Surse: Tăriceanu i-a transmis Vioricăi Dăncilă că ALDE va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis Vioricăi Dăncilă că va vota moţiunea de cenzură a Opoziţiei împotriva Guvernului său, susţin surse politice pentru Adevărul. Practic, Tăriceanu va pune umărul la dărâmarea Guvernului din care a făcut parte timp de aproape trei ani. Premierul i-a cerut să nu rupă coaliţia, însă liderul ALDE s-a opus. PSD nu mai are majoritate în Parlament.

Miniştrii ALDE vor demisiona mâine din Guvern, iar Călin Popescu Tăriceanu va pleca din fruntea Senatului, ca urmare a deciziei de a rupe coaliţia cu PSD. ALDE va închega o nouă alianţă politică cu ProRomânia, cele două partide urmând să-l susţină la prezidenţiale pe actorul Mircea Diaconu. PSD nu mai are majoritate în Parlament, dar speră să rămână la guvernare până după alegerile prezidenţiale. Opoziţia cere anticipate.

Victor Ponta i-a pus trei mari condiţii lui Călin Popescu Tăriceanu pentru alianţa ALDE-ProRomânia: să rupă coaliţia cu PSD, să demisioneze din fruntea Senatului şi să susţină candidatura lui Mircea Diaconu la prezidenţiale, susţin surse politice pentru Adevărul. Ca să împace contestatarii din propriul partid, printre care Mihai Tudose şi Daniel Constantin, Victor Ponta a renunţat să mai susţină candidatura lui Tăriceanu.

Conducerea PNL a hotărât, luni, că va depune moţiune de cenzură în cel mai scurt timp posibil dacă ALDE decide ieşirea din Guvernul condus de Viorica Dăncilă, au declarat surse politice pentru „Adevărul“. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite