Carmen Hărău, senator PNL, găsită incompatibilă de Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Hărău are numeroase afaceri, printre care şi un hotel
Carmen Hărău are numeroase afaceri, printre care şi un hotel

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Eleonora Carmen Hărău, senator PNL, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 21 decembrie 2016.

În acea perioadă, Hărău a deţinut simultan calitatea de deputat şi funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA. De asemenea, deputata s-a aflat în incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2016 – 5 mai 2017, întrucât a deţinut simultan calitatea de senator şi funcţia de cenzor supleant la aceeaşi societate comercială.

„Întrucât persoana evaluată nu a menţionat în declaraţiile de interese depuse în calitate de deputat şi de senator funcţia de cenzor supleant la Ameritech SA, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii prevăzută de dispoziţiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal. Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. HĂRĂU ELEONORA-CARMEN nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“, precizează ANI. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite