Microsoft vede în inteligenţa artificială viitorul şi acestea sunt proiecte care să-l facă realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microsoft a prezentat câteva proiecte de AI.
Microsoft a prezentat câteva proiecte de AI.

Pe lângă dezvoltarea Windows şi a soluţiilor cloud, Microsoft are şi divizie de cercetare şi de inovare. Pe acest segment a prezentat la Londra proiecte bazate pe inteligenţa artificială.

Iniţiativa Microsoft, oficial, e de a face inteligenţa artificială disponibilă tuturor, prin proiecte utile. Unul dintre ele este AI for Earth Initiative, cu scopul de a susţine oamenii şi companiile în soluţionarea problemelor globale legate de mediul înconjurător prin sporirea accesului la instrumente de inteligenţă artificială, oportunităţi şi competenţe educaţionale şi accelerarea inovaţiei. Pentru a da startul, Microsoft va investi peste două milioane de dolari în următorul an prin granturi, oportunităţi educaţionale şi de instruire şi proiecte demonstrative.

Al doilea proiect interesant este Seeing AI, aplicaţie gratuită pentru iOS (deocamdată în SUA), care descrie spaţiul din jurul utilizatorului. De aici se înţelege destul de direct că e gândit pentru comunitatea celor cu deficienţe de vedere şi celor nevăzători. Totodată, a fost anunţat AI Design Guide Work pentru explorarea unor noi principii de design AI şi printr-un ghid etic de design pentru AI (Ethical Design Guide for AI), care reprezintă un set intern de principii, realizat cu scopul de a constitui o resursă pentru oricine dezvoltă produse sau concepte AI.

Au fost anunţate şi actualizări pentru Microsoft Cognitive Services, unde merită menţionată Presentation Translator, care oferă posibilitatea de a adăuga prezentărilor PowerPoint subtitrări în limba în care sunt redactate (pentru accesibilitate) sau într-o altă limbă, pentru un public străin.

În altă ordine de noutăţi, Sabre pregăteşte lansarea unei soluţii de chatbot pentru agenţiile de turism, care va permite turiştilor să beneficieze de servicii complete şi să înregistreze cereri de asistenţă referitoare la rezervările de zbor existente - spre exemplu, să facă o schimbare de zbor. Iar aplicaţia mobilă Vision, dezvoltată de Prism SkyLabs, converteşte un număr enorm de clipuri video în conţinut care poate fi înţeles, partajat sau modificat cu uşurinţă, prin, desigur, inteligenţă artificială.

Nu în ultimul rând, Cochrane, organizaţie non-profit care creează, publică şi menţine analize sistematice ale intervenţiilor medicale şi care are peste 37.000 de colaboratori în 130 de ţări, împreună cu cercetătorii de la UCL utilizează inteligenţa artificială şi algoritmi de machine learning pentru a extrage date din textul a mii de rapoarte şi a le selecta automat pe cele relevante care merită incluse în analizele sistematice. Azure Machine Learning permite cercetătorilor să implementeze acest proces la scară largă ca serviciu de cloud, putând fi personalizat pentru diferite grupuri de evaluare clinică, în maniere imposibile anterior.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite