Gabriel Oprea: Susţin şefii Parchetelor pentru un nou mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul interimar al României, Gabriel Oprea, a declarat, marţi seară, într-o emisiune la Realitatea TV, că susţine continuarea mandatelor actualilor şefi ai Parchetelor, referindu-se în special la Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, şi la Tiberiu Niţu, procuror general al României.

„Propunerile pentru şefii Parchetelor le face ministrul Justiţiei. România este dată un exemplu în Europa, discut cu tot felul de demnitari din NATO pe securitate naţională. România este respectată, printre altele, şi pentru lupta anticorupţie şi este dată şi exemplu. Dacă oamenii aceştia sunt daţi exemplu, normal că i-aş susţine pe aceşti oameni la încă un mandat, sunt oameni care îşi fac datoria”, a declarat Oprea.

Prim-ministrul interimar a subliniat că interesul naţional al României constă într-un stat puternic şi o justiţie puternică.

„Definesc interesul naţional al României printr-un stat puternic, cu instituţii puternice, în care românii să trăiască mai bine, acesta este interesul naţional al României, simplu şi clar: stat puternic şi justiţie puternică, acesta este interesul naţional al României, ca să-l definesc scurt. (...) Întotdeauna, orice modificare benefică a unei legii sau a unui cod penal se face în mod transparent, cu toţi actorii, mă refer la membrii Parlamentului, membrii Guvernului, reprezentanţii societăţii civile. Atunci când nu se respectă regulile jocului, bineînţeles că UNPR se va opune", a adăugat liderul UNPR.

Gabroel Oprea s-a declarat optimist şi în ceea ce priveşte intrarea României în spaţiul Schengen. Primi-ministrul interimar a afirmat că ţara noastră poate intra din acest an în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene, precizând că aceasta e părerea sa personală, nu a instituţiei pe care o reprezintă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite