Sărăcia loveşte arbitrajul românesc: s-a trecut la restructurarea brigăzilor din cauza banilor. Cine a sărit din schemă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arbitrii adiţionali se plasează în spatele porţilor
Arbitrii adiţionali se plasează în spatele porţilor

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) implementase sistemul din cupele europene, în speranţa că el va ajuta la micşorarea numărului de greşeli. Acum însă, se va modifica schimbarea din cauza crizei.

Fostul preşedinte CCA, Alexandru Deaconu, a adus în Liga I sistemul cu arbitrii adiţionali, cei care stau în spatele porţilor, pentru a interveni la fazele grele, care se petrec în careuri. După numai un retur de campionat însă, „adiţionalii“ au şi fost săriţi din schemă.

Motivele? În primul rând, ei au contribuit foarte puţin la îmbunătăţirea arbitrajelor. Mult mai important însă pentru cluburi a fost aspectul financiar. Fiecare „adiţional“ lua 2.000 de lei pentru prezenţa sa la un meci de Liga I şi, în condiţiile în care erau doi „adiţionali“, suma totală era de 4.000 de lei la fiecare meci.

Pentru a încuraja acest sistem, UEFA a contribuit cu 90.000 de euro la CCA, suma fiind folosită pentru delegarea arbitrilor adiţionali. Forul european ar fi acoperit 75% din baremurile „adiţionalilor“ din acest sezon şi un procent de 50 la sută din sezonul viitor. 

Chiar şi aşa însă, sistemul cu arbitrii adiţionali a fost desfiinţat în Liga I, potrivit Digi Sport. Cluburile au solicitat acest lucru, iar CCA, condusă acum de grecul Kiros Vasaras, a fost de acord. 

În aceste condiţii, brigăzile pentru meciurile din primul eşalon vor fi formate din:

*Un arbitru de centru, care va avea un barem de 4.900 de lei.

*Doi asistenţi. Fiecare va încasa un barem de 3.100 de lei.

*Un arbitru de rezervă, care va fi răsplătit cu un barem de 1.800 de lei. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite