Reacţia lui Lupescu după decizia care îi poate interzice să candideze la şefia FRF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel s-a pronunţat azi cu privire de solicitarea FRF de validare a hotărârii prin care se stabileşte statutul posibilor candidaţi la preşedinţia FRF.

Conform articolului 50 din legea Educaţiei Fizice şi Sportului se pronunţă faptul că un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit "un rol activ în cadrul fotbalului asociaţie (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puţin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca şi candidat. Dovada îndeplinirii acestei condiţii se face cu o declaraţie pe proprie răspundere, legalizată la notar". 

Concret, Ionuţ Lupescu nu ar avea dreptul de candida, deoarece nu a activat într/o astfel de structură sportivă.

 Fostul internaţional dă însă asigurări că lucrurile nu vor rămâne aşa.

 "Aşteptăm, în primul rând, decizia instanţei. Oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situaţie, există soluţii. Asigur toţi membrii afiliaţi si publicul larg că voi candida pentru preşedintia FRF, în ciuda încercărilor procedurale ale Federaţiei de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. Actuala conducere a FRF şi-ar dori să câştige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câştiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiţia se va disputa pe teren şi voi fi acolo.", a declarat Ionuţ Lupescu, pentru Digi Sport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite