Magda Vasiliu: „Situaţia lui Vlad este mult mai bună pentru că e tratat civilizat, dar văd copii din România făcuţi praf. Părinţii tac de frică“ 1

Într-o postare pe Facebook, jurnalista Magda Vasiliu, spune că băieţelul ei se simte mai bine, dar asta pentru că este tratat într-o altă ţară, unde normele oncologice sunt într-adevăr respectate. În continuare, aceasta deplânge situaţia altor copii care suferă de cancer şi care au fost duşi la tratament în Italia pentru că micuţii se află într-o stare critică din cauza autorităţilor din România.

Magda Vasiliu: „Situaţia lui Vlad este mult mai bună pentru că e tratat civilizat, dar văd copii din România făcuţi praf. Părinţii tac de frică“ Vezi comentarii 1

Tragedia copiilor părăsiţi în spitalele din România continuă: 245 de nou născuţi au fost abandonaţi în primele trei luni ale anului 2017

245 de copii au fost părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare în primul trimestru al anului, conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA). Potrivit aceloraşi date, la nivelul anului trecut au fost abandonaţi în spitale circa 1.000 de copii.

Mamele care au mai mult de trei copii s-ar putea pensiona mai repede. Vasilescu: Mi-au spus femei că vor să mai nască pentru a beneficia

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, marţi, la Antena 3, că noua lege a pensiilor va prevedea că femeile cu trei sau mai mulţi copii se vor putea pensiona cu şase ani mai repede, explicând că această măsură a făcut unele persoane să o abordeze şi să-i spună că se gândesc să mai nască pentru a putea beneficia de această prevedere.

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni: vreme instabilă şi ploi

Temperaturile prognozate de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru următoarele două săptămâni vor avea oscilaţii relativ mari. Astfel, vor exista perioade cu valori termice de până la 34-35 de grade Celsius, dar şi intervale cu maxime de sub 29 de grade Celsius. În plus, meteorologii au anunţat ploi atât în zilele următoare, cât şi la sfârşitul lunii august şi începutul lunii septembrie.

STUDIU Depresiile şi certurile sunt frecvente când numărul locatarilor îl depăşeşte pe cel al camerelor

Înghesuiala locativă e una dintre problemele cele mai mari cu care se confruntă românii, astfel că acolo unde sunt mai mulţi locatari adulţi decât camere de locuit, neînţelegerile şi certurile sunt mai frecvente, iar oamenii sunt mai nervoşi şi mai deprimaţi din cauza lipsei de intimitate, conform unei cercetări IRSOP, realizată pentru Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR).

Olguţa Vasilescu îl invocă pe Zuckerberg ca să justifice plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Experţi: „O mizerie ordinară“

Într-o postare pe Facebook, Olguţa Vasilescu explică de ce consideră că este bună măsura plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, invocând ca argument faptul că dacă Mark Zuckerberg ar fi fost român şi ar fi aplicat pentru un concediu parental, statul român ar fi falimentat de la câţi bani ar fi trebuit să îi dea cofondatorului Facebook.

Se strică vremea. Cod galben de ploi şi răcire accentuată, de duminică, ora 18:00, până marţi dimineaţă. Care sunt judeţele afectate

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis Cod galben de instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin ploi, răcire accentuată şi descărcări electrice. Avertizarea intră în vigoare duminică la ora 18.00 şi este valabilă până marţi la ora 08.00. 15 judeţe din nordul, centrul şi nord-vestul ţării vor fi afectate.

„Ai fost un copil serios!“, mi-au spus ai mei. Cînd mă uit la pozele mele, descopăr că zîmbesc atît de rar în bucăţile alea de hîrtie alb-negru, încît încep să înţeleg şi să le dau dreptate. În unele par de-a dreptul bosumflată. Fie că mă băteau pantofii negri de lac, cu baretă, pe care îi luasem mai mici, doar pentru că-mi plăcuseră enorm.

La noi e o mare şmecherie să fii şef. Bulibaşă, preşedinte, rege, lider sau orice altă funcţie care ar putea să te transforme într-un bariu (de la baro = mare). Ei sunt cei vizibili, guralivi şi dispuşi la tot felul de combinaţii care îi fac pe mulţi alţi oameni care lucrează pentru dezvoltare, în cel mai decent şi altruist mod, să plece din mişcare şi/sau devină invizibili.

acum 2 zile · comentarii (17)

M-am întors în România din multe motive, dar probabil primul motiv e pentru că îmi plac românii. Pe parcurs am să vă spun şi alte motive. În anii de când am revenit am recunoscut pe de o parte, natura procesului prin care trece acest popor în acest moment, dar şi faptul că e o oportunitate de a participa la ceva care în majoritatea celorlalte ţări europene s-a încheiat demult – construcţia unei naţiuni.

acum 3 zile · comentarii (0)

Ce bine e să fii cu adevărat Cineva şi să mori Anonim – îmi spunea un octogenar hărăzit să lase un nume pe urma sa... A murit de curând un mare profesor universitar, medic, e drept ”retras în străinătate”, dar cu adevărat un strălucit om de ştiinţă, urolog, şi n-am văzut nicăieri mai mult decât o ştire prizărită într-un ansamblu de exclamaţii la capătul istorisirii isprăvilor unor Vedete de trei parale şi Celebrităţi de joi până marţi.

acum 5 zile · comentarii (2)

Românii sunt discriminaţi pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. Am aplicat odată la peste 150 de job-uri din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Irlanda, Elveţia, Portugalia, Polonia şi nimeni nu m-a contactat vreodată pentru vreun interviu. Ţin să menţionez că eram calificat pentru toate job-urile la care am aplicat, analizând atent descrierea poziţiei pe website-ul companiei înainte să aplic.

acum 6 zile · comentarii (3)

Drum de ţară e o expresie odihnitoare, dar o rostesc aici cu înţelesul de „brand de ţară”, adică acea etichetă prin care căutăm, uneori cu destulă patimă, să surprindem o trăsătură esenţială a stirpei din care ne tragem, cu spaima probabil de a nu ne dilua de tot printre străini. Aşadar, am străbătut ţara de la est la vest.

acum 6 zile · comentarii (8)

Context: Membrii şi fondatorii Coaliţiei pentru familie au decis într-o zi că familia tradiţională este sub asediul şi presiunea unor pericole intolerabile, care se manifestă în principal în comunitatea LGBT, în sensul că membrii acesteia şi-au pus în minte să se căsătorească neapărat între ei, iar acest fapt ar distruge familia tradiţională.

acum 7 zile · comentarii (81)

O să scriu despre USR un pic mai jos. Dar mai întâi despre tendinţa naturală a oamenilor de a se împărţi în tabere antagonice. Primul film „Planeta Maimuţelor” a fost filmat în 1967. Charlton Heston povesteşte intrigat că în timpul pauzei de prânz actorii se grupau instinctiv după costum. Gorilele mâncau cu gorilele, cimpanzeii cu cimpanzeii şi urangutanii cu urangutanii. Şi oamenii cu oamenii. Deşi, sub costum, erau cu toţii oameni.

acum 9 zile · comentarii (46)

Acum cîteva zile am trecut pe lîngă un puşti de vreo 5 ani care plîngea cu sughiţuri. Mama, liniştită, îi repeta să se maturizeze, pentru că nu orice în viaţă este o tragedie. Şi mi-am adus aminte că, atunci cînd eram mică şi făceam o boroboaţă sau plîngeam din „nimic” auzeam deseori acest îndemn: „Maturizează-te!”

acum 9 zile · comentarii (5)

„Reprimă-ţi invidia faţă de omul excepţional, învaţă să-l înţelegi şi să-l preţuieşti“, spunea G. Călinescu. Iată un dicton care la noi, românii, ar trebui afişat în fiecare sală de clasă. Pentru că întreaga noastră istorie este presărată cu oameni excepţionali, sâcâiţi, hărţuiţi şi eliminaţi de mediocrităţi.

acum 9 zile · comentarii (8)

E, fireşte, binevenită crescînda exigenţă planetară faţă de sănătatea mediului în care trăim. Trebuie să ştim ce aer respirăm, ce apă bem, ce produse „naturale“ mîncăm, ce resurse globale punem în pericol, cum putem fi influenţaţi de ambianţa vieţii noastre zilnice şi cum putem influenţa, la rîndul nostru, această ambianţă.

acum 9 zile · comentarii (167)

Că să intri în rândul lumii, să nu rămâi prostul satului şi să nu mori ca un anonim, trebuie să înveţi să vorbeşti despre vreme. Pe orice vreme. Deci, când te sună cineva şi te întreabă ce mai faci, tu să zici că nu mai poţi de căldură. Să eviţi „mor de căldură”! (Oricâţi de mulţi proşti ar muri din cauza căldurii, prostia n-are moarte pe clima asta.)

acum 13 zile · comentarii (9)

Ziua începe ca de obicei cu o aşteptare lungă în staţia de tramvai din mijlocul bulevardului, ca şi cum te-ai fi născut acolo, la mâna sorţii, neprotejat nici măcar de vreo bară, pe o fâşie îngustă de ciment. Miroase a urină atât de intens că până la urmă e legitim să te întrebi totuşi cine ar alege să se pişe în mijlocul străzii.

acum 13 zile · comentarii (14)
Postari Recente