Gabriela Scutea, fosta adjunctă a lui Kovesi, şi-a depus iar candidatura pentru şefia Parchetului General

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Procurorul Gabriela Scutea, respinsă de Tudorel Toader la interviul de selecţie pentru funcţia de procuror general, şi-a depus miercuri o nouă candidatură. Tudorel Toader a anunţat pe 10 aprilie că niciun candidat nu a îndeplinit condiţiile ca să conducă Ministerul Public.

„În urma anunţului de selecţie publicat de Ministerul Justiţiei la data de 10 aprilie 2019, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (...) vă adresez prezenta cerere în vederea participării la o nouă procedură de selecţie”, spune procurorul Gabriela Scutea în cererea adresată, miercuri, ministrului Tudorel Toader, conform Mediafax.

Scutea explică în cererea trimisă lui Toader şi de ce anume s-a decis să candideze pentru a doua oară la şefia Parchetului General, spunând că profilul său profesional şi experienţa acumulată ca procuror, precum şi stilul de lucru interdisciplinar o fac aptă pentru provocările funcţiei „de vârf” în ierarhia Ministerului Public.

„Documentaţia ataşată acestei cereri relevă îndeplinirea cerinţelor legale pentru participarea la selecţie, iar asupra motivaţiei mele consider relevant să vă prezint faptul că experienţa acumulată în cadrul parchetelor, competititivitatea şi stilul de lucru interdisciplinar angajate în cadrul activităţii desfăşurate în toate instituţiile, conform CV-ului , conturează un profil apt să susţină provocările funcţiei de vârf în ierarhia MP”, susţine Scutea în documentul trimis lui Toader.

Tudorel Toader a anunţat pe 10 aprilie reluarea procedurii de selecţie a viitorului procuror general, după ce, a spus el, niciunul dintre cei patru candidaţi nu a îndeplinit condiţiile necesare pentru a conduce Ministerul Public.

La interviul susţinut anterior, Scutea a fost întrebată de judecătorul Mariana Moţ, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, despre participarea sa, pe 4 aprilie, la protestul magistraţilor români de pe treptele Palatului de Justiţie de la Bruxelles, împotriva adoptării legilor Justiţiei. Scutea a motivat că protestul a fost unul mut şi că a avut în intenţie să nu-şi lase singuri colegii care au absolvit recent Institutul Naţional al Magistraturii, cu sugestia că nu a fost doar un protest al magistraţilor lipsiţi de experienţă.

La runda anterioară de interviuri pentru şefia Parchetului General au participat: procurorul general Augustin Lazăr, care-şi încheie pe 27 aprilie mandatul de procuror general şi iese la pensie, procurorul DIICOT Marian Drilea, fostul şef al DIICOT Daniel Horodniceanu şi fosta adjunctă a Laurei Codruţa Kovesi, procurorul Gabriela Scutea.

În perioada 12 aprilie - 8 mai se va face selecţia procurorilor iar candidaţii pot depune cereri de înscriere până pe 25 aprilie la direcţia de resurse umane din cadrul ministerului., anunţă Ministerul Justiţiei pe site-ul său.

Lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile de participare la interviu se va afişa pe 2 mai pe pagina de internet a ministerului iar în perioada 6-7 mai, cei admişi vor susţine un interviu cu ministrul Justiţiei, alături de care se vor afla cei doi secretari de stat.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite