SONDAJ Jumătate din români cred că Guvernul a reacţionat bine la problemele de securitate naţională. Gabriel Oprea, apreciat ca având o prestaţie mai bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un raport de cercetare privind securitatea naţională, realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), a fost analizată notorietatea şi încrederea în viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Potrivit sondajului, 13% din cei chestionaţi apreciază ca fiind „foarte bună“ reacţia Guvernului la problemele de securitate naţională şi alţi 36% o califică drept „bună“.

Prestaţia Guvernului a fost calificată drept „proastă“ de 24% din respondenţi.

Şapte din 10 români ştiu cine este ministrul de Interne

Acelaşi studiu mai arată că 70% din respondenţi ştiu cine este ministrul de Interne (30% nu ştiu) şi 77% l-au identificat în această funcţie pe Gabriel Oprea.

Interesant este că, la întrebarea „Cine este ministru de Interne în Guvernul Ponta?“, au mai fost primite răspunsuri ca „Mircea Duşa“ (3%), „Ioan Rus“ (1%), „Titus Corlăţean“ (1%) sau „Liviu Dragnea“ (1%).

Câtă încredere aveţi în Gabriel Oprea? „Foarte multă“ au răspuns 7% din respondenţi şi „multă“ 21%, în timp ce „puţină“ a fost răspunsul a 27%.

În fine, activitatea vicepremierului Gabriel Oprea în comparaţie cu miniştrii de Interne din guvernele anterioare a fost apreciată ca „mai bună“ de 33% din respondenţi, respectiv „la fel“ – de 32% din participanţii la sondajul IRES.

Sondaj Ires (2) by Sebastian Zachmann

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite