Stiri despre ca-n filme

  22 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Gheorghe Marinescu: regizorul în halat alb
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Marinescu: regizorul în halat alb

  Aceasta este povestea singurului român lăudat de către Auguste Lumière. A primului regizor român. A celui considerat astăzi „părintele neurologiei din România“.

 • Sibianul ajuns mare la BMW
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sibianul ajuns mare la BMW

  Inginerul Heinrich Petra a fugit din România în 1971. L-am regăsit după 41 de ani în München, pe ploaie. Herr Petra a avut o carieră uriaşă în industria auto, coordonând echipe care au făcut posibile BMW Z3 şi X5 sau relansarea mărcii Mini.

 • Peripeţiile iranianului Amir Kiarash, acum cetăţean român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Peripeţiile iranianului Amir Kiarash, acum cetăţean român

  Amir Kiarash a crescut în Teheran printre rachete. Astăzi are buletin românesc, scrie despre sport şi visează în secret la un meci amical de fotbal Iran - România. Povestea sa românească are însă potenţialul unui scenariu pentru o comedie cu accente amărui.

 • Iulian Văcărean, tânărul care trăieşte pentru ceilalţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iulian Văcărean, tânărul care trăieşte pentru ceilalţi

  La 30 de ani, Iulian traversează în fiecare zi Bucureştiul de la un capăt la celălalt, pe o bicicletă pliabilă, ca să ajute cât mai mulţi oameni. Prin proiectele în care este implicat strânge bani pentru copiii bolnavi.

 • Destinul pictorului care şi-a pierdut vederea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Destinul pictorului care şi-a pierdut vederea

  Ervant Nicogosian (83 de ani), o adolescenţă petrecută în lagărele din Kazahstan şi o bătrâneţe marcată de boli grele, ultima dintre ele, orbirea. Din aceste umbre şi-a creat pictorul armean lumina picturilor şi a vieţii.

 • „Să-ţi plângi soarta e pierdere de vreme“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Să-ţi plângi soarta e pierdere de vreme“

  Istoricul Dinu C. Giurescu oferă un curs intensiv de istorie personală, începând din perioada interbelică şi până la „imperiul pilelor“, instaurat în zilele noastre.

 • Povestea lui Coposu, spusă de sora lui, Flavia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea lui Coposu, spusă de sora lui, Flavia

  La 87 de ani, Flavia Coposu, sora fostului preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat, explică ce tren a aşteptat Corneliu toată viaţa, şi de ce acesta nu a sosit niciodată.

 • Miss Universe România, o coroană muncită trei ani
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miss Universe România, o coroană muncită trei ani

  Larisa Popa (25 de ani), Miss Universe România 2011, s-a înscris anual în concurs, începând cu 2009, fără să renunţe o clipă la visul ei. Proaspăt întoarsă de la concursul Miss Universe, unde câştigătoare a fost Miss Angola, Larisa nu dezarmează; acum se pregăteşte să devină actriţă.

 • Gheorghe Burnei, urmaşul lui Pesamosca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gheorghe Burnei, urmaşul lui Pesamosca

  Gheorghe Burnei (59 de ani), şeful Clinicii de Ortopedie Pediatrică a spitalului Marie Curie din Bucureşti, vorbeşte despre mentorul său, Alexandru Pesamosca, şi despre pasiunea pe care au împărtăşit-o: vindecarea copiilor cu probleme osoase. În 1990 cei doi au semnat un document prin care maestrul condiţiona venirea discipolului său la Bucureşti, la Marie Curie, de îndeplinirea unor obiective de ortopedie pediatrică.

 • Povestea incredibilă a unei tinereţi furate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Povestea incredibilă a unei tinereţi furate

  Jean Eskenasy, medic neurolog, a plătit scump factura himerelor ideologice ale secolului XX. „Weekend Adevărul“ vă prezintă povestea incredibilă din spatele uneia dintre cele mai mari afaceri ale României comuniste: comerţul cu evrei.

 • La școală este copil, acasă este mamă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  La școală este copil, acasă este mamă

  Fetiţa de 12 ani care în februarie a adus pe lume o fetiţă îşi ia în serios rolul de părinte. La numai 12 ani, Claudia ţine în braţe propriul copil. Nu concepe viaţa fără Alexandra (6 luni) şi promite în fiecare zi că nu îşi va dezamăgi „păpuşica“.

 • Violonista din România cu orchestră privată în Germania
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Violonista din România cu orchestră privată în Germania

  Clujeanca Mihaela Carmen Bacalu, (51 de ani), care a plecat în Germania acum 30 de ani, în comunism, a susţinut primul concert în România, în oraşul său natal, alături de propria ei orchestră. Artista, violonistă în Orchestra de Stat din Frankfurt, spune că tatăl ei este cel care i-a cultivat pasiunea pentru vioară.

 • Din canale, pe scenele lumii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Din canale, pe scenele lumii

  Marius Şerbănică (28 de ani) şi Natalia B. (15 ani) sunt artişti de circ ai Fundaţiei „Parada“. În ciuda datelor de destin – Marius a crescut în orfelinate, Natalia în case părăsite, lângă părinţi dependenţi de droguri, ei sunt admiraţi de public în turnee internaţionale. La Fundaţia „Parada“, copiii din medii şi familii dezorganizate au şansa să înceapă o viaţă nouă. Una în care sunt aplaudaţi la scenă d

 • Românii care şi-au reconstruit ţara în America
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Românii care şi-au reconstruit ţara în America

  Mănâncă româneşte, se caută la medici români, au avocaţi români, şi dacă au chef de-o distracţie pot oricând să meargă la festivalurile româneşti organizate în Chicago. Românii şi basarabenii care trăiesc visul american s-au lăsat împrieteniţi de limba pe care o vorbesc, la fel cum se pot şi duşmăni tot din aceeaşi pricină. 

 • FOTO Campioni cu organe de împrumut
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO Campioni cu organe de împrumut

  Iuliana, Amali, Raluca şi Mihai concurează la Jocurile Europene sau Mondiale ale Transplantaţilor, la bowling, aruncarea greutăţii, tenis de masă, badminton sau maraton. Sportivii transplantaţi care trăiesc cu rinichii şi inima altora iau, uneori, şi medalii. Alteori se îmbolnăvesc înainte de concurs. Iar câteodată nu mai apucă să mai joace.