Stiri despre alina mungiu-pippidi

  77 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Alina Mungiu-Pippidi: Nu a fost bluf. Ce facem cu Rusia?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Nu a fost bluf. Ce facem cu Rusia?

  Ceea ce face Putin în Donbas a făcut deja cu Crimeea. Şi cu Transnistria. Aruncatul bombelor asupra Kievului ar fi o acţiune fără precedent, probabil o exagerare făcută de serviciile secrete americane ca să dea imaginea întreagă a ororii pentru o lume altfel indiferentă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: USR în loc de PNL, sau proiectul Drulă pe înţelesul tuturor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: USR în loc de PNL, sau proiectul Drulă pe înţelesul tuturor

  Proiectul unui partid alternativ, pe reguli altfel, care să fie reprezentativ, nu expresia unei găşti de partid, deschis meritocraţiei din societate şi capabil să furnizeze cadre şi legi noi, care să reflecte cei douăzeci de ani de educaţie occidentală a vreo cîteva generaţii a eşuat cu ultima sa încercare (şi ea slabă) de reşapare în mîinile tehnocratice ale lui Dacian Cioloş.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Dansînd cu ursul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Dansînd cu ursul

  Nu încape nici o îndoială că Rusia, dată fiind supremaţia ei în domeniul energetic şi militar este cea mai mare ameninţare pe termen scurt şi mediu pentru securitatea europeană. Dacă Rusia nu se amesteca în Siria, de exemplu, nu aveam criza refugiaţilor care a dat o lovitură Europei din care nu ne-am revenit complet nici pînă astăzi.

 • Cum cîştigăm războiul cu ruşii: generalii plagiatori în linia întîi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum cîştigăm războiul cu ruşii: generalii plagiatori în linia întîi

  Să recapitulăm: am ajuns ţintă a Rusiei, care refuzase în 1989 să intre peste noi chiar cînd îi pofteau generalul Guşe şi preşedintele Iliescu, pentru că ne-am băgat în linia întîi să adăpostim noi baza de rachete dirijată contra lor, iar acuma strigăm să vină francezii şi americanii să ne apere, că suntem expuşi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Dragă Renate Weber, fără dreptul la adevăr celelalte drepturi nu sunt posibile
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Dragă Renate Weber, fără dreptul la adevăr celelalte drepturi nu sunt posibile

  «Ştiinţa nu ne ajută dacă nu avem o minimă înţelegere, respect şi încredere în ştiinţă, dacă refuzul educaţiei şi igienei devin drepturi ale omului pe care trebuie să le apărăm. Nu există un drept la prostie şi la ignoranţă. Dacă speranţa de viaţă a crescut enorm în ultima sută de ani este că oamenii nu s-au baricadat în case ca să refuze să fie educaţi şi au renunţat treptat să mai urineze şi să-şi arunce gunoaiele pe spaţii publice.»

 • Alina Mungiu-Pippidi: Rafila, chiar mai slab ca predecesorii lui
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Rafila, chiar mai slab ca predecesorii lui

  Ţara care pune în carantină zece mii de oameni pe zi din care majoritatea (lumpendiaspora) spun pe faţă că nu vor respecta carantina (şi nu vor plăti nici amenzi, că nu sunt plătitori de taxe în România şi deci fiscul nu are de unde le reţine ceva) trebuie că e condusă de nişte iresponsabili.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu a luat Nistorescu premiul Nobel pentru pace
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De ce nu a luat Nistorescu premiul Nobel pentru pace

  Nistorescu şi ai noştri nu au luat ca atare premiul Nobel dintr-un amestec de noroc geostrategic şi păcat autohton. Mai bine morţi decît comunişti, cum strigam în Piaţa Universităţii? Sau cît părem liberi, mai e vreo speranţă? Admiraţia noastră merge azi la alţii, cu un pic de tristeţe pentru ce am fi putut fi noi.

 • Alina Mungiu-Pippidi: De partea Kaufland
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: De partea Kaufland

  Revista ”Nature” prezintă rezultatele unui studiu care prognozează cîţi morţi vor mai urma pe baza ratei de vaccinare şi a altor factori de risc (precum vîrsta populaţiei).

 • Alina Mungiu-Pippidi: Fără certificat verde, coaliţia e Kartel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Fără certificat verde, coaliţia e Kartel

  Că statul paralel (SP) s-a hotărît să accepte că o majoritate mai largă e mai bună decât una mai îngustă şi l-a convins şi pe KWI nu e nici o noutate. E un pas raţional în interiorul unei realităţi nedemocratice tolerate de români chiar de cînd a devenit mai vizibilă.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Cinci ponturi cum să reuşeşti o mare coaliţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Cinci ponturi cum să reuşeşti o mare coaliţie

  Formarea coaliţiei PSD-PNL în România e a treia coaliţie stînga-dreapta pe care o urmăresc, după cele două germane (SDP-CDU, în 2017, şi liberali-verzi-SDP în 2021). Nu am fost pe aproape la crearea USL, nici a coaliţiei lui Băsescu cu PSD din anul 2009. Dar văzînd retrospectiv rezultatele pot spune că nu au fost deloc catastrofele pe care le prezintă unii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Nicuşor Dan, vaccinează-te, frate!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Nicuşor Dan, vaccinează-te, frate!

  L-am susţinut întotdeauna pe Nicuşor Dan, chiar când a dat dovadă de proastă judecată (nu o dată) pentru că am văzut şi calităţile lui, efortul consecvent de a ajuta oameni umili mai ales, care nu e răspândit în România şi ca atare merită preţuit.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Guvern în jurul unei largi majorităţi, nu PNL
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Guvern în jurul unei largi majorităţi, nu PNL

  Guvernul în jurul PNL – dacă mai putem numi PNL o entitate în numele căreia vorbesc generalul Ciucă, Rareş Bogdan şi Dan Vîlceanu (Ioana şi Vintilă Brătianu se răsucesc în morminte) – nu e posibil, după cum am apus şi săptămîna trecută, şi nici dezirabil, deoarece:

 • Alina Mungiu-Pippidi: Generalul armatei moarte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Generalul armatei moarte

  Conform biografiei sale oficiale, generalul Ciucă a condus soldaţii români în prima bătălie în care am fost combatanţi activi după al doilea război Mondial, bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în al doilea război din Golf. Acesta e principalul merit al generalului din Baloteşti, în afară de opţiunea sa politică pentru PNL după ce Klaus Iohannis a ajuns preşedinte.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Arafat prim-ministru!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Arafat prim-ministru!

  Consultările cu partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părţile sunt numai oameni impotenţi, nu oameni politici (Cioloş fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea laşi să salveze pe oricine în goana după orice vot.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Alegerile lui Klaus cel Mare
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Alegerile lui Klaus cel Mare

  Oamenii care au parvenit în politică şi au ajuns sus de tot folosind orice mijloace, mai cu seamă lipsa de caracter a celor din jur, tind să uite un lucru fundamental.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Guvernul (şi preşedintele) merită o lecţie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Guvernul (şi preşedintele) merită o lecţie

  Ce poţi să faci cu un guvern care reintroduce obligativitatea purtării măştii în aer liber chiar cînd omul e singur pe stradă, ca să poată amenda pe oricine, dar lasă să meargă festivaluri, sindrofii private şi cîrciumi, deşi mulţi organizatori nu cer nici un fel de certificare şi statul nu are cum să verifice nici teoretic ce se întîmplă acolo?

 • Alina Mungiu-Pippidi: Moldova greşeşte dacă se inspiră din modelul anticorupţiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Moldova greşeşte dacă se inspiră din modelul anticorupţiei româneşti

  O ştire DW ne informează că a fost declanşat mecanismul de demitere a procurorului general al Republicii Moldova. Anunţul a fost făcut de noul ministru al Justiţiei Sergiu Litvinenco după şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Securitate. Conform aceleiaşi surse, Natalia Gavriliţa, şefa guvernului de la Chişinău, a spus că procurorul general va fi demis.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Războiul de succesiune al statului paralel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Războiul de succesiune al statului paralel

  Ceea ce destabilizează România la această oră nu sunt nişte alegeri triviale la două partide din coaliţia de guvernare. E iraţional şi ca atare neplauzibil să presupunem că nişte mediocri fără carismă şi popularitate personală îşi taie craca de sub picioare pentru un loc incert în viitor pe o cracă mai sus.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Băiatul care s-a agăţat de avion
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Băiatul care s-a agăţat de avion

  Mă tot gîndesc la băiatul afgan care s-a agăţat de scara avionului şi a căzut în gol – nu era vreun colaborator american de frunte, vreun turnător al poliţiei, vreun traducător de interogatorii, vreun magistrat sau vreun profitor, era un fotbalist junior

 • Alina Mungiu-Pippidi: Fiecare popor trebuie să-i învingă pe talibanii săi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Fiecare popor trebuie să-i învingă pe talibanii săi

  Cea mai complicată problemă din istoria unei naţiuni este controlul violenţei. Trecerea de la violenţa anarhică la monopolul statului, singurul îndreptăţit să poarte arme şi să exercite corecţii, pe urmă îmblînzirea puterii statului prin drepturile omului şi contractul social sunt căile pe care naţiunile dezvoltate au reuşit în sute de ani să evolueze de la dreptul celui mai tare la domnia legii.

 • Alina Mungiu-Pippidi: Politicianul prins cu minciuna trebuie să plece
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Alina Mungiu-Pippidi: Politicianul prins cu minciuna trebuie să plece

  Mai toţi politicienii mint, dar numai unii sunt prinşi. Politicianul prost minte mai mult decît e necesar, exagerează, dă cu barda cînd minte, spune că există balcon cînd păşeşte afară pe fereastră, şi cînd se dovedeşte că nu e aşa, cade în gol. Era destul să stea în banca lui.

Modifică Setările