Britanicul Chris Froome a câştigat ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chris Froom, câştigătorul Turului Franţei din 2013. FOTO: Reuters
Chris Froom, câştigătorul Turului Franţei din 2013. FOTO: Reuters

Ciclistul britanic, Chris Froome, a câştigat duminică ediţia cu numărul 100 a Turului Franţei, cu toate că în ultima probă, la sprint, s-a impus germanul Marcel Kittel.

Câştigătorul Turului Franţei a afirmat că „tricoul galben va rezista probei timpului”, aluzie făcută pentru suspiciunile de dopaj şi criticile aduse britanicului.

„Este evenimentul sportiv cel mai frumos de pe Terra şi câştigarea ediţiei cu numărul 100 este o onoare mai presus de visele mele”, a declarat britanicul pe podiumul unde a primit definitiv tricoul galben, fiind citat de publicaţia "Le Figaro".

În interviul pentru France Télévisions, el a revenit asupra criticilor primite în timpul celor trei săptămâni de întrecere. „După recentele descoperiri din ciclism, cred că oricine poartă tricoul galben, este obiectul criticii excesive şi al controlului. Însă, m-am obişnuit cu această idee”, a explicat ciclistul britanic pentru France Télévisions.

Chris Froome a purtat tricoul galben timp de 14 zile în Turul Franţei, unde participă pentru a treia oară, după ce în 2012 a fost al doilea, iar în 2008 a fost pe locul 81. El a preluat tricoul galben în etapa a opta şi a câştigat în total trei etape.

În clasamentul final, Froome a fost urmat de columbianul Nairo Quintana şi de spaniolul Joaquin Rodriguez. Quintana a primit tricoul alb pentru cel mai bun tânăr şi tricoul alb cu buline pentru cel mai bun căţărător.

Chris Froome este al doilea reprezentant al Marii Britanii care câştigă Turul Franţei, după ce Bradley Wiggins a triumfat anul trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite