Atentatul de la Nisa. Citesc şi sper sufocant de casant că titlul articolului de ziar nu reflectă un eveniment real, nu din nou, nu iarăşi dogoarea aritmeticii morbide a consemnării seci a suspendării unor vieţi, nu iarăşi terorişti, nu iarăşi musulmani, nu iarăşi nesiguranţă...

acum 6 zile · comentarii (122)

Deschise ochii în lumina aurie a dimineţii de vară... Ce vis frumos... Prietenul, modelul politic, mentorul meu, Recep Erdogan, reuşeşte ce n-am reuşit eu în 2012. Dintr-o lovitură curăţă armata, justiţia, procuratura, poliţia, de toţi duşmanii săi, urmând să preia controlul politic asupra tot ce mişcă în Turcia. Ce om dom'le, ce om…

acum 6 zile · comentarii (57)

Iremediabil ahtiat după apariţii tv spectaculoase, generatoare de ştiri de senzaţie şi comentarii îmbelşugate, fostul preşedinte al României, dl. Traian Băsescu, are toate motivele să fie îmbufnat la capătul unei săptămâni pe care o plănuia a fi a lui şi a partidului în fruntea căruia se află din octombrie trecut încoace.

acum 7 zile · comentarii (27)

Kemalismul a salvat Turcia de la dispariţie în Primul Război Mondial şi a păstrat ţara departe de islamism pentru un secol - cel mai bun veac turcesc de la 1500 încoace. De azi, însă, mitul Ataturk a devenit doar unul platonic: efigia Părintelui Fondator şi uniforma Armatei Garante nu mai sunt suficiente pentru a controla fostul Imperiu Otoman.

acum 7 zile · comentarii (32)

Franţa trăieşte un coşmar, în frunte cu preşedintele Hollande şi cu al lui frizer de 10.000 de euro pe lună. De 14 iulie 2016, la Nisa, deviza „libertate, egalitate, fraternitate“ s-a transformat în „moarte, panică, durere“. Un camion de 16 tone a intrat în mulţime. Bilanţul momentului, 84 de morţi şi peste 100 de răniţi

acum 8 zile · comentarii (0)

Am mai scris în ultimii ani o dată, de două ori, de trei ori, de patru ori, nu mai număr, cu litere, credeam eu, de foc, în publicaţii de ţinută şi cu tiraj, am reluat subiectul la fel la posturi de radio şi la televiziuni, în afară de scârţâitul peniţei mele pe hârtia albă gata să se aprindă, povestea n-a întâlnit un prea mare ecou, din păcate, cu o excepţie, în Vâlcea.

acum 8 zile · comentarii (1)

În orfelinate, în spitalele de psihiatrie, în penitenciare, în căminele de bătrâni şi de handicapaţi, nevolnicii patriei atârnă spânzuraţi şi sugrumaţi de un sistem de sănătate şi de asistenţă socială care generează suferinţă şi trăieşte de pe urma ei. Berevoieşti este o oglindă pentru România. Iată-ne! O ţară fără de milă!

acum 8 zile · comentarii (19)

Imaginea unor semeni ai noştri legaţi în lanţuri şi ţinuţi în coteţe, aidoma unor animale sălbatice, continuă să mă bântuie. În secolul XXI, când alte naţiuni fac planuri de colonizare a planetelor din sistemul solar, în România sunt locuri unde sclavia este un fenomen firesc. Copii ţinuţi ca slugi, fete tinere exploatate economic şi sexual, persoane cu handicap obligate să cerşească în beneficiul unor conaţionali fără scrupule.

acum 9 zile · comentarii (33)

Vreţi să aflaţi cum a fost agresat fizic în secţia de votare un observator electoral de către un consilier local PSD hiperprietenos cu alegătorii, tolerat în secţie de o preşedintă angajată a Primăriei condusă de un primar PSD? V-a luat durerea de cap citind întrebarea? Daţi vina pe legislaţia plină de găuri. Şi bun venit la Gheja, în Luduş, judeţul Mureş!

acum 9 zile · comentarii (2)

În documentele specialiştilor, oamenii se regăsesc în categoria „participanţilor la trafic vulnerabili”. Pentru a înţelege din titlu despre ce este vorba în articol, am folosit sintagma „Cod Rutier pentru Oameni”. Mai jos găsiţi propunerile pe care mai multe asociaţii le-au făcut pentru că legislaţia rutieră să fie schimbată în beneficiul participanţilor la trafic vulnerabili.

acum 10 zile · comentarii (36)

Contextul iniţiativei Coaliţiei pentru Familie. Coaliţia pentru Familie, o structură civică format din mai multe asociaţii, a înregistrat la Senat pe data de 23 mai o propunere legislativă de revizuire a Constituţiei. Formularea propusă pentru art. 48, alin. 1 din Constituţie este:

acum 10 zile · comentarii (36)

Majoritatea viitorilor parlamentari vor fi aleşi dintre politicieni şi pseudopoliticieni corupţi, penali, traseişti, incompetenţi, ce vor sluji aceleaşi interese proprii şi de grup, care vin în contradicţie cu interesul cetăţenilor oneşti şi al binelui ţării. În viitorul legislativ vor face legile tot partidele corupte: PSD, PNL şi UNPR devenit prin absorbţie PMP.

acum 10 zile · comentarii (2)

„Sănătatea, prioritatea numărul unu a Guvernului Cioloş” s-a dovedit a fi doar o declaraţie politicianistă. Prin contestarea la Curtea Constituţională a României a legii prin care să dă libertatea managerilor de spitale de a da mici stimulente personalului, premierul şi miniştrii săi demonstrează, dacă mai era cazul, că nu înţeleg absolut nimic din funcţionarea sistemului spitalicesc şi cu atât mai puţin nevoile sale şi modul cum poate fi ajutat!

acum 10 zile · comentarii (3)
Postari Recente