Medici, asistenţi, ambulanţieri şi voluntari, premiaţi la aniversarea a 108 ani de salvare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadre medicale, premiate FOTO Adevarul
Cadre medicale, premiate FOTO Adevarul

Medici, asistenţi, ambulanţieri, voluntari, dar şi foşti angajaţi, aflaţi acum la pensie, au fost premiaţi cu ocazia împlinirii a 108 ani de la înfiinţarea Societăţii de Salvare Bucureşti şi a Serviciului de Ambulanţă.

Societatea de Salvare şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au sărbătorit împlinirea a 108 ani de existenţă, ceremonie la care au fost prezenţi ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, directori de spitale, medici din unităţile de primiri urgenţe şi din serviciile de urgenţă, informează Mediafax.

Bănicioiu şi Arafat, prezenţi la eveniment

Ministrul Nicolae Bănicioiu a spus că 108 ani înseamnă o vârstă respectabilă şi plină de realizări.

„Mă bucur să văd o echipă de oameni frumoşi, dăruiţi, profesionişti, o familie mai extinsă: Alis, Cristi, Raed (Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Cristian Grasu, preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, n.r.). O adevărată familie de urgenţă a României”, a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

Ministrul Sănătăţii le-a mulţumit angajaţilor de la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov pentru tot ceea ce fac.

„Vă mulţumesc pentru tot ceea ce faceţi, meritaţi toate aprecierile, felicitări şi încă o dată «La mulţi ani!»”, a spus Bănicioiu.

Secretarul de stat Raed Arafat le-a spus celor prezenţi la ceremonie că trebuie să fie mândri că lucrează într-o instituţie care are 108 ani.

„Cred că la 108 ani, pe lângă urarea de «La mulţi ani», trebuie să vă spun că trebuie să fiţi mândri că lucraţi într-o instituţie care are această vârstă şi care evoluează, mai ales în ultimii ani a arătat o faţă nouă, dar sigur mai este mult de făcut pe sectorul de urgenţă pentru a ajunge la aşeptările populaţiei”, a mai spus dr. Raed Arafat.

De ce a fost înfiinţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din MAI

El a vorbit apoi despre înfiinţarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi reticenţele oamenilor faţă de crearea acestei noi structuri.

„Anul acesta, când s-a înfiinţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, lumea s-a întrebat ce se va întâmpla, cum o să fie, când se va certa doctorul Arafat cu domnul ministru Bănicioiu. Uitaţi că lucrăm foarte bine împreună şi toate planurile de urgenţă se fac în comun, la masa colaborării, pe baza unor discuţii comune. Sistemul de urgenţă a beneficiat de un sprijin continuu, iar Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Afacerilor Interne fac o echipă comună, care lucrează ca să dezvolte acest sector. Pentru dumneavoastră nu pot să spun decât felicitări, «La mulţi ani», la mai mare şi cu siguranţă în echipa mare a situaţiilor de urgenţă. În această mare echipă a serviciilor de urgenţă, locul Ambulanţei este unul şi va fi unul foarte bine vizibil şi care va continua să se dezvolte. Să ne vedem şi la anul, la 109”, a conchis secretarul de stat Raed Arafat.

Preşedintele Societăţii de Salvare Bucureşti, dr. Cristian Grasu, şi managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, dr. Alis Grasu, au înmânat apoi premiile.

Asistentul anului 2013 a fost Iulia Rudaru, campioana naţională la concursul echipajelor de ambulanţă.

Cel mai bun angajat 2013 a fost Liontina Crişan, iar medicul anului 2013 a fost Hortensia Cristina Vinogradov, care lucrează pe ambulanţă de tip C, cu care merge la urgenţele de cod roşu, iar în 2013 a avut peste 1.283 de cazuri.

Ambulanţierul anului 2013 a fost Octavian Melnic, care a avut peste 14 cazuri în fiecare tură şi peste 2.000 de cazuri de-a lungul anului. Acesta a fost în ambulanţă de la 18 ani, a crescut şi s-a căsătorit la Salvare.

Operatoarea anului 2013 a fost Aurora Avram, cu 18.000 de fişe înregistrate, 26.000 de apeluri la care a răspuns, un timp de răspuns de şapte secunde şi cu activitate de peste 30 de ani la Serviciul de Ambulanţă.

Voluntarul anului, desemnat la Gală

Echipajul anului 2013 este format din dr. Diana Iordache, ambulanţier Tudor Dumitru şi asistent Alexe Minodor şi a avut peste 1.100 de cazuri. Medicul care coordonează echipajul este campion la concursul naţional de Ambulanţă.

Voluntarul anului a fost desemnat Daniel Nicuşor Mocanu.

De asemenea, au fost premiaţi membri de onoare ai Societăţii de Salvare Bucureşti - dr. Radu Zamfir, ambasador al programului "Există un erou în fiecare dintre voi", Bogdan Iacob, Alexandru Filoti, Daniel Drăghici, Cristian Enciu.

În cadrul ceremoniei au fost premiaţi şi nouă foşti angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă - Eliza Popescu, Alexandru Tănăsescu, Licuţa Vlădăreanu, Constantin Marin, Ion Oancea, Florica Georgescu, Vasile Filip, George Burcea şi Petrica Jitcovici - ca o recunoaştere a activităţii acestora.

Societate

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite