Miracolul CSM Bucureşti: de ce rezultatul cu Buducnost e comparabil cu un egal cu Barcelona pe „Camp Nou“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştencele au făcut un meci memorabil la Podgorica, acolo unde au ţinut în şah campioana Europei, o echipă care adunase opt victorii consecutive pe teren propriu în Ligă până duminică seară.

Pentru a înţelege mai bine dimensiunile egalului pe care CSM Bucureşti l-a obţinut la Muntengru, scor 23-23, se impun o serie de precizări despre Buducnost.

Până la meciul cu campioana României, Buducnost avea o serie de 20 de jocuri în Liga Campionilor în care adunase 19 victorii şi o remiză! Ultimul succes fusese chiar cu românce, la 1 noiembrie, 28-22, în sala „Ioan Ghermanescu“ din Bucureşti. 

În decurs de doar o săptămână însă, CSM Bucureşti s-a „metamorfozat“. Iar asta în ciuda faptului că deplasarea la Podgorica a fost una cu peripeţii. Zborul de sâmbătă s-a anulat din cauza ceţii, iar Kim Rasmussen şi jucătoarele ei au ajuns la destinaţie chiar în ziua meciului. Oboseala drumului nu s-a văzut însă pe teren, acolo unde CSM a condus la pauză (13-12), după care a urmat o a doua repriză de infarct.

În minutul 42, româncele aveau 20-17, după care „filmul“ s-a rupt pentru CSM în atac. Defensiva şi-a făcut însă datoria, iar după 11 minute fără gol pentru bucureştence, scorul a devenit egal în minutul 53: 20-20.  Gazdele au preluat chiar conducerea, 21-20, iar, într-un final, CSM a reuşit un gol, în minutul 57: 21-21!

Finalul a fost halucinant: CSM s-a distanţat la 23-22, Buducnost a egalat, apoi a marcat pentru 24-23! Golul a fost însă anulat, spre furia sălii, pe motiv că, înainte de a scăpa Buducnost pe contraatac şi a înscrie, antrenorul româncelor ceruse time-out. După lungi parlamentări între observator şi arbitru, golul de 24-23 pentru gazde a fost anulat, balonul le-a revenit celor de la CSM, iar partida s-a terminat egal: 23-23.

„Nu mai am voce“

Eroul egalului de la Podgorica a fost antrenorul danez al campioanei României, cel care a avut inspiraţia de a cere time-out, înainte ca gazdele să plece pe contraatac şi să înscrie golul care, ulterior, a fost anulat. „Ne-am păstrat mintea limpede, chiar dacă am simţit că arbitrii nu sunt de partea noastră. Planul în defensivă a funcţionat. Am încercat să jucăm ceva mai dur. Atmosfera a fost extraordinară. Nu mai am voce“, a spus tehnicianul de 43 de ani la final.

De partea cealaltă, Cristina Neagu (patru goluri), a admis că a făcut un meci slab la Buducnost: „N-a fost ziua mea. Din păcate, nici eu, nici colegele mele n-am intrat pe teren cu cea mai bună atitudine“. 

Ultimul meci e crucial

Punctul uriaş de la Podgorica a asigurat faptul că CSM îşi va continua parcursul în Liga Campionilor în chiar prima ei participare în această competiţie.

Bucureştencele mai au două partide de disputat în grupa D: Lublin (13 noiembrie, deplasare) şi Savehof (20 noiembrie, acasă). Dintre cele două jocuri, cel important e cu Savehof, care şi-a asigurat şi ea prezenţa în Runda Principală. Astfel, punctele din confruntarea CSM Bucureşti – Savehof se vor contabiliza în următoarea fază a competiţiei. Dacă va învinge Lublin, CSM va lua startul în Runda Principală cu un total de 5 puncte. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite