Gorghiu: Aştept o oficializare în plen a gestului lui Oprea de a demisiona. Gândiţi-vă că s-a mai răzgândit o dată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea
Alina Gorghiu FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, pentru News.ro, că aşteaptă o oficializare a demisiei lui Gabriel Oprea, în plenul Senatului, precizând că acesta s-a mai răzgândit o dată când a cerut iniţial colegilor să nu voteze începerea urmăririi penale, iar mai apoi a revenit, cerând conducerii Senatului să reia votul în cazul său.

”Gestul lui Gabriel Oprea, din punctul meu de vedere, a venit tîrziu, mult prea târziu, însă aştept o oficializare efectivă a acestei demisii. Gândiţi-vă că  s-a mai răzgândit şi atunci când a solicitat expres vot împotriva urmăririi penale şi apoi a revenit asupra cererii şi a susţinut că va dori o eventuală reluare a votului, cerută de PNL”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a arătat că demisia trebuie depusă în Senat, pentru a deveni efectivă. ”Vom vedea că acest lucru a devenit realitate şi ulterior, o solicitare a urmăririi penale o va face Parchetul, către Preşedintele României”, a mai spus Gorghiu.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea a scris, pe Facebook, că nu se ascunde în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doreşte adevărul despre acel accident, astfel că demisionează din Senat.

”Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României”, scrie Gabriel Oprea pe pagina sa de Facebook. El precizează că procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare.

Numai că demisia din Senat nu atrage automat şi începerea urmării penale, pentru că Oprea este protejat în continuare de imunitatea conferită de Legea răspunderii ministeriale. Cum Oprea este cercetat pentru fapte comise în timpul mandatului de ministru, procurorii trebuie să ceară acum aviz pentru începerea urmăririi penale de la preşedintele Klaus Iohannis. Până acum, şeful statului a avizat favorabil toate solicitările Justiţiei. Însă, în cazul Oprea, există o mare problemă: procurorii trebuie să vină cu probe noi pentru a solicita aviz de la Cotroceni, întrucât, pe probele vechi, Senatul a respins deja solictarea DNA. Astfel, vedem că, deşi a demisonat din Senat, votul de luni, care l-a salvat pe Oprea de începerea urmăririi penale, îşi face efectul în continuare. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite