Iohannis, scos din emisia live de sistemul de siguranţă al unui post de radio, după o pauză de vorbire prea lungă AUDIO | klaus iohannis

Iohannis, scos din emisia live de sistemul de siguranţă al unui post de radio, după o pauză de vorbire prea lungă AUDIO

Discursul preşedintelui Klaus Iohannis de numire în funcţia de prim-ministru a Vioricăi Dăncilă a putut fi auzit live şi la postul de radio Europa FM. Numai că pauzele de vorbire lungi ale preşedintelui au declanşat sistemul de siguranţă al postului. S-a întrerupt, practic, emisia pentru un blues de dragoste rănită: Sam Brown, „Stop!“.

Disidenţă în UDMR. Peter Eckstein-Kovacs organizează o deplasare în Capitală, la proteste, „să apărăm statul de drept“, deşi UDMR e în cârdăşie cu PSD | udmr

Disidenţă în UDMR. Peter Eckstein-Kovacs organizează o deplasare în Capitală, la proteste, „să apărăm statul de drept“, deşi UDMR e în cârdăşie cu PSD

Peter Eckstein-Kovacs, membru UDMR, anunţă pe pagina sa de Facebook că organizează o deplasare cu autocarul la protestul din 20 ianuarie de la Bucureşti. Fostul senator a declarat pentru Gândul că acţiunea îi aparţine în totalitate şi că nu s-a consultat cu nimeni din UDMR pe marginea acestui demers.

Dragnea negociază cu Kelemen ca UDMR să voteze Guvernul Dăncilă, deşi are majoritate alături de ALDE | psd

Dragnea negociază cu Kelemen ca UDMR să voteze Guvernul Dăncilă, deşi are majoritate alături de ALDE

Zilele acestea, liderul PSD Liviu Drganea va negocia intens cu UDMR cu scopul de a obţine voturile maghiarilor pentru învestirea Guvernului Dăncilă. Deşi are majoritate alături de ALDE, PSD ar vrea şi sprijinul UDMR tocmai pentru a arată că se bazează în continuare pe o majoritate solidă în Parlament, în ciuda faptului că şi-a trântit două Guverne în decurs de numai un an.

Mai mulţi membri USR apropiaţi de Nicuşor Dan au contestat alegerea lui Dan Barna ca preşedinte. Nicuşor: Nu am cerut nimănui să înceapă vreun proces

Mai mulţi membri USR apropiaţi de Nicuşor Dan au contestat alegerea lui Dan Barna ca preşedinte. Nicuşor: Nu am cerut nimănui să înceapă vreun proces

23 de membri USR din câteva filiale au contestat în instanţă Congresul în care Dan Barna a fost ales preşedinte al partidului, la sfârşitul lunii octombrie. Surse politice au declarat pentru „Adevărul“ că cei mai mulţi contestatari aparţin de organizaţia Caraş-Severin, controlată de Oana Bâzgan, unul dintre oamenii de încredere ai lui Nicuşor Dan, plecată între timp din USR „din motive personale“. Nicuşor Dan neagă că ar fi mână lui.

Cum poate fi adusă în ţară Alina Bica

Cum poate fi adusă în ţară Alina Bica

Fosta şefă de la DIICOT, Alina Bica, condamnată în prima instanţă în două dosare de corupţie, care a plecat, între timp, în Costa Rica, va fi căutată de autorităţile române pentru a fi extrădată în ţară numai dacă se va sustrage judecăţii sau dacă va primi cel puţin o condamnare definitivă, susţin specialiştii în drept.

Cum şi de ce s-a blocat legea prevenţiei | ilie serbanescu

Cum şi de ce s-a blocat legea prevenţiei

Legea prevenirii (sau prevenţiei cum erau iniţial numită) a intrat deja în vigoare, dar Guvernul a „uitat” să reglementeze lista neregulilor pentru care firmele ar fi putut fi scutite într-o primă fază de amenzi, fiind atenţionate doar cu avertisment. În atare condiţii, analiştii o consideră o lege „egală cu zero”, „inutilă şi grotească”, „gândită prost de PSD”, care nu poate fi deocamdată aplicată.

Cred că în acest an, mai mult ca oricând, ar trebui să ne uităm la ce au însemnat cei 100 de ani de Românie modernă şi să învăţăm din ceea ce istoria se încăpăţânează să ne arate că trebuie să schimbăm. Sper să folosim oportunitatea Centenarului pentru a realiza cât de mult ne-a lipsit un proiect de dezvoltare solidă a ţării şi mai ales cât de tare ne-a plăcut să fim guvernaţi de tot felul de politicieni de mâna a doua.

acum 6 zile · comentarii (11)

„Pe măsură ce drepturile pacienţilor cresc, în aceeaşi măsură libertatea de acţiune a medicului este restrânsă. Pacientul are dreptul de a-şi alege şi medicul şi opţiunea terapeutică. Pacientul are acces la ghidurile de bună practică, pacientul are Legea drepturilor pacientului nr.46/2003, inclusiv accesul la justiţie pentru a-şi rezolva nemulţumirile.“

acum 7 zile · comentarii (16)

Dezolant tabloul oferit de scena politică românească zilele acestea. România nu este Belgia, să stea 18 luni fără guvern, sau Germania, sau Italia. Un exemplu. Dacă „ţopăielile” fiscal-bugetare nu dau rezultatul scontat, este necesară intervenţia rapidă a guvernului pentru a corecta ce este de corectat.

acum 7 zile · comentarii (33)

Am publicat ieri pe siteul contributors.ro un comentariu intitulat Comparaţii. Pornind de la iminenţa apropierii centenarului naşterii lui Nicolae Ceauşescu, revelam similarităţi între politica de cadre din vremea partidului unic şi felul în care PSD a desemnat în funcţii câţiva dintre înalţii demnitari de azi ai României.

acum 7 zile · comentarii (8)

Mai toată lumea ştie ce ne lipseşte, ce nu merge cum ar trebui, ce-ar fi de sperat ca să ne reaşezăm măcar în condiţia normalităţii, dacă nu în aceea a funcţionalităţii optime. Stăm prost cu spitalele, cu şcolile, cu autostrăzile, cu prestaţia politică a guvernanţilor, cu prestaţia politică a Opoziţiei, cu legile şi cu respectarea lor, cu rigoarea profesională a gazetarilor etc.

acum 7 zile · comentarii (0)

Exact în 8 ianuarie, o dată cu o semnificaţie aparte în istoria lumii, politicienii maghiari au lansat o declaraţie comună în care cer autonomie regională, administrativă şi culturală pentru ungurii din România. Pe fondul lipsei unui program coerent al Centenarului din partea autorităţilor române, liderii maghiari au preluat iniţiativa şi vor să fie vioara întâi în aniversarea Unirii Transilvaniei cu România.

acum 7 zile · comentarii (153)

După astfel de bombe temporare, de scurtă durată, lucrurile se desfăşoară la fel, nu se întâmplă nimic pozitiv. Dimpotrivă, unii, oportuniştii, au prilejul să mai rezolve nişte treburi, răfuieli, să mai tragă nişte sfori, să avanseze, să câştige. Sistemul toxic trăieşte în continuare, ba chiar se restructurează, devine mai puternic după o astfel de avarie. Îţi ia măsuri suplimentare de protecţie.

acum 7 zile · comentarii (1)

Am urmărit cu maximă atenţie în zilele din urmă felul în care mediul online, reţelele sociale, bloggerii şi, prin intermediul lor, întreaga societate românească au receptat şi reflectat scandalul pedofilului care ani de-a rândul şi-a făcut de cap, a încălcat nestingherit legea, normele de conduită, totul la adăpostul, adesea chiar cu complicitatea colegilor lui din Poliţia Română.

acum 8 zile · comentarii (37)

Premierul Tudose a oferit, miercuri seara, spectacolul zilei. Necesare precizări, să ştim şi noi cum e condusă ţara în care trăim. Şi am aflat. Lupta se dă nu pentru binele cetăţenilor (nimic despre creşterea de 4% a salariilor nete, pe o inflaţie de 3,5%, cum e cu bugetul pe 2018 construit pe un curs de 4,5 lei/euro, cum e cu absorbţia de 5% a fondurilor europene).  Nimic din toate acestea şi multe altele.

acum 8 zile · comentarii (16)

Fiind persoana privată din România care a avut cele mai multe procese contra unor marcanţi membri PSD sau afiliaţi de ai lor externi (de la Miron Cozma în 1993 la Rodica Stănoiu în 2004 mi-au intentat procese de calomnie, întîi în penal, pe urmă, după dezincriminare, în civil) şi singura care a dat în judecată PSD în acelaşi scop (departamentul de comunicare, prin purtătorul de cuvînt, la acea vreme un partid nu putea fi chemat în instanţă)...

acum 8 zile · comentarii (0)

„Nu cred că Legile Justiţiei ar trebui să fie comparate cu un porc”, a declarat luni Liviu Dragnea, în replică la reproşul preşedintelui Iohannis că majoritatea parlamentară s-a grăbit să îngraşe porcul în Ajunul Crăciunului atunci când a votat aceste legi. Cum Crăciunul tocmai ce-a trecut, iar legile cam pe-atunci au fost votate, nu ne rămâne decât să identificăm corect porcul.

acum 8 zile · comentarii (31)

De regulă, trecerea într-un nou an este un prilej de rezoluţii. În ceea ce priveşte anul 2018, acesta va fi cu siguranţă unul istoric. Semnificaţiei sale simbolice (centenarul Marii Uniri) i se adaugă una cât se poate de concretă: este un an decisiv pentru supravieţuirea democraţiei româneşti.

acum 8 zile · comentarii (9)

Agentul de Poliţie pedofil a fost identificat cu greu, iar în comunicatul oficial, MAI vorbeşte despre „şefi care au ascuns problemele sub preş“ care ar trebui să facă acum un pas înapoi. Dacă MAI recunoaşte probleme grave de sistem şi vorbeşte despre proasta gestionare a instituţiei, de ce a fost nevoie de apariţia cazului de pedofilie pentru a afirma că este nevoie de o reformă profundă şi de schimbarea unor şefi?

acum 9 zile · comentarii (24)