Vrei o inimă sănătoasă? Include algele în dietă! Află cum le poţi prepara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Algele marine sunt alimente-medicament pentru inimă   FOTO Arhivă
Algele marine sunt alimente-medicament pentru inimă   FOTO Arhivă

Deşi sunt alimente pe care românii nu obişnuiesc să le consume, algele merită a fi incluse în alimentaţie. Potrivit unui studiu recent, algele sunt benefice pentru inimă. Algele uscate pot fi adăugate în supe sau în aluaturi de pâine, pizza, tarte.

Bogate în fibre, proteine, săruri minerale şi vitamine, dar sărace în grăsimi şi în calorii, algele sunt foarte promiţătoare pentru sănătate. Renumite în cadrul programelor de reglare a greutăţii corporale, algele se dovedesc extrem de utile şi în reducerea riscului cardiovascular, datorită aportului crescut de potasiu. Un nou studiu publicat în revista medicală Phycologia sugerează că acest beneficiu se menţine chiar dacă algele sunt asociate unui produs de tip fast food, cum este pizza.

Cercetătorii de la Universitatea Danemarca de Sud au studiat beneficiile a 35 de alge.

Autorii au testat efectele consumului de alge adăugate în aluat de pâine în cazul unui grup de bărbaţi supraponderali. Cercetătorii au constatat că voluntarii au acceptat gustul acestei pâini atunci când cantitatea de alge nu depăşea 4%. Ei au observat astfel că participanţii care au mâncat pâine cu gust de alge au beneficiat de un aport mai mare de fibre, utile în cura de slăbire, şi scăderea cu 16% a caloriilor consumate.

Uşor de utilizat, algele uscate îmbogăţesc făina şi conferă un gust deosebit produselor de panificaţie. Un alt atu al algelor este că pot înlocui sarea, contribuind şi în acest mod la reducerea riscului de boli de inimă.

O cantitate de 5-10 grame de alge uscate sub formă de pudră sunt excelente pentru sănătate.

Algele sunt utile şi pentru scăderea nivelului de colesterol.

„Adăugarea algelor în unele alimente preparate le transformă în hrană mai sănătoasă. În majoritatea cazurilor, obţinem alimente mai gustoase şi care ne ajută să reducem risculor bolilor cardiovasculare”, a explicat Ole G. Mouritsen, profesor de la universitatea daneză. Cercetătorii susţin chiar că pâinea cu gust de alge devine un aliment-medicament pentru inimă.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite