Cifrele vorbesc. Codul Penal a fost adoptat cu 13 voturi de la UDMR şi 7 de la minorităţi. Dovada că PSD şi ALDE nu mai au majoritate. Cine a mai trădat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Kelemen Hunor a contribuit decisiv la salvarea lui Liviu Dragnea
Kelemen Hunor a contribuit decisiv la salvarea lui Liviu Dragnea

Chiar dacă modificările la Codul penal au trecut de votul Parlamentului, cifrele confirmă că PSD şi ALDE nu mai au majoritate în Camera Deputaţilor. Sprijinul UDMR şi al minorităţilor naţionale a înclinat decisiv balanţa în favoarea lui Liviu Dragnea. Modificările la Codul Penal, cu dedicaţie pentru liderul PSD, au mai fost votate de trei aleşi din grupul lui Victor Ponta, dar şi de Corneliu Bichineţ de la PMP, partid de Opoziţie.

Majoritatea parlamentară la Camera Deputaţilor: 165 de voturi. 

Coaliţia PSD-ALDE: 158 de voturi ( deci cu 7 sub limita majorităţii). La şedinţa de azi au lipsit doi deputaţi ai coaliţiei de guvernare, deci Dragnea avea 9 voturi în minus. 

Voturi totale pentru adoptarea Codului penal: 180 de voturi „pentru“ (deci cu 15 peste limita majorităţii). 

Voturi „pentru“ venite de la UDMR: 13 din 21

Voturi „pentru“ venite de la grupul minorităţilor naţionale: 7 din 17

Voturi „pentru“ venite de la neafiliaţi ( grupul condu de Victor Ponta): 3 din 22

Aşadar, cele 13 voturi de la UDMR plus cele 7 venite de la minorităţi au refăcut deficitul coaliţiei PSD-ALDE. 

vot

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a votat azi modificările operate de coaliţia PSD-ALDE la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Unele articole schimbate de PSD îl ajută pe Liviu Dragnea să scape de dosarul angajatelor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Coaliţia PSD-ALDE nu mai are majoritate la Camera Deputaţilor, dar s-a bazat pe voturile UDMR şi ale minorităţilor naţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite