Bogdan Huţucă (PNL), după ce Olguţa Vasilescu a spus că Pilonul II va deveni opţional: „E o naţionalizare mascată. Au nevoie de bani de salarii, sunt disperaţi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liberalul Bogdan Huţucă, vicepreşedinte al Comisiei de buget din Camera Deputaţilor şi preşedinte al PNL Constanţa, a vorbit, la Adevărul Live, despre scandalul privind Pilonul 2 de pensii.

Adevărul: Olguţa Vsilescu a anunţat că Pilonul 2 va fi opţional. Cum se poziţionează PNL?

Bogdan Huţucă: Guvernul are o problemă care ţine de buget şi de finanţarea cheltuielilor pentru a doua parte a anului. Ei nu sunt capabli să acopere salariile pentru a doua parte a anului şi nici creşterea punctului de pensie. Concluzia e una clară: au nevoie de bani şi sunt disperaţi să finanţeze cheltuielile pentru a doua parte a anului. Vorbim, de fapt, despre desfiinţarea Pilonului 2, asta înseamnă opţional. Foarte mulţi oameni nu-şi vor înscrie această opţiune, deci vor fi trimişi la automat la Pilonul 1. Asta însemană moartea Pilonului 2, deci o naţionalizarea mascată. Pilonul 1 este pe principiul solidarităţii: noi, cei care contribuim azi al bugetul de pensii, plătim pensiile celor care ies azi la pensii. Azi, trei salariaţi subvenţionează un pensionar. Peste câţiva ani, un salariat va finanţa un pensionar. Nu avem cum să evităm colapsul Pilonului 1. Banii de la Pilonul 2 sunt proprietatea mea. 

Olguţa Vasilescu a precizat marţi seară, la RTV, că nu vor fi luate cotizaţiile de la Pilonul II, dar va deveni opţional. Ministrul Muncii a sugerat că nu ar fi normal ca pensia luată la bătrâneţe de la Pilonul II să fie completată cu bani de la Pilonul I.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite