Curtea supremă a decis să înceapă judecata în dosarul lui Liviu Dragnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea este judecat pentru corupţie alături de fosta soţie
Liviu Dragnea este judecat pentru corupţie alături de fosta soţie

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că instanţa a fost sesizată în mod legal de procurori în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat de de corupţie, alături de fosta lui soţie şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, dispunând începerea procesului. Hotărârea este definitivă.

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Şefu Olguţa, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 921 din 4 octombrie 2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 2628/1/2016/a1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia Penală", se arată în decizia de joi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), potrivit News.ro.

Judecătorul de cameră preliminară a respins, în 4 octombrie, cererile şi excepţiile făcute de Liviu Dragnea, Bombonica Prodana (fostă Dragnea) Ionel Marineci, Constantin Claudiu Balaban şi Olguţa Şefu şi a constatat competenţa ICCJ, legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi legalitatea efectuării actelor de către organele de urmările penală în cauză.

Acuzaţii de abuz în serviciu şi fals intelectual

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii DNA, în 15 iulie, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în dosarul în care este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, pentru fapte comise pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al organizaţiei judeţene a unui partid politic, cu intenţie, a determinat-o pe inculpata Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman să îi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefi din Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman.

Bombonica Prodana (fostă Dragnea) a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite