Băsescu şi Ponta transmit condoleanţe după moartea celor doi militari în Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian băsescu, alături de soldaţii români
Traian băsescu, alături de soldaţii români

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au transmis luni un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a militarilor români Vasile-Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu căzuţi la datorie duminică, în timpul unei misiuni de luptă în Afganistan.

„Am primit, cu profundă tristeţe, vestea încetării din viaţă a maistrului militar clasa a III-a Vasile-Claudiu Popa şi a plutonierului Adrian Postelnicu, care şi-au servit ţara cu abnegaţie şi curaj în misiunea care le-a fost încredinţată în Afganistan. Militarii Vasile-Claudiu Popa şi Adrian Postelnicu vor rămâne veşnic în amintirea camarazilor, dar şi a poporului român ca doi eroi care s-au jertfit în numele ţării lor. În aceste momente de durere, îmi exprim solidaritatea cu familiile eroilor şi le transmit sincerele mele condoleanţe. Dumnezeu să-i odihnească în pace!“, se arată în mesajul preşedintelui Băsescu.

Şi premierul Victor Ponta a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor celor doi militari români ucişi în Afganistan.

„Am primit cu mare tristeţe vestea că doi militari români şi-au pierdut viaţa în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare. Îmi exprim întreaga compasiune şi solidaritate faţă de familiile militarilor şi le adresez acestora sincere condoleanţe“, spune Ponta.

Doi militari români au murit în Afganistan, după ce un dispozitiv improvizat a explodat în timp ce se aflau în misiune de patrulare, informează, luni, Ministerul Apărării.

Cei doi militari români au fost răniţi în timp ce se aflau în patrulare, duminică, în jurul orei 22.00, ora României, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale.

Aceştia au fost transportaţi, cu un elicopter de evacuare medicală, la spital, unde au decedat în jurul orei 23.00, ora României, ca urmare a rănilor deosebit de grave.

Conform sursei citate, unul dintre cei doi militari decedaţi este maistrul militar clasa a III-a Vasile Claudiu Popa, în vârstă de 28 de ani. El era căsătorit, se afla la a doua misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2006. Era decorat cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Medalia NATO article V şi cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Celălalt militar decedat este plutonierul Adrian Postelnicu, în vârstă de 34 de ani, care era la prima misiune în Afganistan şi era angajat al MApN din anul 2009. Era decorat cu Emblema de Onoare a Forţelor Navale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite