Stiri despre extremism maghiar

  13 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • FOTO VIDEO Partidul România Unită, formaţiune
în curs de înregistrare, are primul grup de iniţiativă şi în Bacău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO Partidul România Unită, formaţiune în curs de înregistrare, are primul grup de iniţiativă şi în Bacău

  Deputatul Bogdan Diaconu, care se ocupă de înfiinţarea Partidului România Unită, a venit sâmbătă, 1 noiembrie, în Bacău, la sala de conferinţe a clădirii 30 Avenue pentru o întâlnire cu simpatizanţii, însoţit de Vlad Hogea şi Dumitru Bădrăgan. Din conducerea grupului de iniţiativă din Bacău fac parte preşedintele Iulian Pichiu, Cristian Păduraru, Ionuţ Coman şi Valentin Coca.

 • Propun să acordăm
SRI dreptul de a interveni direct pentru protejarea României
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Propun să acordăm SRI dreptul de a interveni direct pentru protejarea României

  Suntem bine informaţi cu privire la separatismul maghiar şi la tainica sa complicitate cu expansionismul rusesc. Cine ia însă măsuri directe împotriva acestei ameninţări la adresa integrităţii şi suveranităţii României, dacă SRI e limitat de lege la informări? Propun de aceea extinderea prerogativelor SRI pentru a putea acţiona direct în situaţiile legate de aceste ameninţări tot mai periculoase.

 • Apelul românilor din HarCov pentru votarea, marţi, a legii anti-extremism maghiar
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apelul românilor din HarCov pentru votarea, marţi, a legii anti-extremism maghiar

  Forumul românilor din Harghita, Covasna şi Mureş a făcut un apel public către toţi parlamentarii să voteze marţi legea pentru interzicerea manifestărilor şi organizaţiilor de tip extremist. După tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, dar şi în ultimii ani, în ceea ce priveşte activităţile extremiste maghiare în Transilvania, este momentul să punem capăt definitiv unor asemenea evoluţii periculoase pentru statul român.

 • Un răspuns pentru Băsescu: avem o lege pentru interzicerea
Jobbik, trebuie doar adoptată de Parlament
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un răspuns pentru Băsescu: avem o lege pentru interzicerea Jobbik, trebuie doar adoptată de Parlament

  Mă bucur că Traian Băsescu a descoperit pericolul Jobbik, în cele din urmă. Eu l-am descoperit acum 4 ani, când europarlamentarul Jobbik Szegedi Csanad şi-a deschis birou la Târgu Mureş şi i-a instigat pe maghiarii din Transilvania să iasă în stradă pentru autonomie. Am cerut să fie interzis în România. Vara trecută, după ce Vona Gabor a instigat la conflict între România şi Ungaria, am depus o lege clară împotriva Jobbik.

 • Bilanţul
extremismului maghiar în 2013 şi ce ne aşteaptă anul viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bilanţul extremismului maghiar în 2013 şi ce ne aşteaptă anul viitor

  Anul 2013 a fost unul de maximă intensitate al manifestărilor extremiste maghiare. Intitulat “Anul autonomiei”, 2013 a fost presărat cu încercările tot mai insistente ale liderilor extremişti maghiari de a oficializa o enclavă etnică în Transilvania sau chiar de a institui un protectorat al Ungariei asupra acestei părţi a României. Ce ne va aştepta atunci în 2014, an electoral important în Ungaria?

 • Bogdan Diaconu dă în
Budapesta, dar crapă relaţia lui Ponta cu Berlinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bogdan Diaconu dă în Budapesta, dar crapă relaţia lui Ponta cu Berlinul

  Deputatul PSD Bogdan Diaconu, care a luat calea cea mai scurtă spre celebritate, naţionalismul, se luptă cu fantomele husarilor din Berceni. Că altă legătură cu maghiarii sau cu Ungaria decât aceea că reprezintă în parlament Berceniul, un cartier bucureştean întemeiat în 1711 de husarii contelui Bercsenyi Miklos în drum spre Constantinopole, nu are. Doar că în gesticulaţia sa războinică loveşte din plin interesele lui Victor Ponta, la Berlin.

 • Cât de mare e patul lui Procust?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cât de mare e patul lui Procust?

  Lumea este tot mai avidă de informaţii. Asemeni miticului Procust, mass-media taie ştirile încercând să redea realitatea. Suferinţele ”oaspeţilor” lui Procust, al cărui pat nu era pe potriva nimănui au fost curmate de Tezeu, fondatorul mitic al Atenei.

 • Ciudata vacanţă mintală a europarlamentarilor români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ciudata vacanţă mintală a europarlamentarilor români

  România europeană a acestei veri caniculare din 2013 pare să semene din ce în ce mai tare cu un sat fără câini. Dacă a fost posibil ca liderul unui partid naţional-extremist din Ungaria (partid parlamentar) să vină, înconjurat de propria sa gardă paramilitară, pe teritoriul altui stat, stat suveran şi membru în NATO şi UE, şi să ameninţe direct cu declanşarea unor stări conflictuale între cele două ţări

 • Ungurii ne servesc o lecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungurii ne servesc o lecţie

  S-a inflamat România de trei zile, după ce maghiarii din echipa naţională de hochei au refuzat să intoneze „Deşteaptă-te române!", în deschiderea unui meci cu naţionala Ungariei. Dincolo de excese stupide, maghiarii ne servesc lecţii de patriotism.

Modifică Setările