Iordănescu rupe tăcerea. Ce crede fostul selecţioner despre aducerea lui Daum la naţională şi pe cine vedea el în acest post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anghel Iordănescu
Anghel Iordănescu

După eşecul de la Euro 2016, Anghel Iordănescu a dispărut din peisajul fotbalului românesc, evitând orice fel de declaraţie.

Generalul a ieşit acum din umbră şi a comentat aducerea lui Christoph Daum la echipa naţională. ""Nu ştiu dacă a fost cea mai bună soluţie. Nu ştiu dacă fotbalul nostru era pregătit pentru un antrenor străin. Cred în antrenorii români, cred că fotbalul românesc are nevoie de antrenori români. Ca să fiu sincer, nu am fost consultat la numirea noului selecţioner, dar nici nu se putea da de mine, am plecat în concediu după Euro. Pe undeva poate îi nedreptăţesc pe alţii, dar cred că puteam alege foarte bine din fotbalul nostru. Mă refer aici la Gică Hagi, la Reghe, la Dan Petrescu, la Andone, la Lăcătuş. Sunt mulţi antrenori care puteau să vină la echipa naţională. Am fost întrebat doar pe cine văd selecţioner după ce plec. Am pronunţat numele lui Hagi, iar preşedintele FRF nu a avut o reacţie de respingere sau de împotrivire. Mi-am spus punctul de vedere atunci.

Când vii ca străin, trebuie să cunoşti foarte bine fotbalul din acea ţară, jucătorii, tradiţiile, condiţiile. Din acest punct de vedere trebuie să-l înţelegeţi pe Daum, că a avut foarte multe dificultăţi. E foarte greu...o echipă naţională e altceva decât o echipă de club. N-ai timp să-i pregăteşti pe jucători, n-ai timp să-i cunoşti. Nici în acest moment nu cred că antrenorul îi cunoaşte la perfecţie pe jucătorii pe care îi pregăteşte. Lăsând la o parte respectul pe care i-l port domnului Daum, nu cred că era momentul pentru un selecţioner străin la naţională. Cred că putem înţelege cu toţii cam ce poate oferi echipa naţională. Legând două competiţii majore, Euro şi CM, întoarcem lumea la stadion.", a declarat Anghel Iordănescu, la Digi Sport Matinal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite