Cursuri digitale pentru femeile din Ferentari: „Am învăţat să citesc din cărţile de rugăciuni. Simt că pot să fac şi altceva în viaţă în afară de a sta la cratiţă“ 0

10 femei aflate în situaţii dezavantajate, care nu au mers la şcoală sau trăiesc în săracie, s-au înscris la prima sesiune de cursuri digitale şi dezvoltare profesională şi personală desfăşurată în Ferentari. Alte sute de femei din comunitate şi din afara ei vor putea beneficia de aceste cursuri în mod gratuit.

Cursuri digitale pentru femeile din Ferentari: „Am învăţat să citesc din cărţile de rugăciuni. Simt că pot să fac şi altceva în viaţă în afară de a sta la cratiţă“ Vezi comentarii 0

Viorica Dăncilă, chemată în faţa Consiliului Naţional pentru Combatere Discriminării pentru a da explicaţii despre „autişti“

După ce premierul i-a catalogat drept "autişti" pe cei care "dezinformează UE, în ciuda faptului că stiu adevărul", Viorica Dăncilă a fost citată la Consiliul Naţional pentru Combatere Discriminării (CNCD), pentru a da explicaţii. Şi moderatorul emisiunii de la Antena 3, în care au fost făcute afirmaţiile, Mihai Gâdea, va fi audiat.

/ psd

Dăncilă, reclamată la CNCD  după declaraţia privind „autismul“ celor care dezinformează UE. Premierul şi-a cerut scuze în mod public

Preşedintele Asociaţiei Autism Europa Bistriţa, Ana Dragu, critică, într-o postare pe Facebook afirmaţia premierului Viorica Dăncilă, care i-a catalogat drept „autişti“ pe cei care „dezinformează UE“, Dragu afirmând că postarea sa poate fi consideară o sesizare către CNCD, pentru a lua măsuril Contactat de News.ro şi întrebat în legătură cu eventuala sesizare a Consiliului, preşedintele CNCD a declarat că va discuta cu colegii săi acest subiect.

Val de infecţii respiratorii diagnosticate de medici. Sunt cu 44% mai multe decât cele înregistrate anul trecut

Tot mai mulţi pacienţi cu infecţii respiratorii au trecut pragul cabinetelor medicilor de familie. Mai precis, peste 129.000 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat în ultima săptămână, cu 44% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Au fost confirmate peste o mie de cazuri noi de gripă, cele mai multe în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Olt, Braşov, Iaşi.

Libertatea de exprimare nu înseamnă a-ţi da cu părerea oricum, peste tot şi despre orice. Mai trebuie lăsat loc îndoielii, mai trebuie, din când în când, să te aşezi smerit sub semnul întrebării, să-ţi inventariezi riguros lucrurile ştiute şi, mai ales, cele neştiute. Nu te poţi închega neobosit în siguranţa de sine, nu poţi escalada ostentativ şarpanta omniscienţei, difuzând, în stânga şi-n dreapta, „opinii“.

acum 27 zile · comentarii (80)

Nu trebuie să ai ştiinţă pentru a ajunge la adevăruri fundamentale. O persoană intervievată ieri, pe stradă, în legătură cu demisia guvernului Tudose, punea succint două diagnostice: „instabilitatea nu are cum să fie bună pentru ţară“, însă, „la vârsta mea, guvernul ar face bine să se preocupe cum să îmi fie mai bine, da' repede, că nu mai apuc!“.

luna trecuta · comentarii (2)

Am intrat deja în 2018, un an cu o mare însemnătate istorică pentru România. „Puterea creierului în folosul ţării“ ar trebui să fie deviza şi strategia dezvoltării României pentru următorii zeci de ani! Puterea creierului (puterea minţii) ar trebui să fie garanţia eficientă şi competentă a beneficiilor economice şi sociale pe termen mediu şi lung în ţara noastră.

luna trecuta · comentarii (3)

Proiectul „Sănătate prin Acţiune şi Limitare Voluntară a Erodării Zilnice (SALVEZ)“ pe care l-am înscris în toamna anului 2017, la o dezbatere desfăşurată la Bucureşti,  îşi propune să creeze o bază de date (informatică şi nu numai), un set de acţiuni prin care să se oprească erodarea sistemului public de sănătate şi un fond financiar de acţiune.

luna trecuta · comentarii (1)

Vorbind de aplicaţii în carne vie, nu pe mobil: ce-aţi zice de o dimineaţă senină, înviorată sonor şi ideologic de pumni şi picioare în uşă? Deschideţi, în pijama. O ceată răcneşte bolborosit şi negru, vă lipeşte de zid, vă înhaţă tatăl, coboară cu el în stradă şi îl spînzură repede de prima cracă, în chiotele mulţimii din cartier. De ce? Gura!

luna trecuta · comentarii (22)

Un alt proverb românesc în care crede 60 la sută din populaţia României (în acord cu un recent sondaj de opinie), susţine că „Bătaia este ruptă din rai“. Folosit în general de către părinţi pentru a-şi educa copiii, proverbul consfinţeşte o realitate tristă în România secolului 21: majoritatea adulţilor nu ştiu, nu vor sau nu pot să înţeleagă cât este de nocivă violenţa.

luna trecuta · comentarii (20)

Cred că în acest an, mai mult ca oricând, ar trebui să ne uităm la ce au însemnat cei 100 de ani de Românie modernă şi să învăţăm din ceea ce istoria se încăpăţânează să ne arate că trebuie să schimbăm. Sper să folosim oportunitatea Centenarului pentru a realiza cât de mult ne-a lipsit un proiect de dezvoltare solidă a ţării şi mai ales cât de tare ne-a plăcut să fim guvernaţi de tot felul de politicieni de mâna a doua.

luna trecuta · comentarii (11)

„Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă. Pacientul are dreptul de a-şi alege şi medicul şi opţiunea terapeutică. Pacientul are acces la ghidurile de bună practică, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiţie pentru a-şi rezolva nemulţumirile.“

luna trecuta · comentarii (16)

Mai toată lumea ştie ce ne lipseşte, ce nu merge cum ar trebui, ce-ar fi de sperat ca să ne reaşezăm măcar în condiţia normalităţii, dacă nu în aceea a funcţionalităţii optime. Stăm prost cu spitalele, cu şcolile, cu autostrăzile, cu prestaţia politică a guvernanţilor, cu prestaţia politică a Opoziţiei, cu legile şi cu respectarea lor, cu rigoarea profesională a gazetarilor etc.

luna trecuta · comentarii (0)