FOTO Serena Williams câştigă al cincelea titlu US Open

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătoarea de tenis Serena Williams a câştigat, duminică seara, campionatul feminin US Open în faţa Victoriei Azarenka, cu 7-5, 6-7, 6-1.

 Finala dintre numărul 1 WTA şi Victoria Azarenka a fost una extrem de disputată, cel puţin în primele două seturi.

Serena Williams a început perfect meciul, cu un prim game câştigat pe serviciul bielorusei, după numai două minute de joc. Azarenka a realizat imediat re-break-ul, Serena fiind incomodată vizibil de vântul puternic.

Azarenka a preluat conducerea la game-uri, 2-1, valorificându-şi pentru prima dată serviciul, în timp ce Serena a continuat să fie mult prea încordată. Americanca a făcut totuşi 2-2, însă Azarenka şi-a păstrat sângele rece şi a trecut din nou în avantaj: 3-2.

Serena Williams a câştigat setul 1 cu 7-5, după 58 de minute de joc.

După o oră şi 41 de minute de joc, Serena Williams a servit pentru game, set şi meci. Dar presiunea a făcut-o pe americancă să greşească, iar Azarenka a făcut 5-5. Încă un break al Serenei, iar scorul s-a făcut 6-6, astfel că a fost nevoie de tie-break. Unde a fost mult suspans, iar Serena a cedat psihic, nereuşind să-şi mai stăpânească nervii în momentul în care Azarenka a avut două mingi de set.

Americanca le-a salvat, dar Azarenka tot a izbutit să împingă meciul în decisiv, impunându-se cu 8-6.

În setul decisiv, Serena a reuşit să se impună cu scorul de 7-5, 6-7 (6), 6-1, după 2 ore şi 45 de minute de joc. 

Serena Williams a cucerit al 17-lea titlu de Grand Slam din carieră. Americanca, numărul 1 mondial, are câte cinci trofee la Australian Open, Wimbledon şi la US Open, şi două la Roland Garros.

Serena Wiiliams US Open 2013 Foto Reuters

Victoria Azarenka o salută pe Serena Williams FOTO Reuters

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite