Oprescu: În această iarnă toţi bucureştenii vor plăti 170 de lei pe gigacalorie, iar alţi 170 de lei vor fi „suportaţi“ de municipalitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, luni seară,  în cadrul unei emisiuni de televiziune, că în această iarnă bucureştenii vor plăti 170 de lei pe gigacalorie, un preţ care se menţine de ani buni, după cum spune edilul. Acesta a mai spus că bucureştenii sunt speriaţi de preţul întreţinerii, din cauza televiziunilor care dezbat costurile pe care cetăţenii trebuie să le plătească în fiecare iarnă pentru căldură.

Prezent la emisiunea „Sinteza Zilei“ de la Antena 3, luni seară, Sorin Oprescu a vorbit despre preţul întreţinerii din această iarnă, explicând că bucureştenii vor plăti 170 de lei pe gigacalorie. De asemenea, edilul-şef a precizat că municipalitatea va suporta restul până la 340 de lei pentru fiecare cetăţean, o subvenţie de 170 de lei „oferită“ de municipalitate. 

„Participarea cetăţenilor nu creşte la gigacalorie. Cetăţeanul nu va plăti mai mult de 170 de lei, subvenţionăm pentru toată lumea. Doar dacă nu se duce undeva la 500 gigacaloria, atunci nu mai pot să suport, nu mai am de unde. Dar chiar şi dacă va creşte preţul curentului, nu fac altceva decât să suport, exact cum a făcut-o de cinci ani de zile, de la 170 la 340”, a precizat Oprescu.

Primarul general a mai spus că şi televiziunile au un rol important în a-i speria pe oameni când vine vorba despre cât ar trebui să scoată din buzunar în fiecare iarnă pentru căldură. Totodată, Oprescu a mai spus că în urmă cu patru ani a încercat să explice că există peroane care au un salariu bun şi care ar putea plăti 320 de lei, însă măsura nu a putut fi aplicată pentru că a fost considerată discriminatorie.

„Am încercat acum patru ani şi acum trei ani să explic că sunt oameni care au un nivel de salariu ridicat, nu nesimţit, şi că pot să plătească 320 lei pentru gigacalorie. Mi s-a explicat că fac discriminare“, a spus Oprescu.

Pe aceeaşi temă:

De ce a plâns Oprescu, la prima declaraţie publică după ce Ionuţ a murit sfâşiat de câini

Soluţia lui Oprescu pentru maidanezi: bucureştenii să adopte 140 de câini pe zi. Planul care va scăpa oraşul de maidanezi în 18 luni putea fi aplicat şi până acum

Oprescu a refuzat până şi eutanasierea câinilor bolnavi. Povestea unui risc ignorat de administraţia centrală

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite