Cine este ţinta lui Turcescu. Singura variantă posibilă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atât politicienii, cât şi media conturează, din ce în ce mai mult, un scenariu, potrivit căruia Robert Turcescu este un doar un actor într-un plan mai mare. Că nu s-ar fi detonat doar dintr-o criză de conştiinţă, ci că urmăreşte ceva mai mult.

Şi că, de fapt, ar fi un soi de kamikaze îndreptându-se înspre unul dintre candidaţi. Adică să spună: „eu, ca ofiţer, vă informez că x sau y este la rându-i ofiţer”. Vlad Petreanu descrie foarte bine procesul. Doar că îl contrazic atunci când vine vorba de ţintă. Nu Ponta este cel vizat.

Eu cred că victima lui Turcescu, dacă va exista una, este Klaus Iohannis.

Argumentul logic

Presupunând că Robert Turcescu este manevrat de Traian Băsescu, atunci preşedintele nu are niciun interes să îl scoată din joc pe Victor Ponta. Nu pentru că au o înţelegere, ci pentru că nu poate supravieţui fără el. Fără Ponta, Iohannis are cale liberă spre Cotroceni. Iar toată dreapta se va uni în jurul lui. PSD va rămâne la locul lui, iar Traian Băsescu va fi un marginal. Chiar dacă îl sprijină pe ascuns pe Iohannis, Băsescu nu îl va arunca în aer pe Ponta, pentru că el îşi doreşte să fie omul în jurul căruia se reface dreapta până în 2016. Asta spun toate mesajele sale. O victorie a lui Iohannis îl va scoate la pensie, căci nu va fi decât un mic opozant. Un altul, pe lângă PSD. Aşadar, Băsescu îl vrea pe Ponta.

Argumente circumstanţiale

Robert Turcescu este cel care a anunţat că Iohannis se va retrage. Să fi fost o altă diversiune? Nu cred. În culise jocurile sunt ştiute mai bine şi nu e nevoie de avertismente.

PNL e cel care s-a sesizat imediat de pericol şi a cerut o prezenţă a ministrului Apărării în Parlament, pentru a răspunde întrebărilor. Ministrul va merge acolo, dar va lăsa să plutească un dubiu: pur şi simplu nu ştie ofiţerii acoperiţi. Dubiul este oricum lăsat să plutească de comunicatul MApN, care nu comentează.

PSD a şi transmis mesajul politic că ar putea urma şi alţii. Iar fostul şef al SIE numai că nu i-a spus gradul lui Turcescu aseară la Rareş Bogdan. De asta cred că Iohannis ar fi victima.

Un singur lucru nu înţeleg. Ce lucru îngrozitor de rău sau poate de bun i s-a întâmplat lui Robert să accepte asta?


Articol publicat şi pe blogul personal: www.striblea.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite