Bătaie de joc. Primarul care a mers pe jos de la Sibiu până la Bucureşti în semn de protest a primit un răspuns de la Guvern care se termină la jumătatea frazei

Bătaie de joc. Primarul care a mers pe jos de la Sibiu până la Bucureşti în semn de protest a primit un răspuns de la Guvern care se termină la jumătatea frazei

Primarul liberal din Copşa Mică, judeţul Sibiu, care a mers pe jos până la Bucureşti, a primit, după o lună, de la Secretariatul General al Guvernului un răspuns care se termină la jumătatea frazei: „Urmează ca, în termenul legal, instituţiile sesizate să”. Documentul este semnat de un director, dar semnătura nu este însoţită de niciun nume, potrivit news.ro.

În aceste zile, ies oameni de la zdup. Oameni de afaceri. Sau mai bine spus, ceea ce în România se consideră a fi „om de afaceri“. Cu câţiva dintre ei m-am şi găsit în ultimii ani cu diverse ocazii. Cu unul, mai apropiat de chinezi decât de romi, m-am găsit prima dată cu mulţi ani în urmă, cu câteva zile înainte ca o Doamnă (în stenogramele date publicităţii i se păstrează apelativul) să devină ministră.

acum 20 zile · comentarii (15)

Catalonia şi-a declarat Independenţa. Indiferent care va fi deznodământul pe termen scurt al evenimentelor din Spania, Europa, cea pe care o ştim cu toţii, a zburat, după această decizie, pe aripile vântului. „Febra spaniolă“ va dura şi are potenţial de bornă istorică de anvergura căderii Zidului Berlinului.

acum 21 zile · comentarii (1)

Ofensiva culturală rusească, menită să sprijine pretenţiile lui Vladimir Putin de a fi un jucător mondial esenţial şi, de asemenea, să legitimeze eventualele noi salturi expansioniste ale Kremlinului (fie şi prin tentativa de a dicta la ce tip de armament defensiv pot avea acces ţări ca România sau Polonia), e una cu un potenţial de seducţie mult supraestimat.

acum 23 zile · comentarii (79)

Asistăm la o manevră periculoasă a unor politicieni, în frunte cu preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, aceea de a induce ideea că justiţia independentă înseamnă de fapt un „stat paralel“, care uzurpă atributele singurului stat posibil, acela reprezentat de parlament şi politicienii care-l populează.

acum 23 zile · comentarii (27)

În perioada 8-12 noiembrie 2017, Bacăul, actuala Capitala Tineretului din România, va găzdui cea de-a doua ediţie a Summitului Tinerilor. Urmând să se desfăşoare sub egida sloganului „Dă încredere generaţiei tale!“, evenimentul va reuni peste 400 de tineri implicaţi în comunităţile locale din toată ţara: lideri de ONG-uri, activişti, antreprenori, voluntari, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi centrale etc.

acum 24 zile · comentarii (2)

Igienic ar fi să uit – să uităm – că inşi ca Liviu Dragnea sau Tăriceanu, sau alţii, ejusdem farinae, există. Pentru că sînt fie enervanţi, fie plicticoşi, fie necinstiţi, fie nătîngi. Dar sînt (încă) puternici. Prezenţi. Insolenţi. Încîntaţi de ei înşişi. Ofensivi. Mediatizaţi pînă la indigestie.

acum 24 zile · comentarii (2)
Postari Recente