Dan Barna (USR): Dragnea transformă Casa Regală într-un acaret al PSD. Casa Regală ar deveni o instituţie bugetară, egală cu Protecţia Consumatorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, liderul USR       Foto: Eduard Enea
Dan Barna, liderul USR       Foto: Eduard Enea

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, la Adevărul Live, că, prin legea iniţiată de PSD şi ALDE, Casa Regală îşi pierde aura de credibilitate şi de valoarea morală, devenind o instituţie bugetară, dependentă financiar de majoritatatea parlamentară.

„Susţinem acest proiect în măsura în care componentele financiare ar urma să fie eliminate, pentru că, în proiectul propus de Liviu Drganea şi Călin Popescu Tăriceanu, Casa Regală devine o instiuţie stipendiată de statul român. Credibilitatea şi mesajele Casei Regale ar fi anulate. Ar fi, de fapt, o instituţie bugetară, care, anual, prin legea bugetului adoptată de majoritatea parlamentară, primeşte bani – mai mulţi sau mai puţini. Casa Regală şi-ar pierde exact aura de credibilitate, de echidistanţă şi de valoare morală pe care Regele Mihai a reuşită să i-o păstreze pe durata vieţii. În forma actuală, legea nu face altceva decât să transforme Casa Regală într-un acaret al PSD şi al majorităţii parlamentare“, a declarat Dan Barna la Adevărul Live

Liderul USR spune că partidul pe care îl conduce va veni cu amendamente la legea depusă de coaliţia PSD-ALDE. „Recunoaşterea istorică a valorii Casei Regale în România este una necesară şi firească. Dincolo de asta, transformarea într-uun serviciu bugetar este de neacceptat, penbtru că, în felul acesta, Casa Regală devine egală cu Protecţia Consumatorului“, a încheiat Barna. 

Agravarea stării de sănătate a Regelui Mihai i-a făcut pe Liviu Dragnea şi pe Călin Popescu-Tăriceanu, liderii celor două partide aflate la guvernare, să depună un proiect de lege privind statutul Casei Regale, urmând ca aceasta să aibă parte de mai multe beneficii din partea statului, inclusiv să locuiască în următorii 49 de ani în Palatul Elisabeta.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite