UPDATE 450 de utilaje şi 1.400 de muncitori deszăpezesc Bucureştiul. Care sunt străzile care au prioritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată noaptea a nins în Bucureşti, iar reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat că deszăpezirea arterelor de circulaţie este în plină desfăşurare. Prioritate, spun reprezentanţii municipalităţii, au pasajele şi străzile pe care circulă mijloacele de transport în comun.

UPDATE Primăria Capitalei, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, va distribui în această seară, prin intermediul echipelor mobile, ceai şi supă caldă persoanelor fără adăpost care refuză cazarea în centrele sociale ale municipalităţii. Acţiunea va începe la ora 18.00, în zona Gării de Nord.  

Odata cu scăderea temperaturilor, Primăria Capitalei, prin DGASMB, a intensificat acţiunile de identificare şi adăpostire a oamenilor străzii, astfel încât aceştia să fie cazaţi în centrele sociale ale municipalităţii. Astfel, în acest moment, în două centre ale DGASMB sunt cazate 562 de persoane, dintre care 478 de persoane fără adăpost în Complexul integrat de servicii sociale Theodor Pallady şi alte 84 în centrul din Berceni.

De asemenea, reprezentanţii Primăriei Capitalei au anunţat că toate podurile şi pasajele rutiere au fost deszăpezite, urmând ca utilaje să acţioneze şi în timpul acestei nopţi.

Intervenţia pentru deszăpezirea oraşului este atribuită firmelor de salubritate, aflate sub contract cu primăriile de sector. Primăria Capitalei are rolul de coordonare a acţiunilor de deszăpezire, de monitorizare şi control al acestora.

„Avem un plan de deszăpezire la nivelul întregului oraş. Avem – şi pe hârtie şi în teren – utilaje şi oameni pregătiţi pentru această activitate. Avem o situaţie reală pe care avem obligaţia să o depăşim cu succes. Îi asigur pe responsabilii cu deszăpezirea că ne vom exercita atribuţiile de coordonare cu profesionalism, iar cele de monitorizare şi control cu rigoare. Cine nu îşi face treaba va fi aspru sancţionat”, a anunţat, duminică, primarul general Răzvan Sava.

Primarul general le-a cerut responsabililor cu deszăpezirea oraşului să asigure numărul suficient de utilaje şi material antiderapant astfel încât, luni, 4 ianuarie, în Bucureşti să se poată circula în condiţii normale.

Potrivit strategiei de deszăpezire, prioritate pentru intervenţie au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgenţă se va acţiona pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor şi altor obiective sociale de interes. Odată finalizată intervenţia pe obiectivele amintite, se va interveni pe arterele secundare.

„Prioritate pentru deszăpezire au pasajele şi podurile rutiere, bulevardele principale pe care circulă mijloacele de transport public şi arterele care asigură accesul spre spitale şi alte obiective sociale de interes. Orice mică problemă care apare pe unul din obiectivele amintite va fi sancţionată, conform legii”, i-a avertizat primarul general pe operatorii firmelor de salubritate prezenţi, duminică, la şedinţa comandamentului de iarnă.

450 de utilaje

Firmele responsabile cu deszăpezirea oraşului au anunţat că vor interveni cu 450 de utilaje şi 1.400 de muncitori astfel: 70 de utilaje în Sectorul 1; 120 de utilaje în Sectorul 2; 70 de utilaje în Sectorul 3; 45 de utilaje în sectorul 4; 49 de utilaje în Sectorul 5 şi 96 de utilaje în Sectorul 6.

De asemenea, primarul general a cerut Poliţiei Locale şi Direcţiei de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti să trateze responsabil problema persoanelor fără adăpost şi să asigure transportul persoanelor din această categorie defavorizată către adăposturile Primăriei Generale şi ale primăriilor de Sector.

„Direcţia de Asistenţă Socială are obligaţia să trateze responsabil problema oamenilor fără adăpost. Lăsaţi birocraţia acasă şi trataţi uman aceste cazuri sociale. Este ger, iar cei de la Serviciul de Ambulanţă au alte urgenţe decât să negocieze cu administratorul unui centru de primiri ce fel de persoane se încadrează în profilul omului fără adăpost. Să nu aud că nu au fost primiţi oameni ai străzii în centrele noastre”, a spus Răzvan Sava, după ce reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă al Capitalei au reclamat că sunt situaţii în care diverse persoane fără adăpost sunt redirecţionate către spitalele de urgenţă de către administratorii centrelor sociale.

Primăria Capitalei are disponibile, în prezent, 106 locuri în complexul de servicii sociale „Sfantul Ioan“, din bulevardul Theodor Pallady, restul pana la 555 fiind deja ocupate.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite