Stiri despre alegerea primarilor intr-un singur tur

  5 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Bombonica lui Dragnea are pile la Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bombonica lui Dragnea are pile la Curtea Constituţională

  Prin modul în care preşedintele Valer Dorneanu gestionează dosarele, Curtea Constituţională pare să se transforme într-un foarte puternic, deşi subtil, actor al vieţii politice. Alegerea primarilor într-un singur tur zace nejudecată pe fond de aproape un an, deşi vom avea curând alegeri de primari, pe când dosarul Dragnea primeşte o soluţie în doar două luni.

 • Epilog la epopeea de la Curtea Constituţională
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Epilog la epopeea de la Curtea Constituţională

  Dacă se va scrie vreodată Istoria Hazlie a Dreptului, ar trebui alocat un subcapitol înverşunării cu care Curtea Constituţională a refuzat, în pofida ocaziilor ce le-a avut, să răspundă la o întrebare simplă: este constituţională alegerea primarilor într-un singur tur? Celor plictisiţi de subiect le recomand să se oprească aici. Mă simt însă dator cu un epilog faţă de cei interesaţi de acest demers, indiferent dacă au fost de acord cu el sau nu.

 • Curtea Constituţională şi alegerea primarilor în două tururi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională şi alegerea primarilor în două tururi

  Decizia Tribunalului Bucureşti de a admite, cu foarte puţin timp înainte de fluierul de start al competiţiei electorale, sesizarea de neconstituţionalitate ridicată asupra articolului din Legea alegerilor locale, prin care s-a stabilit alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, este una destul de surprinzătoare şi are capacitatea de a schimba radical calculele făcute de marii jucători politici.