Stiri despre cultura de securitate

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Educaţia, cel mai sigur pilon al culturii naţionale de securitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Educaţia, cel mai sigur pilon al culturii naţionale de securitate

  În Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019 putem identifica trei paragrafe referitoare la educaţie, inserate în finalul documentului, ce reprezintă mai mult o odă dedicată parteneriatul cu SUA şi Uniunea Europeană.

 • Mass-media, inamic sau promotor al culturii de securitate?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mass-media, inamic sau promotor al culturii de securitate?

  Am decis să împart pe episoade relatarea despre conferinţa la care am participat săptămâna trecută. Articolul de faţă va trata problematica mass-mediei, având în vedere că evenimentul organizat de Grupul de Studii de Securitate s-a bucurat de prezenţa a doi jurnalişti cu experienţă, Lucian Mândruţă şi Ovidiu Nahoi.

 • Despre cultura de securitate şi rezilienţă naţională în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre cultura de securitate şi rezilienţă naţională în România

  Vineri, 28 aprilie 2017, la Palatul Parlamentului, pe acelaşi palier ocupat de grupul parlamentar al partidului de guvernământ, s-a desfăşurat cea de-a patra conferinţă anuală a Grupului de Studii de Securitate, devenit ONG cu acte în regulă după dobândirea personalităţii juridice.

 • Filosofia celui
mai bun sistem…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosofia celui mai bun sistem…

  Citind „clasicii contemporani”, am senzaţia că românii şi-au redescoperit ocupaţia de bază, aceea de filosofi! Încep într-un registru nu foarte dur, încercând pe cât posibil să nu fiu mai acidă decât faimosul Petre Ţuţea cu butada sa „aflarea în treabă la români”.

 • Reformele propuse de un specialist în securitate: de la apariţia unor departamente speciale în cadrul firmelor la materia „Securitate“ pentru liceeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Reformele propuse de un specialist în securitate: de la apariţia unor departamente speciale în cadrul firmelor la materia „Securitate“ pentru liceeni

  Cum te comporţi în caz de incendiu, violenţă, atac armat? Sunt câteva dintre temele pe care liceenii ar trebui să le înveţe la „Educaţia pentru securitate”, materia propusă de şeful catedrei “Studii de securitate” (UBB), Adrian Ivan. Măsura face parte din planul de regândire a sistemului de securitate, ce presupune creşterea rolului cetăţenilor, apariţia departamentelor de securitate în firme, colaborarea SRI cu serviciile private.

 • Repere istorice ale
crimelor politice şi terorismului în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Repere istorice ale crimelor politice şi terorismului în România

  Pe baza unei precare culturi de securitate, opinia publică din România critică în mod nejustificat de cele mai multe ori bugetele alocate serviciilor de informaţii cu atribuţii privind securitatea naţională, cu atât mai mult cu cât  nu de puţine ori criticile ating chiar Strategia de Securitate Naţională, acolo unde se evidenţiază terorismul drept una dintre principalele ameninţări la adresa ţării noastre.

 • Importanţa culturii de securitate în mediul dinamic al
globalizării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Importanţa culturii de securitate în mediul dinamic al globalizării

  Globalizarea a transformat întreaga lume, canectând statele nu numai din punct de vedere  economic sau cultural, ci şi prin prisma riscurilor şi ameninţărilor de securitate ce se pot dezvolta ca urmare a disfuncţiilor de ordin intern al fiecărei ţări. Mai mult, aceste riscuri şi ameninţări fie capătă valori non-militare, precum epuizarea resurselor de hrană şi apă, sau criminalitate transfrontalieră, fie capătă formă asimetrică precum terorismul

Modifică Setările