Povestea lui Shakespeare, eternul secund de până mai ieri care are patru victorii din tot atâtea meciuri ca principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eternul secund de până mai ieri, Craig Shakespeare, în vârstă de 54 de ani, a reuşit o calificare istorică cu Leicester City în sferturile de finală, la prima participare a „vulpilor“ în cea mai importantă competiţie continentală intercluburi, Liga Campionilor.

Leicester City, campioana Angliei, a obţinut o calificare istorică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, marţi seara, după ce a învins echipa spaniolă FC Sevilla cu scorul de 2-0, pe teren propriu, în manşa secundă a optimilor. „Vulpile“, care luptă acum pentru evitarea retrogradării din Premier League, au reuşit să răstoarne rezultatul din tur, când andaluzii s-au impus cu 2-1.

Wes Morgan şi Marc Albrighton au marcat golurile unei victorii memorabile pentru Leicester, care a avut şi o doză considerabilă de şansă în această dublă manşă, Sevilla ratând numeroase ocazii de gol, printre care şi câte un penalty în fiecare meci. Echipa spaniolă a evoluat cu un jucător mai puţin din minutul 73, când a fost eliminat francezul Samir Nasri, după ce l-a lovit cu capul în figură pe Jamie Vardy. Bineînţeles, nu trebuie ignorant nici aportul actualului antrenor, Craig Shakespeare, care a devenit principal după demiterea lui Claudio Ranieri. „Este memorabil. Suporterii şi jucătorii au fost incredibili. Am fost impresionat pentru că jucătorii şi-au păstrat calmul în faţa uneia dintre cele mai bune echipe din Europa. Când suporterii fac o astfel de atmosferă, îi ajută foarte mult pe jucători. Suntem aici pentru că merităm. Trebuie să fim conştienţi de forţa noastră. Claudio Ranieri va fi mereu adorat aici şi performanţa din meciul tur, când Claudio conducea echipa, a permis rezultatul din această seară“, a spus Shakespeare.

Are doar victorii ca principal

În vârstă de 54 de ani, Craig Shakespeare n-a excelat ca fotbalist, vârful carierei sale fiind atins la Sheffield Wednesday, care evolua în eşalonul secund la acea vreme. După retragere, a îndeplinit mai multe funcţii administrative la West Bromwich Albion, înainte să i se dea pe mână echipa de rezerve. În octombrie 2006, după plecarea lui Bryan Robson şi a secundului său, Nigel Pearson, Shakespeare a fost antrenor interimar, timp de o săptămână, până la venirea lui Tony Mowbray.

A redevenit secund, postură în care s-a transferat la Leicester City în perioada 2008-2010, în mandatul lui Nigel Pearson, pe care l-a urmat şi la Hull City (2010-2011), iar ulterior din nou la Leicester. A rezistat în staff-ul „vulpilor“ şi în mandatul lui Claudio Ranieri, iar după plecarea italianului a preluat frâiele, cel puţin până la finalul sezonului. Până acum, Shakespeare are un procentaj de invidiat ca antrenor principal: 4 meciuri susţinute, 4 victorii. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite