Directorul Institutului Cantacuzino: „În cel mai optimist scenariu, în 2018 vom putea relua producţia de vaccin antigripal”

Producţia naţională de vaccin antigripal ar putea fi reluată, în cel mai optimist scenariu, în 2018, în condiţiile în care anul în curs este destinat retehnologizării, iar primele teste de vaccin realizate experimental în decembrie 2016 sunt încurajatoare, a declarat, vineri, pentru News.ro, directorul general al Institutului Cantacuzino, Alexandru Filip Vladimirescu.

Polarizarea care pare a se întinde de neoprit în fiecare ungher al existenţei noastre sociale nu-i sperie câtuşi de puţin pe cei tineri, probabil că nici nu au băgat-o în seamă. Şi ce înseamnă asta pentru cariera, şi pentru viaţa lor, în general, e pentru mai târziu, evident.

acum 7 zile · comentarii (6)

În luna ianuarie 2017, 27 de organizaţii neguvernamentale au protestat public faţă de o încălcare evidentă a legii comisă de Senatul României, autoritate publică, care, în ciuda faptului că a fost aleasă prin vot popular, este împovărată şi cu obligaţia de a respecta legile.

acum 7 zile · comentarii (0)

A venit momentul ca poporul român, sub conducerea PSD, să rezolve şi problema străinilor. Să afle strănii care este locul lor în România. Să afle de la români! Puţină istorie. În anii ’90, orice străin venit în România, fie că era un aventurier deghizat în afacerist, un spion CIA care pretindea că face business sau un negustor de tricouri şi chiloţi italieneşti care deschidea un magazin în cartierul Titan, era privit de români ca pe o icoană.

acum 11 zile · comentarii (24)

Este vorba de copiii României despre care toţi spunem că reprezintă viitorul acestei ţări. Sunt realităţi româneşti triste, nefardate, tragice, vizibile de pe lună dar nebăgate în seamă, netratate cu atenţia cuvenită, doar „rezolvate” în declaraţii electorale, demagogice şi de interes mafiot. De zeci de ani această realitate persistă în societatea românească fără o rezolvare adecvată

acum 11 zile · comentarii (1)

Am şapte ani jumate. Nu pot să-l fac pe 2. Pot să fac orice pe lumea asta, inclusiv, nu ştiu..., să am grijă de o găină, să plantez grâu într-o sacsie, să mătur, am învăţat să citesc de la patru ani, dar nu pot să-l fac pe 2. Ştiu ce înseamnă 2, ştiu cum arată el, ştiu cum îl desenează doamna învăţătoare la tablă, ştiu cum ar trebui să îl fac eu, maică-mea mi l-a arătat de miliarde de ori, dar mie pur şi simplu nu îmi iese.

acum 11 zile · comentarii (23)

Cum luna februarie este dedicată în mod tradiţional istoriei LGBT, voi continua prezentarea unor fragmente de istorie orală a comunităţii gay. Vocile intervievate, două la număr, vorbesc despre „cum era în comunism”, despre frica generalizată de a nu cădea pe mâna miliţiei de moravuri, despre neîncredere şi suspiciune, dar şi despre codurile de comunicare care făceau posibilă o rapidă recunoaştere.

acum 12 zile · comentarii (22)

Anul 2017 este dedicat, alături de alte subiecte, celor care, ajunşi în temniţele comuniste din diferite motive, au sfârşit prin a depune mărturie despre credinţa lor în Hristos. Decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe din România, luată la iniţiativa inspirată a Patriarhului Daniel, reprezintă o noutate absolută. Practic, Biserica noastră majoritară este prima organizaţie non-guvernamentală de asemenea anvergură care îşi pune pe agendă în mod voluntar problematica mai generală, subînţeleasă, a statutului şi rolului său pe durata regimului totalitar comunist.

acum 12 zile · comentarii (7)

„Nu înţeleg de ce vă agitaţi! Eu îl iubesc şi el mă iubeşte! Şi în ciuda celor întâmplate nu mă îndoiesc că iubirea lui.” Fardul aplicat pe faţă este în exces si rujul strident evidenţiază conturul buzelor, încă, umflate. Chiar şi aşa, machiajul nu reuşeşte să-i acoperă vânătăile lăsate de loviturile primite şi buza pare că încă-i sângerează.

acum 13 zile · comentarii (11)

M-am trezit cu proverbul ăsta în cap, nu pot scăpa de el şi mă întreb ce-mi veni. Chiar aşa, am scăpat de toate grijile mele, de aspiraţiile mele şi de nevoi, de nu mai am altă preocupare decât să mă gândesc la alţii, oameni pe care, în imensa lor majoritate nu-i voi întâlni nicăieri, nici măcar în mediul virtual, atât de generos cu prieteniile?

acum 13 zile · comentarii (23)

În zilele astea, aproape toată lumea de la noi ştie că Ordonanţa de urgenţă (OUG) nr. 14/2017 este aia care a abrogat OUG nr. 13/2017 (cea care intervenise în viaţa a 8 articole din Codul penal, cele mai cunoscute fiind cele care se referă la abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi conflictul de interese, şi a 4 articole din Codul de procedură penală, cel mai cunoscut fiind cel privind denunţul).

acum 13 zile · comentarii (0)

Scena telefoanelor aprinse în Piaţa Victoriei a devenit momentul cel mai reprezentativ al mişcărilor de protest din această iarnă. Dar, în aceeaşi seară, s-a mai produs un eveniment care ar putea să se dovedească, pe termen lung, a fi un germene de schimbare mult mai important decât fotografia-simbol a luminilor. Pe 5 februarie, 300.000 de români au tăcut împreună.

acum 17 zile · comentarii (121)

„Din actele dosarului rezultă că pentru păstrarea puterii, prin acţiunile desfăşurate şi măsurile dispuse, noua conducere politică şi militară instaurată după data de 22.12.1989 a determinat uciderea, rănirea prin împuşcare, vătămarea integrităţii fizice şi psihice, respectiv lipsirea de libertate a unui număr mare de persoane, fapte care se circumscriu condiţiilor de tipicitate ale infracţiunii contra umanităţii ”

acum 18 zile · comentarii (4)

Marius exclamă ironic: „Mergem pe mijlocul bulevardului!“. Amintirea ta explodează ca o petardă. Te avânţi să povesteşti cum ai mers pe Aviatorilor, în septembrie ’91, când erai reporter, şi „i-ai luat“ pe minerii lui Cozma din Gara Băneasa, minerii care l-au dat jos pe Roman.

acum 18 zile · comentarii (12)

În 2013, APADOR-CH a formulat mai multe propuneri de revizuire a Constituţiei. Una dintre ele a vizat şi regimul adoptării ordonanţelor de urgenţă, cerând ca guvernul să nu poată adopta ordonanţe decât în cazuri de calamităţi, război sau alte situaţii cu adevărat urgente. Referendumul anunţat de preşedintele ţării e o bună ocazie ca poporul să fie întrebat dacă doreşte şi această modificare.

acum 19 zile · comentarii (1)

Când Klaus Iohannis a întrebat în Parlament: „Ce fel de naţiune vrem să fim?!" a ridicat o întrebare veche de o sută şi ceva de ani. De fapt care mai este identitatea naţiunii noastre, acum că ne apropiem de centenarul „Marii Uniri”? Mi se pare tot mai evident că România rămâne un mister identitar. Poate chiar un miracol de incoerenţă a identităţii, care continuă să funcţioneze printr-o fuziune aparent imposibilă.

acum 19 zile · comentarii (15)

Domnule Liviu Dragnea, deşi ar trebui să fiu imparţial, nu mă pot abţine şi recunosc: dintre diversele feluri de argumentare am şi eu preferatul meu: argumentul prin analogie. Din comentariile publice făcute în spaţiul public îmi pare că în PSD există o neînţelegere totală a situaţiei actuale. Ori nu vă e clară dimensiunea problemei, ori împăratul e gol, dar ne spuneţi ce haine frumoase are.

acum 19 zile · comentarii (3)

Nu trece săptămână să nu i se pară cuiva de la vreo televiziune sau revistă că cei de 50 şi au început să fie din nou căutaţi pe piaţa muncii. Ba, o reporteriţă inimoasă a descoperit că aceştia ar fi acum chiar mai căutaţi decât cei tineri, că aşa a citit ea într-un studiu al nu ştiu cui. Şi vin repede la mine ca să îmi ia interviu, eu să confirm şi să vadă lumea că da, iată, aşa este, noi, cei de 50 şi, în sfârşit... etc. etc.

acum 20 zile · comentarii (20)
Postari Recente