Stiri despre 30 de interviuri eveniment

  4 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Filosoful Mihai Şora: „Nu mă tem de moarte”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Filosoful Mihai Şora: „Nu mă tem de moarte”

  Filosoful Mihai Şora va împlini pe 7 noiembrie 100 de ani.  La  împlinirea vârstei de  90 de ani, pe 7 noiembrie 2006, el şi-a amintit cu nostalgie de savoarea lumii interbelice, a evocat lumea Bucureştiului de altădată şi a vorbit despre profesorii săi Nae Ionescu şi Mircea Eliade. Tânăr în spirit, filsoful crede în tineri şi în puterea lor de a schimba România.

 • Dan C. Mihăilescu, despre necredinţa noastră: „Trăim Învierea prin orgii dionisiace”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dan C. Mihăilescu, despre necredinţa noastră: „Trăim Învierea prin orgii dionisiace”

  Criticul literra Dan C. Mihăilescu îşi exprimă amărăciunea că acum trăim într-o lume pe dos. Isteria Învierii constă în zilele noastre numai în umplerea frigiderului cu mâncare, în desfătări gastronomice născute din sângele mieilor, în împărţirea de cadouri kitch-oase cu iepuraşi. Nu mai ştim ce înseamnă limpezirea şi  adevărata lumină, am uitat că iubirea adevărată înseamnă jertfă.

 • Radu Paraschivescu: „Unde e Crăciunul de altădată?”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Paraschivescu: „Unde e Crăciunul de altădată?”

  Scriitorul şi publicistul Radu Paraschivescu şi-a amintit, într-un interviu pe care mi l-a acordat cu ceva vreme în urmă, despre Crăciunul copilăriei sale, despre cum s-a resemnat în faţa lui Moş Gerilă şi despre degenerarea acestei sărbători în zilele noastre, când Ajunul  şi-a pierdut o mare parte din semnificaţia religioasă.

 • Ultimele gânduri ale lui Octavian Paler: „Mi-e frică de  absenţa lui Dumnezeu”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ultimele gânduri ale lui Octavian Paler: „Mi-e frică de  absenţa lui Dumnezeu”

  Octavian Paler nu mai este de mult  printre noi. Mi s-a făcut dor de el. Voi publica aici unul dintre ultimele sale interviuri, pe care mi l-a acordat cu câteva luni înainte de a muri. La 80 de ani, Octavian Paler (1926-2007) se simţea singur, într-o societate în care nu îşi mai recunoaştea valorile. Pentru a se salva, se refugiase în lumea zeilor de altădată. Politica îl dezgusta, iar moartea era o taină care-l speria.

Modifică Setările