FOTOGALERIE „Câinii“, mai tari decât „mânjii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTOGALERIE „Câinii“, mai tari decât „mânjii“
FOTOGALERIE „Câinii“, mai tari decât „mânjii“

Dinamo a învins după o partidă în care vigoarea tinerilor stelişti a fost bătută de experienţă. Derby-urile din ziua de azi sunt departe de cele de pe vremuri. Aseară a venit o nouă confirmare, dar şi regretul că Marius Lăcătuş şi Cornel Dinu mai sunt prezenţi doar în loje.

Mai citeşte:

Italienii de pe băncile celor doi titani au adus cu ei din aroma unei confruntări de top din Peninsulă, dar „mânjii” lui Bergodi şi „câinii” lui Bonetti pot fi cel mult doar dublurile actorilor într-o ecranizare Roma – Juventus.

Doar încrâncenarea din tribune aduce cu ceea ce se întâmplă în tifoseriile din Italia. Când 20.000 de oameni strigă din toate puterile, iar privirea „Fiarei” Lăcătuş se încruntă din lojă înspre gazon, nu poţi decât să ataci.

Chiar dacă haotic şi dezorganizat, steliştii au început ofensiv meciul, ratând o bună şansă prin mezinul Onicaş, Dolha respingându-i lovitura de cap. Totuşi, fără Goian, trupa din Ghencea arată ca o roabă: merge, dar doar pe roţile din faţă.

Torje, ambii Cristea şi Marius Niculae au destabilizat apărarea Stelei de câte ori au vrut provocându-le fundaşilor Ghionea, Baciu şi Ninu dureri de spate, de glezne sau de genunchi. Aşa a venit şi golul „câinilor”.

La un corner bătut de Torje, roş-albaştrii au privit surprinşi cum rebelul Tamaş înfige cu ură balonul în plasă. După această reuşită, scenariul a continuat identic.

Elevii lui Bergodi au încercat să construiască incomodaţi de tăpşanul numit gazon, dar şi de propria neputinţă, fanii au reaprins spectacolul cu torţe, iar trupa din Ştefan cel Mare a creat panică la fiecare contraatac, ratând cea mai mare ocazie în minutul 49, când Adrian Cristea a fost blocat în ultima clipă de Tătăruşanu.

Când Bănel reuşeşte o preluare din zece, Kapetanos pune mingea jos după cinci atingeri, Ionescu e dărâmat la fiecare duel, iar Ghionea şi Ninu au arareori intervenţii bune, nu poţi spera la mai mult. Italieneşte, Bonetti a câştigat derby-ul cu Bergodi, printr-un catenaccio pragmatic şi perfect.

image

Szekely n-a sărit la cap şi aşa a ieşit golul. Bergodi a greşit că l-a scos pe Onicaş. Grzelak ăsta e un circar. Am fost un dobitoc că l-am lăsat pe Argăseală să se ocupe de transferuri.

image


Gigi Becali
patron Steaua

Telex

Borcea a plătit biletele galeriei. Preşedintele dinamoviştilor a făcut un prim pas pentru împăcarea cu fanii, plătindu-le toate cele 1.000 de bilete oferite de Steaua la derby..

Becali şi-a pus din nou ochelarii. Patronul Stelei a purtat aseară din nou ochelarii de vedere pe care i-a mai avut şi la meciul cu FC Braşov din primăvară. „Îmi lăcrimează ochii şi trebuie să-i port. Îi folosesc mai ales când citesc”, a explicat Becali.

Moţi s-a „rupt“ înainte de joc. Stoperul dinamovist s-a accidentat chiar înaintea partidei şi a fost nevoit să urmărească derby-ul din tribună.

„Clovnul“ Borcea le-a arătat fundul steliştilor

Derby-ul campionatului a venit în cel mai bun moment posibil. Lumea s-a întors din concedii, vremea a fost excelentă, iar atât Steaua, cât şi Dinamo s-au calificat en fanfare în grupele Ligii Europa.

Aseară, în Ghencea, fanii au creat un spectacol demn de marile derby-uri ale lumii. Pe lângă obişnuitele „amabilităţi” scandate la adresa rivalilor, steliştii şi dinamoviştii s-au întrecut în mesaje. Roş-albaştrii au afişat o coregrafie formată dintr-o pânză uriaşă şi plăcuţe de hârtie pe care stătea scris: „1995 – Nord”, cu un mesaj ataşat dedesubt: „Oricum ne-am spune, rămânem o Armată”. A fost o aluzie la anul înfiinţării „Armatei Ultra”, cum se numea în trecut galeria formaţiei din Ghencea.

image

Borcea (centru) a fost în al nouălea cer după golul lui Tamaş



Apoi, steliştii au aprins petardele şi torţele, două dintre ele ajungând pe teren, de unde au fost scoase în afară de Petre Marin şi de Sorin Ghionea. „Câinii” au replicat printr-un mesaj încurajator la adresa favoriţilor, „Keep Walking” şi o multitudine de bannere ironice îndreptate spre omologii din Ghencea. De un tratament „special” a avut parte Gigi Becali.

Ambele peluze l-au înjurat, iar latifundiarul a reacţionat, aplaudând ironic ultraşii. După ce Gabi Tamaş a deschis scorul pe Ghencea, preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, le-a arătat posteriorul suporterilor stelişti, mai ales că aceştia îl făcuseră „clovn”, pentru că a venit la meci cu pantaloni roşii şi cămaşă albă.

Mesajele derby-ului

DINAMO

„Cu LA-LA în deplasare, doar românii de peste hotare“

„La metrou luptători de soi, pe străzi Usain Bolt invidios pe voi“

STEAUA

„Câinii pupă poala popii, popa pupă poala lor“

„Câini înfuriaţi, de Mirela alergaţi“

„Doar din ură, vă luăm femeile-n p...“

0 - 1

Steaua: Tătăruşanu – Golanski, E. Baciu (25 Ninu), Ghionea, P. Marin – Szekely (60 Ochiroşii), Onicaş (46 Grzelak), A. Ionescu, Nicoliţă – Kapetanos, Surdu.

Antrenor: Cristiano Bergodi.

Dinamo: Dolha – Scarlatache, L. Goian, Tamaş, Pulhac – Torje (82 Zie Diabate), L. Rus, N’Doye, Ad. Cristea (70 Zicu) – An. Cristea, M. Niculae (69 Dănciulescu).

Antrenor: Dario Bonetti.

Gol: Tamaş 23

Stadion: “Steaua”: 21.321

Arbitru: Mauro Bergonzi

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite