„Klaus Iohannis, preşedinte-lucrător“. Ce spun analiştii despre gestul lui Iohannis de a-l împinge pe Dacian Cioloş în politică 7

Şeful statului i-a cerut premierului să renunţe la eticheta de tehnocrat dacă vrea să rămână la Palatul Victoria şi după alegerile parlamentare. Analiştii politici spun că Iohannis a început să devină, pe tăcute, poreşedinte-jucător, în timp ce Dacian Cioloş este văzut drept salvatorul PNL.

„Klaus Iohannis, preşedinte-lucrător“. Ce spun analiştii despre gestul lui Iohannis de a-l împinge pe Dacian Cioloş în politică Vezi comentarii 7
Klaus Iohannis

Băsescu: Avem un sistem loial, în primul rând, lui însuşi. Marele lui talent este că se foloseşte de oamenii politici | traian basescu

Băsescu: Avem un sistem loial, în primul rând, lui însuşi. Marele lui talent este că se foloseşte de oamenii politici

Traian Băsescu scrie, într-o postare pe Facebook, că ceea ce este numit îndeobşte „sistem” nu este alcătuit din oameni politici, aceştia fiind doar folosiţi de către sistem să-i promoveze avantajele, fostul preşedinte adăugând că oameni pe care i-a numit în funcţii importante au fost rapid înghiţiţi de „sistem”.

Cine a dat-o-n bară în cazul Gyuri Pascu: SMURD şi Ambulanţa Bucureşti, sub lupa anchetatorilor

Cine a dat-o-n bară în cazul Gyuri Pascu: SMURD şi Ambulanţa Bucureşti, sub lupa anchetatorilor

Medicul de pe ambulanţă ajuns la locuinţa artistului după primul apel la 112 nu i-a făcut pacientului un EKG şi nici nu a consemnat în fişă refuzul acestuia de a fi transportat la spital. Aşa au stabilit şefii doctorului, care au decis să-l sancţioneze cu 10 la sută din salariu pe două luni. Nici intervenţia SMURD nu a fost însă perfectă. Anchetatorii au ridicat pentru cercetări defibrilatorul SMURD. Se pare că acesta era defect.

Sebastian Ghiţă „a uitat“ acasă probele care să susţină autodenunţul privind plagiatul lui Kovesi

Sebastian Ghiţă „a uitat“ acasă probele care să susţină autodenunţul privind plagiatul lui Kovesi

Parchetul Curţii Supreme a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual, în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă în care a susţinut că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport al Consiliului Naţional de Etică astfel încât să rezulte că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi nu este un plagiat, raport care a fost „scris în Guvernul României”. Deputatul nu a prezentat şi dovezile care să-i susţină acuzaţiile.

IGSU cumpără o maşină frigorifică pe post de morgă mobilă în caz de dezastre. Arafat: E o parte macabră, dar necesară

IGSU cumpără o maşină frigorifică pe post de morgă mobilă în caz de dezastre. Arafat: E o parte macabră, dar necesară

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) va achiziţiona mai multe echipamente speciale în cadrul programului "Multirisc", finanţat din fonduri europene, printre care se numără generatoare electrice de mare capacitate, tabere pentru sinistraţi, containere cu dotări complexe şi o autospecială frigorifică ce va fi folosită pe post de morgă mobilă în cazul unor dezastre de mari proporţii.

Sindicalişti ANP: O vedem pe Prună ca pe un ministru foarte agresiv, îndreptat exclusiv către problemele deţinuţilor

Sindicalişti ANP: O vedem pe Prună ca pe un ministru foarte agresiv, îndreptat exclusiv către problemele deţinuţilor

Sindicaliştii din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) acuză că ministrul Justiţiei, Raluca Prună, este ”un ministru foarte agresiv” şi spun că aceasta este ”îndreptată exclusiv către problemele deţinuţilor”, angajaţii din penitenciare susţinând, prin vocea liderilor de sindicat, că vor continua protestele şi vor merge până la a da Guvernul în judecată.

Am ales sa mă implic în asociaţia OPTAR în urmă cu aproape 6 ani. Am învăţat multe în acest timp. De exemplu, ştiu că atunci când încep să apară articole „defăimătoare” prin diverse fiţuici, înseamnă că cineva influent a considerat oportun să pună la treabă salahorii care se ocupă cu astfel de lucruri.

acum 12 zile · comentarii (5)

Pe vremuri, prin anii ’50 ai veacului trecut, o „mare” şi foarte bine plătită poetă comunistă îi vorbea, cu aprobare de la PMR, Americii. Maria Banuş vorbea ca să vorbească, să se afle-n treabă şi să fie apreciată de partid, aşa, ca de la om la om, „nu cu America pumnului şi a linşajului, nu cu patroana crimelor şi a orgiilor/nu cu vrăjitoarea ce mână Sabatul drăcesc al miliardelor/ ci cu tine, Americă simplă”.

acum 13 zile · comentarii (43)

În general, mai în toate discuţiile privind fondurile europene, inevitabil, se ajunge la întrebarea cheie „da’ absorbţia, absorbţia cât e?” O simplă prejudecată populistă, căci întrebarea corectă ar putea fi „impactul, da’ impactul care e?” Nu de alta, dar absorbţia aceasta este un proces tehnic complex, care - cu scuzele de rigoare pentru insalubritatea comparaţiei - n-are nici o legătură cu trasul în venă.

acum 13 zile · comentarii (14)

Dezbaterile politice din ultimii ani despre soarta spaţiului politic românesc s-au învârtit de foarte multe ori în jurul unor teme devenite aproape „clasice” în discursul politic şi în programele electorale. Dincolo de aproape eterna „reformare” despre care vorbim de mai bine de două decenii şi de „înnoirea” partidelor politice, există elemente instituţionale şi politice concrete care pot ajuta la transformarea reală a vieţii politice româneşti.

acum 14 zile · comentarii (1)

Când scriu aceste rânduri, nu ştiu ce soluţie va da CNADCU în chestiunea plagiatului fostului ministru de Interne Petre Tobă. Nu cunosc compoziţia actuală a Consiliului, pe care l-am condus câţiva ani şi când printre vicepreşedinţi se afla preşedintele Academiei Române, dar n-am nici un motiv să cred că printre membrii de azi s-ar afla personalităţi care să nu ştie ce înseamnă un plagiat.

acum 14 zile · comentarii (64)

Ambasadorul SUA Hans Klemm a efectuat recent o vizită în judeţele Harghita şi Covasna. Cu această ocazie a declarat că, în urma întâlnirilor pe care le-a avut cu oficialităţile locale, conducerea CJ şi Primăriei Sf. Gheorghe, pe de-o parte, şi conducerea Prefecturii Covasna, pe de altă parte, este „confuz” în ceea ce priveşte problemele minorităţii maghiare, deoarece poziţiile au fost diametral opuse, afirmând că trebuie să mai studieze situaţia.

acum 14 zile · comentarii (62)

Ministrul Sănătăţii a devenit cunoscut românilor prin facilitarea accesului la medicamente. Există însă o parte a populaţiei ţării noastre pentru care sănătatea presupune, înainte de măsuri medicale, măsuri sociale. Cum medicii nu sunt interesaţi de social, iar asistenţii sociali nu pot prescrie medicamente, pentru aceşti oameni există trei variante, adesea înmănuncheate: puşcăria, strada şi moartea.

acum 14 zile · comentarii (6)

Cine urmăreşte comunicatele primăriei, unde obligatoriu trebuie să fie şi o poză cu doamna Firea la prim-plan, ar putea crede că acolo se munceşte. De fapt, după ce a „ratat” întâlnirea de la Ministerul Mediului, doamna primar a trimis un comunicat prin care se justifica prin faptul că nu-şi vede capul de câte probleme are de rezolvat.

acum 15 zile · comentarii (5)

Există pentru că 100 de oameni ne-am rupt ieri ziua în două ca să ne urnim spre un mic stadion din Ferentari şi să vedem acolo o echipă care ne enervează, ne entuziasmează şi, în final, ne întristează. Dacă aceşti copii de mingi au reuşit să ne treacă prin toate stările astea, înseamnă că putem spune din nou: Rapid există. Rapid câştigă şi pierde de mai multe ori în acelaşi meci şi ne face să ne simţim precum suporterii acum 15, 50 sau 90 de ani.

acum 15 zile · comentarii (3)

În octombrie 2015, APADOR-CH a dat în judecată IGPR şi MAI pe motiv că nu vor să facă publice informaţiile privind procedurile de legitimare, amprentare, fotografiere, percheziţie corporală şi de bagaje şi conducere administrativă la secţie. Aceste informaţii publice erau distribuite numai contra cost, printr-un  manual prefaţat de fostul ministru Petre Tobă. După aproape un an de proces, justiţia ne-a dat dreptate.

acum 15 zile · comentarii (0)

„Va dispărea Uniunea Europeană de pe scena internaţională şi îi va lăsa pe alţii să modeleze lumea?” Este întrebarea crucială pe care preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a lansat-o în faţa Parlamentului European cu ocazia prezentării discursului anual despre Starea Uniunii.

acum 15 zile · comentarii (53)

E îndeobşte ştiut: duşmanul e vinovat de toate relele pământului, iar dacă, prin absurd, nu e, atunci ar fi bine să fie. Asta e logica după care s-au purtat războaie, s-au săvârşit atentate, s-a cucerit puterea şi s-au mişcat comunităţi şi state. Tot logica asta e răspunzătoare pentru intoleranţa religioasă, pentru rasismul criminal, pentru excluderi şi crime.

acum 16 zile · comentarii (242)

Încep discuţiile despre viitori, posibili premieri. Spre deosebire de alte episoade electorale, anul acesta discuţia este fără răspuns. Deşi partidele mari anunţă că n-au o dificultate în privinţa găsirii unui candidat la funcţia de premier, în realitate lucrurile stau exact pe dos.

acum 16 zile · comentarii (4)

Despre „fata nouă” Mădălina Dobrovolschi mi-am spus demult părerea. Sintagma pusă între ghilimele îi aparţine - reamintesc - inenarabilei Irina Radu, încă pdg al TVR, drept pentru care mă pregătesc să precizez că toate articolele ce o vor avea şi pe mai departe drept protagonistă reprezintă felul meu propriu şi personal de a-i achita cuvenitele drepturi de autor. Plus drepturile conexe.

acum 16 zile · comentarii (32)

Sunt absolut convinsă că şi de data aceasta vechiul adagiu caragialesc sau caragialian se va verifica. Nu doar în diaspora, ci şi în tară. Mulţi vor fi românii care, nedumeriţi, în ziua votului pentru alegerile parlamentare, din 11 decembrie, se vor întreba: dar eu cu cine votez? Viaţa politică românească a devenit un asemenea balamuc încât până şi un analist politic de talia lui Radu Magdin s-ar pierde.

acum 16 zile · comentarii (17)

Până acum nişte ani credeam şi eu, că mai toată lumea, că valoarea unei şcoli o dau profesorii ei. Desigur, toţi am auzit pledoaria: „Păi şi la noi sunt aceiaşi profesori cq la stat, deci învăţăm la fel...”. Eu am auzit-o de mii de ori, pentru că asta mi-e meseria, sunt plătit ca să o aud.

acum 17 zile · comentarii (8)
Postari Recente