Ameninţările cămătarului Titi Sgîrcitu către datornicii care întârziau cu rata: „Îţi scot copiii la cerşit. Le pun gâtul pe linia de tren” 6

Detalii inedite apar în dosarul interlopul brăilean Titi Sgîrcitu şi a fostei sale soţii, afacerista Liliana Valentina Ştefan (fostă Sgîrcitu). Aceştia ar fi făcut din cămătărie şi şantaj aproape 600.000 de euro. Afacerea legală a familiei Sgîrcitu era un lanţ de farmacii, care a „prosperat” prin mită dată unei directoare din Ministerul Sănătăţii.

Ameninţările cămătarului Titi Sgîrcitu către datornicii care întârziau cu rata: „Îţi scot copiii la cerşit. Le pun gâtul pe linia de tren” Vezi comentarii 6

Guvernul simplifică procedura de înregistrare a nou-născuţilor. Ea se va putea face în termen de 30 de zile

Guvernul simplifică procedura de înregistrare a nou-născuţilor. Ea se va putea face în termen de 30 de zile

Înregistrarea nou-născutului se va putea face în 30 de zile de la data naşterii copilului, faţă de 15 zile cât e în prezent, iar mama fără acte de identitate îşi va putea înregistra copilul fără să prezinte o expertiză medico-legală. Concret, identificarea  o facă poliţia prin „verificări specifice”, potrivit unei Hotărâri adoptată, miercuri de Guvern.

Un an de la Colectiv. Trei dosare penale, niciun proces pe rolul instanţelor

Un an de la
Colectiv. Trei dosare penale, niciun proces pe rolul instanţelor

La un an de la incendiul devastator din clubul Colectiv, soldat cu pierderea a 64 de vieţi, precum şi cu sute de răniţi, justiţia nu a făcut încă dreptate victimelor. Trei dosare penale deschise în acest caz vor ajunge curând pe masa judecătorilor, dar părinţii victimelor consideră că principalii vinovaţi nu au fost traşi la răspundere. Avocaţii nu exclud deschiderea altor dosare Colectiv.

Un copil de cinci ani a fost lăsat drept gaj în contul unui cal furat de părinţii săi cerşetori

Un copil de cinci ani a fost lăsat drept gaj în contul unui cal furat de părinţii săi cerşetori

Un martor le-a povestit anchetatorilor DIICOT de la Cluj cum o familie de cerşetori şi-a lăsat copilul de cinci ani drept ”gaj” bunicului care îi suspecta că, în urmă cu ceva timp, îi furaseră un cal, rolul minorului fiind acela de a cerşi şi a recupera banii ”datoraţi”, potrivit referatului prin care procurorii cer arestarea a patru persoane pentru trafic de minori, exploatarea cerşetoriei şi folosirea unui minor în scop de cerşetorie.

DE BINE. Am fost pentru cîteva zile în Germania şi am aflat detalii despre un proiect al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale şi de Nord. E vorba de construcţia unui Aşezămînt Bisericesc în oraşul München, după ce, vreme de mai mulţi ani, s-au căutat soluţii potrivite pentru a ctitori o mănăstire-reşedinţă episcopală, în slujba românilor stabiliţi (sau în trecere) prin Germania (numai în München sînt, acum, peste 20.000).

acum 17 zile · comentarii (182)

După ce sâmbătă s-au dat în stambă şi au spus prostii după prostii mai-marii, vârfurile, titanii gândirii liberale, duminică a fost rândul şefilor PSD să încerce să livreze electoratului gogoşi. Şi nu aşa, modest, cu raţia, ci en gros. Promiţându-le, în cel mai delirant şi inconştient chip cu putinţă, marea cu sarea.

acum 17 zile · comentarii (11)

Desfăşurat sâmbătă, adică ieri, Consiliul Naţional de Coordonare al PNL întruneşte toate condiţiile spre a fi catalogat drept un mare eveniment istoric. Nu doar politic, ci şi religios. De amplă şi profundă meditaţie creştină. Mai important chiar decât Conciliul de la Tours. Iată şi de ce.

acum 18 zile · comentarii (28)

Săptămâna ce tocmai se încheie a fost una cu totul altfel pentru preşedintele Klaus Iohannis. A marcat un vârf în ceea ce pare o schimbare, dacă nu cumva chiar un întreg proces de repoziţionare, o modificare a strategiilor prin care, de la sfârşitul verii încoace, primul om în Stat înţelege să îşi facă datoria şi să se manifeste în spaţiul public

acum 18 zile · comentarii (19)

Lucrurile au evoluat destul de mult în România, de-a lungul ultimilor 15 ani, în ce priveşte percepţia românilor cu privire la comunitatea LGBT (n.r. – Lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali). E clar că acum 25 de ani, la Revoluţie, România încă criminaliza homosexualitatea, pe când Ungaria nu o mai făcea din anii ’60, la fel şi Polonia şi Cehia.

acum 19 zile · comentarii (49)

Discriminarea pozitivă e un concept dificil şi cu o soartă ciudată, pentru că la prima citire pare o contradicţie în termeni: ştim că discriminarea e rea, deci cum poate fi pozitivă? În ce contex o realitate pe care simţul comun o defineşte ca fiind negativă, poate deveni pozitivă?

acum 19 zile · comentarii (16)

Primul gând care mi-a venit în minte la începutul acestei săptămâni, în clipa în care am aflat că ministrul Educaţiei, dl. prof.univ.dr. Mircea Dumitru, este acuzat că în anul 1980, pe vremea când era student al Facultăţii de Filosofie din Bucureşti, a căzut în greşeala de a semna pactul cu Securitatea a fost acela că nu ne aflăm deloc în faţa unei simple coincidenţe.

acum 19 zile · comentarii (14)

Bucureştiul se pregăteşte pentru cel mai numeros miting din ultima vreme. Motivul nu o reprezintă nici pensiile nici salariile şi nici măcar lupta anti-corupţie. În ultimii ani, mişcarea unionistă a scos din ce în ce mai mulţi oameni în stradă, pe ambele maluri ale Prutului, cerând măsuri concrete pentru viitoarea unire cu Republica Moldova.

acum 19 zile · comentarii (22)

Comisia pentru învăţământ din Senat, condusă de Ecaterina Andronescu, a respins, cu unanimitate de voturi,  cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis privind Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 4/2016, referitoare la modul de constatare şi sancţionare a plagiatelor.

acum 20 zile · comentarii (52)

Mai ieri se întruni Comisia Juridică să dezbată, printre altele, textul propunerii legislative vizând introducerea parteneriatului civil. Nu conta că nu exista cvorum, adunându-se cu greu trei senatori în sală. Ce conta era să se dea satisfacţie Coaliţiei pentru Familie a cărei poziţie este clară: familia este cea tradiţională, exclusiv bazată pe căsătorie.

acum 20 zile · comentarii (22)
Postari Recente