Monica Macovei cere demisia ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei
Monica Macovei

„Orice oră în care ministrul Cazanciuc rămâne în funcţie este catastrofală pentru justiţie şi distruge imaginea României“, a scris, ieri, europarlamentarul PDL, Monica Macovei, pe blogul personal.

„Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, nu şi-a dat încă demisia, deşi este evident că a minţit atunci când a negat că a propus-o pe Elisabeta Ponea să ocupe o funcţie de conducere în DNA, la solicitarea baronului Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Dovezile minciunii lui Cazanciuc au fost publicate în presă şi sunt clare“, este de părere europarlamentarul PDL.

În opinia lui Macovei, este grav că un ministru al Justiţiei a răspuns solicitării baronului Duicu, trimis în judecată pentru trafic de influenţă, dare de mită şi primire de foloase necuvenite. „Este şi mai grav când acelaşi ministru minte în legătură cu faptele sale, negând că ar fi propus-o pe Elisabeta Ponea pentru o funcţie de conducere în DNA“, mai susţine europarlamentarul PDL.

În context, Macovei afirmă că Robert Cazanciuc trebuie demis urgent din funcţie, pentru că „justiţia nu poate fi condusă de un ministru care minte şi faţă de care există suspiciuni grave de corupţie“.

De asemenea, mai susţine Macovei, Consiliul Superior al Magistraturii este, de asemenea, obligat să verifice şi să clarifice această situaţie, în condiţiile în care există comunicări oficiale ale CSM prin care se neagă primirea din partea ministrului Cazanciuc a propunerii ca Elisabeta Ponea să fie numită în funcţie de conducere. 

„Or, cererea ministrului Cazanciuc adresată CSM, în legătură cu numirea Elisabetei Ponea, a fost publicată în presă. De ce l-ar acoperi CSM pe ministrul Cazanciuc? Şi pe cine acoperă, la rândul lui, Robert Cazanciuc?“, se întreabă europarlamentarul PDL. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite