UPDATE Temperaturi de peste 36 de grade Celsius în aproape toată ţara. Localităţi din şapte judeţe, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore 0

Meteorologii anunţă că valul de căldură persistă şi duminică în majoritatea zonelor ţării, înregistrându-se frecvent 36 de grade Celsius. 15 judeţe şi Capitala sunt sub cod galben de caniculă, iar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, mai ales în zonele de deal şi de munte. Potrivit IGSU, localităţi din şapte judeţe, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore.

UPDATE Temperaturi de peste 36 de grade Celsius în aproape toată ţara. Localităţi din şapte judeţe, afectate de furtuni în ultimele 24 de ore Vezi comentarii 0

Bugetarii vor fi liberi pe 14 august, a decis Guvernul. Angajaţii la stat vor avea astfel un weekend prelungit în perioada 12-15 august

Bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile, în perioada 12 - 15 august, după ce Executivul a apobat, joi în şedinţă, declararea zilei de 14 august 2017 ca zi liberă, aceasta urmând să fie recuperată, în regim de program normal, în data de 19 august sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 25 august 2017.

Peste 770 de locuri de muncă vacante în Europa; cele mai multe sunt în Malta, unde se caută şoferi de autobuz

Peste 770 de locuri de muncă sunt vacante în state europene, prin reţeaua EURES România, cele mai multe - peste 300 - fiind în Malta, unde se caută şoferi de autobuz şi personal de curăţenie, dar şi în Germania, unde sunt disponibile locuri de muncă pentru bucătari, ospătari sau recepţioneri, în timp ce în Irlanda sunt disponibile 20 de locuri de muncă pentru lucrători în ferme de vaci de lapte.

România contemporană este tot mai mult dominată de discursuri şi forme de gândire înapoiate. Înapoi la familia tradiţională! Înapoi la naţionalism! Înapoi la valorile noastre (oricare ar fi acestea)! De ce are nevoie societatea noastră de un discurs progresist şi care sunt beneficiile unei gândiri progresiste?

acum 4 zile · comentarii (63)

Sînt ani buni de cînd public, săptămînal, comentarii „de actualitate”. Vorbesc adică despre oameni şi împrejurări care, într-un moment sau altul, sînt, sau au fost, în centrul atenţiei şi la originea regulilor (şi neregulilor) care ne modelează viaţa zilnică. Îmi dau şi eu cu părerea. Şi se găsesc gazete (cea de faţă de pildă) dispuse să mă tipărească generos şi răbdător.

acum 6 zile · comentarii (259)

Zilele trecute, publicaţia britanică The Telegraph anunţa că, în urma unei campanii susţinute timp de mai multe luni de către grupul Stonewall (care promovează interesele minorităţilor sexuale), conducerea metroului londonez vrea să ia măsuri prin care formulele de adresare din cadrul primei reţele de metrou din lume să excludă clasica formulă „Doamnelor şi domnilor...“ în favoarea unor variante neutre.

acum 7 zile · comentarii (12)

Problema vacccinării copiilor este una destul de gravă în România, dar nu este de nerezolvat. Pe de o parte, ţine de curentul de opinie al unor părinţi care se pronunţă împotriva vaccinării. Pe de altă parte, foarte important, ţine de cadrul organizatoric, de lipsa asigurării vaccinurilor, de lipsa profesionalismlui şi organizării sistemului de sănătate, care este bolnav cronic.

acum 9 zile · comentarii (4)

Opinia publică realizează abia în aceste zile cât este de cinică Legea salarizării unitare (Legea 153/2017). Dacă partidul ce a elaborat legea, cu surle şi trâmbiţe, cu promisiuni de majorări, ba chiar de dublări de venituri, este de un cinism absolut, nu la fel ne-am fi aşteptat de la restul decidenţilor (partide parlamentare, preşedinţie, organizaţii sindicale etc.).

acum 10 zile · comentarii (11)

Aş zice că e un cocon pe care oamenii, după ce se întîlnesc şi se plac, încep să-l construiască. Din senzaţii, emoţii şi întîmplări mici, uneori mai subţiri decît paiele şi crengile pe care le cară păsările în cioc dintr-un loc în altul. E nevoie de timp şi de răbdare. Nu se obţine peste noapte. Deşi, fără o anumită familiaritate cu celălalt, care ţi-a fost complet străin cu puţină vreme în urmă, ţesătura ei nu va fi niciodată spectaculoasă.

acum 12 zile · comentarii (0)

Într-un recent interviu de televiziune, Liviu Dragnea a afirmat că toate problemele sale „pleacă de la omul de afaceri George Soros”. Soros, crede Dragnea, vrea să „facă rău” României şi orchestrează din umbră o conspiraţie malefică. Şi, pentru că „Daddy” este nevinovat, un bătrân ţap ispăşitor trebuie să fie acuzat.

acum 13 zile · comentarii (49)

Am primit de curând o recrutare pentru un post de director general, pentru o mare companie străină, la care prima cerinţă, înainte de orice altceva, a fost să nu le prezint cumva vreun candidat agresiv, indiferent de ce experienţă sau competente tehnice ar avea. Şi, ca să sublinieze şi mai mult importanţa acestui criteriu de selecţie, mi-au cerut să menţionez asta în mod expres în anunţ, dacă intenţionam să pun vreunul.

acum 16 zile · comentarii (14)