Stiri despre evolutionism

  14 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cercetarea ştiinţifică, Ministrul Hurduc şi misterele creaţiei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cercetarea ştiinţifică, Ministrul Hurduc şi misterele creaţiei

  Urmând logica infailibilă a principiului lui Murphy cum că „ceea ce începe bine, se sfârşeşte prost, iar ceea ce începe prost se va termina şi mai prost“, pare-se că facem toate pregătirile necesare pentru a nu ne lipsi nimic din ce ar putea să asigure poveşti suculente despre modul în care ne alegem personalităţile care, pe domeniile lor specifice de responsabilitate, vor negocia cu omologii lor din Statele Membre.

 • Sexul şi puterea: avantajele evolutive ale despotismului sexual
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sexul şi puterea: avantajele evolutive ale despotismului sexual

  Războinicia, puterea şi despotismul sexual au reprezentat un aliaj de-a lungul istoriei. Orgiile n-au lipsit din biografia multor lideri şi şefi de stat, inclusiv a celor din ţările înalt dezvoltate. Iar în statele dictatoriale, „aprovizionarea” liderilor cu fecioare a reprezentat un proces organizat pe principii sistemice.

 • Conflictul sexelor, tragedia comunităţii şi originea evolutivă a geloziei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Conflictul sexelor, tragedia comunităţii şi originea evolutivă a geloziei

  Din cauza că strategiile reproductive ale masculilor presupun posedarea a cât mai multe femele posibile, iar femelele la rândul au înclinaţia de a fi selective şi de a nu se supune oricărui mascul care pretinde să le copuleze, între masculi şi femele se înregistrează ceea ce cercetătorii au numit „conflictul sexelor”.

 • 15 detalii care ne-au făcut oamenii de azi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  15 detalii care ne-au făcut oamenii de azi

  Avem creiere neobişnuit de mari care ne permit să construim dispozitive complicate, să înţelegem concepte abstracte sau să comunicăm folosind limbajul verbal. Suntem aproape lipsiţi de păr pe corp, avem fălci cu muşcătură slabă şi naşterea este mult mai chinuitoare. Cei de la BBC se întreabă cum a fost posibil să evoluăm în astfel de creaturi cu mult diferite faţă de restul fiinţelor.

 • De
ce plouă sau despre religie în şcoli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce plouă sau despre religie în şcoli

  În clasa întâi, fiica mea a venit acasă după ora de religie de la şcoală şi mi-a spus că li s-a predat următoarea definiţie a ploii: ploaia sunt lacrimile lui Dumnezeu care plânge pentru că vede răutatea oamenilor.

 • Părintele Evoluţionismului este sărbătorit şi la Satu Mare.
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Părintele Evoluţionismului este sărbătorit şi la Satu Mare. "Darwin Day Satu Mare 2015" un eveniment de seamă ce doreşte a celebra realizările ştiinţei

  Charles Darwin a devenit un caracter emblematic pe plan internaţional, a cărui impact asupra ştiinţei moderne  şi a dezvoltării gândirii este incontestabil. Prin urmare 12 februarie, ziua lui de naştere a fost aleasă pentru a sărbători realizările ştiinţei. După modelul internaţional, la iniţiativa Asociaţiei E‐Consult Satu Mare în colaborare cu Muzeul Judeţean se organizează Ziua lui Darwin începând cu anul 2009.

 • Despre o teorie evoluţionistă a schizofreniei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre o teorie evoluţionistă a schizofreniei

  Pe data de 10 octombrie, a trecut discretă, neobservată, dar mai ales necelebrată, Ziua Mondială a Sănătăţii Mintale. Sărbătorim tot felul de zile: Ziua Sclaviei şi Comerţului Transatlantic cu Sclavi (25 martie), Ziua Statisticianului (a doua duminică din iulie), Ziua Proiectantului (19 noiembrie) sau Ziua Scafandrului (1 octombrie).

 • Agresivi? De dragul femeilor!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Agresivi? De dragul femeilor!

  „Oricine poate naşte de la Putin”, cu această declaraţie s-ar fi adresat recent femeilor din Federaţia Rusă o deputată din Duma rusească, Elena Mizulina. Fiecare cetăţeancă ar putea primi „materialul genetic” al preşedintelui, pentru a rămâne gravidă şi a naşte copii, beneficiind ulterior de un suport financiar special din partea statului.

 • Cum
împacă bossonul Higgs pe Darwin cu Hristos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum împacă bossonul Higgs pe Darwin cu Hristos

  Recentele date privitoare la bossonul Higgs vin parcă să confirme denumirea populară a acestuia de “particula lui Dumnezeu”. Mai mult, el poate fi şi un factor de dialog între cei ce au sectarizat atât credinţa, cât şi ştiinţa, introducând o falsă dispută între evoluţionism şi creaţionism.

 • De ce sunt femeile mai religioase decât bărbaţii - o
explicaţie evoluţionistă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sunt femeile mai religioase decât bărbaţii - o explicaţie evoluţionistă

  Hai să vedem: deci am o competiţie numeroasă. Aşadar, fidelitatea ar fi avantajoasă pentru mine. Fidelitatea este bună. Religia predică fidelitatea. Deci, religia este bună şi devine o insignă pentru dezirabilitate socială. Echilibrul Nash funcţionează. Nu mă voi abate de la regula societăţii, dacă am mai mult de pierdut decât de câştigat.

 • Cine are dreptate în disputa creaţionism versus evoluţionism?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine are dreptate în disputa creaţionism versus evoluţionism?

  Conform Institutului Discovery (nu are nici o legătură cu faimosul canal de televiziune), care se află în avangarda promovării Intelligent Design-ului, “teoria Intelligent Design-ului afirmă că anumite caracteristici ale Universului şi ale fiinţelor vii sunt explicate mai bine printr-o cauză inteligentă şi nu printr-un proces nedirijat, cum este cel al selecţiei naturale”.

 • De ce sărăcia ne împinge la cheltuieli
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce sărăcia ne împinge la cheltuieli

  Nesiguranţa economică îi face pe mulţi dintre noi mai degrabă să cheltuiască haotic decât să economisească. Iar acest comportament îşi are originile în copilărie, cred oamenii de ştiinţă.