Leagănele pentru adulţii din Capitală rămân un vis. ALPAB nu e de acord cu iniţiativa Grupului Nefiresc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Geanina Corondan, în leagăn FOTO Sever Gheorghe
Geanina Corondan, în leagăn FOTO Sever Gheorghe

Bucureştenii adulţi nu vor putea nici în următoarea perioadă să se dea în leagăn în Capitală. Reprezentanţii Grupului Nefiresc au vrut să amenajeze două leagăne în copacii bătrâni din parcurile oraşului, însă reprezentanţii ALPAB nu au fost de acord cu acest lucru.

Florin Bădiţă, reprezentantul Grupului Nefiresc, a declarat, pentru „Adevărul“, că şi-ar fi dorit să organizeze o nouă acţiune prin care să-i facă pe bucureşteni să fie mai relaxaţi şi să se bucure de lucruri simple aşa cum făceau în copilărie.

 „Am vrut ca pe 1 martie să amenajăm două leagăne pentru adulţi în parcurile din Bucureşti. Ne-am gândit ca acestea să fie ca cele pe care le vedeam la ţară când eram mici. Să fie legate de o creangă groasă a unui pom. Desigur, ţinem la natură şi vrem să protejăm pomii, aşa că ne-am gândit să învelim vranga cu o pătura ca nu cumva să se detrioreze din cauza leagănului. Ne-am gândit să amenajăm leagăne pentru că doar în acest mod se pot bucura şi bucureştenii cu suflet de copil “, a povestit Florin Bădiţă.

Acesta a mai precizat că a făcut o solicitare la ALPAB, instituţie subordonată Primăriei Capitalei, penru a aproba montarea celor două leagăne. Cu toate acestea, răspunsul autorităţilor a fost unul negativ, motivând că „din cauza greutăţii ansamblului şi a forţelor ce intervin în momentul mişcării leagănului se produc prejudicii în timp, atât materialului dendrologic cât şi stratului vegetal de sub aceşti arbori“.

Grupul Nefiresc nu este la prima încerca de a organiza un eveniment în Bucureşti. Reprezentanţii Nefiresc au mai pus la cale şi Ziua fără pantaloni la metrou, X şi 0 la metrou, dar şi un eveniment în timpul căruia zeci de bucureşteni s-au transformat pentru cinci minute în statui pe peronul staţiei de metrou Piaţa Unirii 1.  

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite