Elena Udrea a sesizat Comisia de control al SRI cu privire la dosarul „Gala Bute” | elena udrea

Elena Udrea a sesizat Comisia de control al SRI cu privire la dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a sesizat Comisia de control al SRI cu privire la dosarul „Gala Bute”, iar sesizarea acesteia a fost coroborată cu cea făcută de fostul preşedinte Traian Băsescu, a anunţat miercuri preşedintele comisiei, Claudiu Manda. El a mai explicat că a înţeles că în acest dosar a existat cooperare între SRI şi DNA, cu toate că DNA a informat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) că nu a colaborat cu SRI în acest caz

Nicolicea ameninţă un deputat USR pentru că a transmis live pe Facebook: Exercită profesiunea de reporter şi ar putea să-şi înceteze mandatul

Nicolicea ameninţă un deputat USR pentru că a transmis live pe Facebook: Exercită profesiunea de reporter şi ar putea să-şi
înceteze mandatul

Deputatul USR Stelian Ion a publicat, miercuri, pe Facebook filmarea live din Comisia Iordache prin care a arătat ameninţările primite de la preşedintele Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolicea. Acesta a insinuat, în timpul şedinţei, că Stelian Ion şi-ar putea înceta mandatul de deputat din cauza „stării de incompatibilitate”, motivul fiind că Ion „exercită profesiunea de reporter freelancer transmiţând live din sală”.

Comisia Europeană, avertisment adresat României privind riscul foarte ridicat de sărăcie sau de excluziune socială | comisia europeana

Comisia Europeană, avertisment adresat României privind riscul foarte ridicat de sărăcie sau de excluziune socială

Comisia Europeană a adresat, miercuri, un avertisment României privind riscul foarte ridicat de sărăcie sau de excluziune socială. "Familiile cu copii, persoanele cu dizabilităţi, romii şi populaţia rurală sunt în mod special afectaţi. Inegalităţile ridicate privind veniturile persistă, pe fondul impactului scăzut al facilităţilor fiscale", se arată în recomandările specifice de ţară publicate de Executivul comunitar.

Georgică Severin, la audierile din Parlament: Toate călătoriile mele în Europa au fost făcute la clasa Economic | pnl

Georgică Severin, la audierile din Parlament: Toate călătoriile mele în Europa au fost făcute la clasa Economic

Georgică Severin, şeful Societăţii Române de Radiodifuziune, a fost audiat miercuri în Comisia de cultură din Camera Deputaţilor, unde a făcut mai multe precizări legat de acuzaţiile aduse într-o anonimă în care era solicitată demiterea lui din funcţie. Severin a precizat că toate deplasările sale în afara ţării au fost făcute cu bilete luate la clasa Economic.

Tudorel Toader a cerut protecţia procurorului ce instrumentează dosarul şefului DNA Ploieşti/ Elena Iordache: Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau ameninţare

Tudorel Toader a cerut protecţia procurorului ce instrumentează dosarul şefului DNA Ploieşti/ Elena Iordache: Lazăr nu a exercitat vreo presiune sau ameninţare

Ministrul Justiţiei a anunţat, miercuri, că a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să sesizeze Inspecţia Judiciară pentru a verifica eventuale fapte de natură să încalce independenţa procurorului Elena Iordache, magistratul ce instrumentează dosarul fostului procuror-şef al DNA Ploieşti, Lucian Onea. Procurorul Elena Iordache a dezminţit existenţa unor presiuni sau ameninţări din partea procurorului general.

CCR, de acord cu Iohannis. Proiectul privind modificările la Legea Sănătăţii, declarat neconstituţional | klaus iohannis

CCR, de acord cu Iohannis. Proiectul privind modificările la Legea Sănătăţii, declarat neconstituţional

Curtea Constituţională a Româniai (CCR) a decis miercuri că Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii, sesizată de Klaus Iohannis, este neconstituţională. Printre modificările prevăzute în lege, se numără şi vârsta de pensionare, prevedere pe care preşedintele o consideră „nejustitificată obiectiv şi raţional”.

Bem o cafea oribilă şi învăţăm de toate la spital. Deveniţi iar copii neştiutori, copii în clasa I a vieţii, învăţăm să îmblânzim spaime şi dureri, să decantăm altfel evenimentele vieţii şi să înfruntăm tsunamiul unor informaţii îngrijorătoare înfăşuraţi în zâmbetele şi vorbele celor dragi.

acum 24 zile · comentarii (0)

Nu am nici cel mai mic dubiu că preşedintele Klaus Iohannis a greşit grav în alegerea cuvintelor prin care a desemnat gazdele israeliene ale celor doi aventurieri poltici - demonicul Liviu Dragnea şi extrem de imprudenta doamnă Viorica Vasilica Dăncilă - care au mers într-o vizită complet nepotrivită, iresponsabilă de-a dreptul în Israel.

acum 26 zile · comentarii (65)

Am impresia că doamna premier Dăncilă subestimează cu mult riscurile şi pericolele care o pândesc în fiecare zi. Dacă ar gândi mai adânc, ar realiza că Dragnea, care a „îngropat” doi premieri, nu va ezita să o „îngroape” şi pe dânsa, dacă interesele  i-ar cere acest lucru. Apoi, doamna premier nu realizează că funcţia pe care o deţine este o pălărie  prea mare pentru resursele domniei sale.

acum 26 zile · comentarii (44)

Îşi dau mâna până şi cele două Corei, în vreme ce dialogul devine imposibil între instituţiile puterii executive din România. În Anul Centenar şi cu opt luni înainte de examenul de maturitate al României europene – preluarea preşedinţiei Consiliului UE – războiul politic intern oglindeşte limitele unei Românii decuplate de la ritmul şi tendinţele politicii internaţionale. Şi totul pentru că nu se respectă o decizie a Curţii Constituţionale.

acum 26 zile · comentarii (3)

Recurgerea la o procedură secretă, nepublică, de dezbatere pentru modificarea legilor securităţii naţionale nu face decât să alimenteze suspiciunea că scopul acestor modificări nu este modernizarea legilor şi a activităţii serviciilor de informaţii, ci acapararea controlului total asupra serviciilor de informaţii, ca parte a unei lupte subterane dintre tabere politice ireconciliabile.

acum 27 zile · comentarii (0)

Îl citeam azi pe Schattschneider, un politolog super mare, şi mă gândeam şi la un editorial din New York Times în care se vorbea despre faptul că nu ar trebui să luăm dreptul la vot ca garantat. Sistemul politic actual, chiar dacă democratic, exclude mai mult de jumătate din populaţie de la luarea deciziei, sistem departe de a fi perfect.

acum 28 zile · comentarii (3)

Nu există Rai fără Iad. Vizavi de casa în care locuiesc s-a deschis, de ceva timp, un fel de magazin („Florens“), care pare florărie, dar e mult mai mult decît atît: propune clienţilor nu doar „aranjamente florale“, ci şi organizări de evenimente „corporate“, nunţi „ca-n poveşti“, botezuri „desprinse din basme cu zîne“, petreceri amicale, totul din dorinţa de a ajuta oamenii „să uite de probleme“, să capete, pe chip, amprenta fericirii.

acum 28 zile · comentarii (0)

Câteva mii de angajaţi din sistemul de sănătate protestează la Bucureşti, ameninţând cu greva generală. Problema salarizării, dar mai ales starea de moarte clinică a sănătăţii sunt departe de a fi rezolvate. După întâlnirea cu managerii de spitale şi medicii, premiera Viorica Dăncilă a plecat în Israel cu Liviu Dragnea, să ia lumină! Este normal ca medicii să stea cu căciula în mână, la coadă, la uşa Guvernului?

acum 28 zile · comentarii (1)

Un murmur apăsat străbate întreaga Europă: Curtea Constituţională a României a decretat recent că infracţiunile de corupţie „nu vor putea fi calificate drept ameninţări la securitatea naţională”. Cum deciziile CCR sunt definitive şi – cum le place ‘mnealor să zică – obligatorii „erga omnes”, adică pentru toată lumea, s-au semnalat deja accese de panică tocmai la Bruxelles.

acum 28 zile · comentarii (69)
Postari Recente