Stiri despre alina mungiu-pippidi

  38 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mugiu-Pippidi: Prostia guvernului Cîţu ucide. Şi nunţile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mugiu-Pippidi: Prostia guvernului Cîţu ucide. Şi nunţile

  Rar un guvern unde cei care ştiu ce e de făcut să fie aşa de slabi prin raport cu populiştii care conduc şi care nu ştiu ce să facă mai repede, să îşi calce propriile reguli ca să nu ţipe familia dnei Luncă la Antena 3 sau să nu agite HORECA apele pe la Realitatea Plus cu geniala lor idee să împartă restaurantele în două, o parte pentru imunizaţi, şi una pentru neimunizaţi, ca la fumători şi nefumători.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cioban lovit de trăsnet după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cioban lovit de trăsnet după ce s-a vaccinat cu Astra Zeneca

  După părerea mea, asistăm la un caz de isterie colectivă provocată. Şi de la un anumit grad de multiplicare încolo, cînd sute de mii de oameni distribuie şi se panichează, guvernele democraţiilor ţin seama.  Aşa funcţionează o democraţie. Şi brusc avem mii de oameni, dacă nu mai mult, care îşi întrerup programările.

 • Dragă Dacian Cioloş (şi Anca Dragu)
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dragă Dacian Cioloş (şi Anca Dragu)

  Umblă vorba prin presa de calitate că Anca a spus la o televiziune că urmează schimbarea Avocatului Poporului, care ar fi fost agreată în Coaliţie, şi că doar numele succesorului nu e clar. Umblă vorba şi că prefectul Bucureştiului, Traian Berbeceanu, numit de PNL, va fi schimbat fără a-şi fi dus mandatul la capăt pentru a fi înlocuit cu un plusist.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Lipsa de civilizaţie e mai contagioasă ca virusul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Lipsa de civilizaţie e mai contagioasă ca virusul

  Suntem cea mai murdară ţară din Europa, nu mai există a doua unde spaţiul virtual să fie mînjit de obscenităţi şi porcării ca la noi, o mare de rahat din care se ridică insulele strălucitoare sponsorizate de servicii ale luptei cu fake newsul rusesc sau chinezesc.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce votanţii USR nu pot controla partidul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce votanţii USR nu pot controla partidul

  De ce nu avem la ora asta o comisie a votanţilor care să investigheze ce se intîmplă la USR? De ce nu există o petiţie „Opriţi declinul moral al USR”? Sau criteriul cu CNSAS şi firmele Securităţii chiar nu era al nimănui, doar spoială, milionul doar unul de manevră, care a pus botul la această propunere nepratică şi populistă că aşa dădea bine?

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce prefecţii NU trebuie numiţi politic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce prefecţii NU trebuie numiţi politic

  Dat fiind că vobim de un organism de control al unei funcţii politice este evident că prefectul nu poate fi partizan. La un guvern PSD un prefect PSD riscă să închidă ochii la abuzurile primarior PSD şi să se războiască cu cei PNL. Deci nu îşi poate îndeplini rolul constituţional.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Românii au corupt şi vaccinul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Românii au corupt şi vaccinul

  În runda II, cea în care trebuiau să se vaccineze oamenii cu riscuri, peste 65 de ani şi cu boli cronice, aceştia au fost o minoritate pînă vineri la ora nouă conform datelor oficiale.

 • Alina Mungiu Pippidi: Decăderea americană pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu Pippidi: Decăderea americană pe înţelesul tuturor

  Astea sunt faptele, restul sunt interpretări – americanii dădeau o lovitură de stat contra puterii legitim alese, conform presei anti-Trump, iar protestatarii liberali şi ciolosişti din Bucureşti îşi manifestau dreptul legitim de a încerca să intre în palatul Victoria ca să protesteze, conform Euronews.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Zece prognoze pentru 2021
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Zece prognoze pentru 2021

  Tendinţele anului 2021 se profilează deja. Ele permit o prognoză. Pentru cine se întreabă dacă o prognoză este speculaţie pură, răspunsul este nu, este o estimare bazată pe trecut şi prezent.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Varianta feministă a guvernului Cîţu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Varianta feministă a guvernului Cîţu

  Nu avem femei de succes în profesiuni în care accesul e limitat, ceea ce arată că femeile nu au acces egal cu bărbaţii. În profesiunile liberale, ca avocatură sau afaceri, femeile se descurcă perfect. Dar, ce să vezi, aproape că nu sunt femei rector, nu sunt femei director în sectorul de stat, nu sunt femei regizor, şi aşa mai departe!

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cine mai „rezistă”?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cine mai „rezistă”?

  De cîteva zile partidele cîştigătoare îşi împart rentele, de la fonduri europene la banii puţini ai Sănătăţii, şi o nouă generaţie fără merite o să ajungă la butoane. Nici o mişcare în stradă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Nu a ieşit cine trebuie. Dăm alegerile la coş?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Nu a ieşit cine trebuie. Dăm alegerile la coş?

  Rezultatul alegerilor face şi mai periculoasă situaţia deja precară a democraţiei noastre. S-au ţinut degeaba – nu există o majoritate clară. Cum tot zic din 2017 – e stupid un război civil în care nici o parte nu are puterea de a o elimina pe alta. Alegerile legislative 2020 au mai dovedit odată acest adevăr.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Alianţa PNL+USR ar putea dăuna grav sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Alianţa PNL+USR ar putea dăuna grav sănătăţii

  Acum, că USR-PLUS a produs şi un program de sănătate trebuie să spun răspicat că programul lor e periculos pentru sănătate, iar în eventualitatea că acesta ar fi un minister cerut de ei riscurile ar fi mai mari decît oricînd în ultimii zece ani pentru sistemul şi aşa greu pus la încercare.

 • Cine sunteţi şi ce ştiţi
dumneavoastră, doamna Alina Mungiu-Pippidi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cine sunteţi şi ce ştiţi dumneavoastră, doamna Alina Mungiu-Pippidi?

  Întrebarea din titlu este una cât se poate de serioasă. Spun asta pentru că ar apărea mulţi care să mă întrebe cum îl întreba Nae Caţavencu în piesa „O scrisoare pierdută“ pe Ştefan Tipătescu: „Cum, nu ştii....?“. Bineînţeles că ştiu cine este Alina Mungiu-Pippidi, dar nu ştiu de unde are acest tupeu să jignească Diaspora.

 • Amarnicul
discurs al doamnei Alina Mungiu-Pippidi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Amarnicul discurs al doamnei Alina Mungiu-Pippidi

  Doamna Alina Mungiu-Pippidi a publicat de curând pe blogul „România curată” un articol în contra „lumpendiasporei“ şi „mahalalei“ româneşti din Occident. Articolul merită o analiză a discursului, fie şi pentru nevoia de a înţelege de ce un astfel de text i-a ieşit autoarei… „curat murdar“.

 • D-na Alina
Mungiu-Pippidi reactivează poliţia gândirii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  D-na Alina Mungiu-Pippidi reactivează poliţia gândirii

  Mi-e din ce în ce mai limpede că avea dreptate dl. Liviu Pleşoianu atunci când, de la tribuna Congresului TSD din toamna anului trecut, arunca în aer zicerea în conformitate cu care discursul social-democraţilor români, că PSD-ul însuşi nu ar avea prea mare trecere în rândul intelectualilor români.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce e România la fel?

  În anul 1918, cînd Bucureştiul a trecut de sub ocupaţie germană înapoi la români, muzeul de artă românească de la Băneasa, donat de doctorul Minovici statului, a fost jefuit.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cît de democratică mai e democraţia originală
românească?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cît de democratică mai e democraţia originală românească?

  Jandarmii români, cu o promptitudine demnă de cei ruşi, i-au umflat pe liderii unei demonstraţii unioniste pentru că se pregăteau să o ia pe un alt traseu decât pe cel autorizat şi le-au dat amenzi enorme (3000 de lei). Pentru cine nu ştie, în România nu e nevoie de autorizaţie ca să demonstrezi, numai poliţia încearcă să acrediteze această idee, numai dacă ocupi zona de trafic trebuie să ceri aprobare.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Securişti din toate părţile, calmaţi-vă!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Securişti din toate părţile, calmaţi-vă!

  Societatea românească e vlăguită de impostură şi dezertări, şi victimă uşoară a securiştilor de şcoală veche şi nouă şi a proiectului lor de ţară. Problema e că sunt aşa cretini că până la alegeri pot provoca un război, măcar civil dacă nu regional, în ritmul în care văd că pedalează.

 • Doctoratul la români
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Doctoratul la români

  Nu pot înţelege climatul de ipocrizie şi indolenţă totodată în care se desfăşoară discuţia despre doctoratele lui Victor Ponta sau Olguţei Vasilescu.

Modifică Setările