Şase tone de carne, peşte şi lactate, confiscate pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3,5 tone de carne, o tonă de produse lactate şi aproape o tonă şi jumătate de peşte şi produse din peşte au fost confiscate, în ultima săptămână, din localuri de pe litoral, de inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

În perioada 3 - 9 august, în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2015, medici veterinari oficiali din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Constanţa, împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în 246 de unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Controalele au vizat: 126 restaurante, 12 unităţi tip fast-food, nouă braserii, 12 unităţi tip bufet, cinci pizzerii, 16 baruri, patru beach baruri, o pensiune, 37 magazine alimentare, două rulote fast food, şase laboratoare cofetărie/patiserie, 10 cofetării/patiserii, un depozit alimentar, trei cantine, o autofrigorifică şi un târg de vară, localizate în Năvodari, Mamaia, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la depozitarea şi comercializarea în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetarea necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea produselor alimentare neconforme sau în spaţii neaprobate/neigienizate sanitar veterinar.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 de lei.

Au fost confiscate şi retrase de la vânzare următoarele produse alimentare: carne şi produse din carne - 3.548 kg, lapte şi produse lactate - 1.135 kg, peşte şi produse din peşte - 1.445 kg, ouă - 48 kg. Valoarea acestora este de 59.309 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite