Spitalul de Arşi: Intervenţiile la care au fost supuse cele două paciente rănite la Chişinău au decurs bine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două din cele trei femei rănite în explozia din Chişinău, care au fost aduse în România pentru a fi tratate, au fost supuse marţi unor intervenţii chirurgicale. Acestea au decurs bine, potrivit doctorului Adrian Stănculea, şeful secţiei ATI din Spitalul de Arşi.

„Intervenţiile au decurs bine. Posibil ca a treia pacientă, care era în stare foarte gravă, deoarece s-au mai ameliorat un pic parametrii la ventilaţie, doza de vasopresor a mai scăzut, dacă menţine acelaşi trend evolutiv pozitiv este posibil să fie operată miercuri. Asta se va decide mâine, în funcţie de starea pe care o va avea atunci”, a declarat Adrian Stănculea, citat de Agerpres.

Medicul a precizat că în cursul zilei de miercuri va fi operată şi cea de-a treia pacientă rănită.

„Sunt posibile alte intervenţii dacă va mai fi nevoie, dar nu chiar atât de curând, probabil săptămâna viitoare. Până atunci se vor face pansamente”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Intervenţiile chirurgicale efectuate marţi au fost de excizie-grefare. Într-o cafenea din centrul Chişinăului a avut loc o explozie, în urma căreia 17 persoane au fost rănite.

Trei dintre răniţi, femei, cu arsuri grave, au fost aduşi duminică la Bucureşti cu o aeronavă militară şi au fost internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite