Stiri despre dan giju

  3 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO La est de NATO umbra URSS constituie flamura ofensivei informaţionale răsăritene

  Trăim într-o lume diferită de cea de alaltăieri, când tancurile schimbau frontierele, de aceea de ieri, în care cecurile făceau captivi oamenii unei puteri trecătoare, azi în linia întâi a impresionării celor mulţi fiind dezinformarea, cu premeditare, prin informarea unilaterală, menită a indica o mentalitate de învingător acolo unde există deja indicii de dare înapoi, faţă de declaraţiile şi actele belicoase iniţiale, ale unui agresor cunoscut.

 • INTERVIU Imaginea neretuşată a militarului român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU Imaginea neretuşată a militarului român

  Quo vadis, Armata României? Pentru militarii activi lucrurile sunt clare. Alături de aliaţi. Acolo unde le impun priorităţile postdecembriste. Pentru rezervişti? Unul câte unul, spre cimitir. Pentru că nimeni pare a NU mai avea nevoie de ei. Fiind trataţi precum sclavii lui Spartacus. Şi aici vizez pe majoritatea celor opt divizii de români marginalizaţi, care mai iau poziţia de drepţi, la intonarea Imnului Naţional. Nişte "nesimţiţi"...

 • Dan Gîju a scris o istorie aparte, de la Cezar la Ceauşescu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan Gîju a scris o istorie aparte, de la Cezar la Ceauşescu

  Într-o vreme când teologi, altfel onorabili, scriu aiurea despre armata naţională - ca orice frustrat de ziua a şaptea  -, când lumea celor cu ochi albaştri îşi ia revanşa, cu o vizibilă satisfacţie, pentru decembrie 1989, controlând tot ce mişcă în media şi în economia de piaţă autohtone, când dreptul de a bălăcări, în spatele unui anonimat laş, este ridicat la nivel de verdict profesional, un conaţional tenace publică o istorie voit ignorată.