LIVE BLOG Bucureştiul, ameninţat de furtuni. Firea închide şcolile după ora 17.00. Vijelia maximă, după 20.00. Restul ţării, sub cod portocaliu şi galben 20

Intervalul critic pentru Bucureşti, în contextul averselor anunţate de meteorologi încă de marţi seară, va fi de miercuri de la ora 20.00 până joi, la ora la 3 dimineaţa, au anunţat reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie la şedinţa desfăşurată la Primăria Capitalei.

LIVE BLOG Bucureştiul, ameninţat de furtuni. Firea închide şcolile după ora 17.00. Vijelia maximă, după 20.00. Restul ţării, sub cod portocaliu şi galben Vezi comentarii 20

Corespondenţă din SUA, Iohannis, în discursul de la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă

Corespondenţă din SUA, Iohannis, în discursul de la ONU: Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în discursul susţinut în cadrul Adunării Generale a ONU, că, în continuare, conflictele din regiunea Mării Negre rămân „o ameninţare serioasă“ pentru România şi ţările din jur, subliniind în acelaşi timp că societatea contemporană se confruntă mai multe probleme, cum sunt terorismul sau migraţia.

Cine e favorit să-l înlocuiască pe Nicolae Văcăroiu la şefia Curţii de Conturi. Surse: Liberalii negociază pentru Anca Boagiu

Cine e favorit să-l înlocuiască pe Nicolae Văcăroiu la şefia Curţii de Conturi. Surse: Liberalii negociază pentru Anca Boagiu

Sevil Shhaideh are cele mai mari şanse de a ajunge şef la Curtea de Conturi, cu toate că Liviu Dragnea neagă, susţin surse social-democrate pentru „Adevărul“. În afara funcţiei de preşedinte al Curţii de Conturi, se mai aliberează alte cinci posturi în conducerea instituţiei, care vor fi ocupate toate de PSD. Surse politice susţin însă că liberalii negociază în acest moment un loc pentru Anca Boagiu.

VIDEO Panică într-un avion pe ruta Bucureşti - Catania. Doi pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. WizzAir spune că a fost vorba doar de turbulenţe

VIDEO Panică într-un avion pe ruta Bucureşti - Catania. Doi pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale. WizzAir spune că a fost vorba doar de turbulenţe

Pasagerii unei curse WizzAir de pe ruta Bucureşti - Catania au trecut prin clipe de groază după ce aeronava a trecut printr-o zonă cu turbulenţe, mai multe persoane suferind atacuri de panică. Potrivit WizzAir, avionul nu a întâmpinat probleme tehnice, dar a fost nevoit „să menţină altitudinea înainte de aterizare pe Aeroportul Catania“, din cauză că pista era inspectată pentru că un alt avion ar fi lovit o pasăre.

Corespondenţă din SUA. Iohannis, la întâlnirea cu premierul Moldovei: Nu credem că e important să ajutăm anumiţi politicieni, ci statul moldovean

Corespondenţă din SUA. Iohannis, la întâlnirea cu premierul Moldovei: Nu credem că e important să ajutăm anumiţi politicieni, ci statul moldovean

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la întrevederea cu premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, faptul că e important să fie ajutaţii cetăţenii simpli ai statului moldovean, nu anumiţi politicienii. În plus, a treia tranşă de bani va pleca dinspre Bucureşti spre Chişinău doar dacă vor continua reformele peste Prut.

Fiecare eşec al Simonei Halep a ajuns un prilej pentru dezlănţuirea complexaţilor şi istericilor care dau tonul dezbaterilor pe reţelele sociale. Emană băşcalia ca Iliescu la Revoluţie. De la înălţimea de campioni absoluţi galactici interdisciplinari – de la fotbal sau industrie, până la ctitori de autostrăzi sau spitale – mustim de zeflemea la adresa acestei dezamăgiri naţionale care poartă numele de Simona Halep.

acum 30 zile · comentarii (113)

„Ai fost un copil serios!“, mi-au spus ai mei. Cînd mă uit la pozele mele, descopăr că zîmbesc atît de rar în bucăţile alea de hîrtie alb-negru, încît încep să înţeleg şi să le dau dreptate. În unele par de-a dreptul bosumflată. Fie că mă băteau pantofii negri de lac, cu baretă, pe care îi luasem mai mici, doar pentru că-mi plăcuseră enorm.

acum 30 zile · comentarii (1)

Cine îşi mai făcea iluzii că premierul Tudose şi-a luat o marjă de independenţă faţă de PSD, îşi dă seama că iluzia s-a terminat. Premierul rămâne „soldatul” fidel al lui Dragnea. De data asta, acesta şi-a ales bine „servitorul obedient” de la Palatul Victoria. Nici nu aveai la ce să te aştepţi la un premier politruc, care vorbeşte în termeni elogioşi despre Ion Iliescu şi Adrian Năstase.

acum 30 zile · comentarii (29)

La noi e o mare şmecherie să fii şef. Bulibaşă, preşedinte, rege, lider sau orice altă funcţie care ar putea să te transforme într-un bariu (de la baro = mare). Ei sunt cei vizibili, guralivi şi dispuşi la tot felul de combinaţii care îi fac pe mulţi alţi oameni care lucrează pentru dezvoltare, în cel mai decent şi altruist mod, să plece din mişcare şi/sau devină invizibili.

luna trecuta · comentarii (19)

Îl îndemn pe dl Toader jr., ca ieşeancă şi persoană care a părăsit o universitate locală pentru că mi se părea anormal să îmi fac cariera în aceeaşi universitate unde tatăl meu fusese decan şi mulţi profesori îmi erau prieteni de familie, să renunţe la postul cîştigat prin concurs fără să mai aştepte rezultatul anchetei Ministerului Educaţiei, protejînd astfel reputaţia sa, a tatălui său, şi mai ales a universităţii.

luna trecuta · comentarii (0)

Aşa se caracterizează pe sine, semi-ironic şi modest, dl Kelemen Hunor, reacţionînd la un articol al meu, în care i-am dedicat un paragraf. Mă grăbesc să-l liniştesc. Nu, dle Kelemen, nu sunteţi prost crescut. „Sincer“ sunteţi şi vă felicit. Dar nu „prost crescut“. Sunteţi însă lipsit de tact (şi credeţi că asta este o virtute) şi nu prea coerent intelectualmente.

luna trecuta · comentarii (259)

Europa a cunoscut după 2013 o creştere explozivă a numărului de atacuri teroriste comise de islamişti. Care sunt cauzele? Am aşteptat câteva zile pentru a permite ca reacţiile afective şi de durată relativ scurtă, la atacurile teroriste de săptămâna trecută, să se estompeze şi să facă loc raţiunii şi analizei la rece a situaţiei în care ne aflăm.

luna trecuta · comentarii (19)

Pentru că mă întreabă lumea cum este să fii membră în Consiliul Economic şi Social (CES), adică aproximativ 6 ore/săptămână, fără să număr timpul de pregătire, am considerat potrivit să povestesc dilemele mele. Altfel, pentru o dare de seamă: mă strădui să paticip, în fiecare zi de marţi, la şedinţele de Plen şi Birou Executiv, să mă pregătesc înainte şi să contribui cu ce ştiu sau înţeleg (mai bine).

luna trecuta · comentarii (7)

M-am întors în România din multe motive, dar probabil primul motiv e pentru că îmi plac românii. Pe parcurs am să vă spun şi alte motive. În anii de când am revenit am recunoscut pe de o parte, natura procesului prin care trece acest popor în acest moment, dar şi faptul că e o oportunitate de a participa la ceva care în majoritatea celorlalte ţări europene s-a încheiat demult – construcţia unei naţiuni.

luna trecuta · comentarii (0)

Nu trebuie să fii cine ştie ce rafinat analist politic spre a băga de seamă că PSD greşeşte zilnic. Se vede cu ochiul liber că cel mai mare partid din România şi-a pierdut busola. Că este din ce în ce mai nesigur pe sine. Că vectorii săi de imagine una spun azi, alta spun mâine. Că s-a insinuat deja o oarecare prăpastie între Daddy Dragnea şi premierul Mihai Tudose şi că în guvernul PSD-ALDE există mai mulţi poli de putere decât ar fi cazul.

luna trecuta · comentarii (29)

Ce bine e să fii cu adevărat Cineva şi să mori Anonim – îmi spunea un octogenar hărăzit să lase un nume pe urma sa... A murit de curând un mare profesor universitar, medic, e drept ”retras în străinătate”, dar cu adevărat un strălucit om de ştiinţă, urolog, şi n-am văzut nicăieri mai mult decât o ştire prizărită într-un ansamblu de exclamaţii la capătul istorisirii isprăvilor unor Vedete de trei parale şi Celebrităţi de joi până marţi.

luna trecuta · comentarii (2)

Românii sunt discriminaţi pe piaţa muncii din Uniunea Europeană. Am aplicat odată la peste 150 de job-uri din Franţa, Germania, Italia, Belgia, Olanda, Irlanda, Elveţia, Portugalia, Polonia şi nimeni nu m-a contactat vreodată pentru vreun interviu. Ţin să menţionez că eram calificat pentru toate job-urile la care am aplicat, analizând atent descrierea poziţiei pe website-ul companiei înainte să aplic.

luna trecuta · comentarii (3)
Postari Recente