Traian Băsescu vrea un nou referendum, pentru unicameral şi maximum 300 de parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în această seară, că a declanşat procedura de organizare a unui nou referendum, în cadrul căruia românii îşi vor putea exprima dorinţa în legătură cu Parlamentul unicameral şi cu un număr de 300 de parlamentari. Şeful statului şi-a motivat decizia, precizând că actuala majoritate parlamentară nu a respectat rezultatul referendumului din anul 2009.

„Am declanşat procedura unui nou referendum. Dacă românii îşi doresc un parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Voi emite decretul în funcţie de ceea ce se întâmplă în Parlament şi la CCR. Voi emite decretul astfel încât să dau posibilitatea românilor să se pronunţe din nou dacă vor Parlament unicameral.  Este obligaţia mea să utilizez toate mijloacele constituţionale“, a precizat şeful statului.

Traian Băsescu a mai făcut precizarea că va emite decretul şi în funcţie de ce se întâmplă cu legea referendumului. „Sunt hotărât să-i determin pe parlamentari să respecte votul cetăţenilor“, a conchis Traian Băsescu.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite