Decizia CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aşteptată joi 3

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este aşteptat să decidă, joi, în cazul acuzaţiilor de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, după ce va analiza raportul întocmit de comisia juridică. Potrivit ministrului Educaţiei, Mircea Dumitru, decizia va fi luată prin vot.

Decizia CNATDCU în privinţa tezei de doctorat a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, este aşteptată joi Vezi comentarii 3

O companie farmaceutică a lansat o investigaţie internă privind acuzaţii de mituire a medicilor români, pentru a prescrie medicamentul Copaxone

O companie farmaceutică a lansat o investigaţie internă privind acuzaţii de mituire a medicilor români, pentru a prescrie medicamentul Copaxone

Compania Teva Pharmaceutical Industries a anunţat lansarea unei investigaţii interne pentru a proba acuzaţii legate de mituirea medicilor români pentru a-i determina pe aceştia să prescrie medicamente fabricate de compania israeliană. Investigaţia este lansată în timp ce compania israeliană încearcă să soluţioneze alte anchete deschise de autorităţiile americane cu privire la mituirea lucrătorilor sanitari ruşi, mexicani şi ucraineni.

VIDEO Mihai Şora: „Aveţi obligaţia să mergeţi să votaţi. Altfel, vă pierdeţi dreptul de a vă plânge dacă nu vă merge bine”

VIDEO Mihai Şora: „Aveţi obligaţia să mergeţi să votaţi. Altfel, vă pierdeţi dreptul de a vă plânge dacă nu vă merge bine”

Filosoful Mihai Şora transmite un mesaj video în care îi îndeamnă pe români să meargă la vot în 11 decembrie, arătând că de aceste alegeri atârnă soarta noastră în următorii patru ani. "Aveţi obligaţia să mergeţi să votaţi. Altfel, vă pierdeţi dreptul de a vă plânge dacă nu vă merge bine", spune Şora, care aşteaptă de la cei pe care îi votează să fie cinstiţi şi competenţi, cinstea fiind "o virtute cardinală".

Două finale pentru primăvară: Villarreal – Steaua şi Astra – AS Roma. Programul ultimei etape a grupelor Ligii Europa | steaua

Două finale pentru primăvară: Villarreal – Steaua şi Astra – AS Roma. Programul ultimei etape a grupelor Ligii Europa

Villarreal – Steaua (ora 18.00, Pro TV, Dolce Sport 1) şi Astra Giurgiu – AS Roma (ora 20.00, Dolce Sport 1) sunt partidele în urma cărora cele două echipe se pot califica în şaisprezecimile competiţiei continentale. În ultimii 26 de ani, s-a mai întâmplat doar de trei ori ca Liga I să aibă două formaţii în fazele eliminatorii ale cupelor europene.

O decizie proastă a condus la pierderea a sute de vieţi, dar nimeni nu poate remedia eroarea... sau nimeni nu vrea... Te trezeşti dimineaţa, îţi pregăteşti cafeaua şi vrei să afli ştirile, dar, aproape invariabil, partea de început a jurnalelor seamănă cu un necrolog. Indiferent cât zahăr ai pune-n cafea, tot amară rămâne cu asemenea ştiri. Aproape în fiecare dimineaţă afli că pe timpul nopţii care a trecut s-au mai petrecut alte şi alte accidente rutiere.

acum 16 zile · comentarii (52)

Se poate discuta despre acurateţea sondajelor, despre metodă sau despre manipularea cifrelor. Dar să luăm ceea ce este în acest moment acceptat de toată lumea, PSD lider destul de distanţat, urmat de PNL. USR şi ALDE deasupra pragului, UDMR în scorul obişnuit şi, la limita intrării în Parlament, PMP. Ceilalţi sub prag.

acum 16 zile · comentarii (170)

Ţin foarte bine minte totul. În urmă cu doi ani şi mai bine mă aflăm la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu. Treceam în fiecare zi prin minunata librărie Habitus, acolo unde câţiva tineri nu doar cu diplome universitare, ci şi cu autentică dragoste de carte au zămislit un veritabil univers.

acum 16 zile · comentarii (7)

Europarlamentarul Sorin Moisă a adresat o scrisoare-avertisment liderilor Comisiei Europene, în frunte cu Preşedintele acesteia, Jean-Claude Juncker. În aşteptarea reacţiilor, scrisoarea lui Sorin Moisă nu este numai binevenită, din raţiuni evidente, dar trebuie pusă într-un context mult mai larg, al unei dezbateri extrem de grave, cea privind fluxul uriaş de forţă de muncă înalt calificată ce a plecat din Europa Centrală şi de Est, în mod constant şi în progresie permanentă, începând cu momentul căderii Cortinei de Fier.

acum 16 zile · comentarii (21)

O cetăţeană, care se recomandă prin calitatea-i fundamentală de parteneră a unui cetăţean, l-a reclamat pe profesorul Leon Dănăilă la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Verdictul e previzibil, de vreme ce delictul e flagrant: dl Dănăilă discriminează masiv, în aceste zile, categorii importante de cetăţeni. Nu doar cu vorba, ci şi cu prezenţa, într-o paradă discriminatorie tot mai greu de suportat.

acum 17 zile · comentarii (14)

O amplă neînţelegere morală, juridică şi politica însoţeşte controversa privind prezumtivele „5% plagiat„ care i se reproşează tezei de doctorat a şefei DNA. Într-o emisiune consacrată subiectului de televiziunea B1tv, Emilia Şercan, o jurnalistă competentă şi eficientă, specializată în depistarea de plagiate produse de industria românească de plagiate doctorale prin care au trecut nenumăraţi dregători, a reliefat definiţia termenului cu trimitere la Universitatea Harvard.

acum 17 zile · comentarii (106)

După ce au început să se vadă rezultatele muncii şi investiţiilor la Spitalul Călăraşi, bolnavii fiind cei care au beneficiat de servicii medicale mult îmbunătăţite, scandalul electoral afectează buna funcţionare a spitalului. Bolnavii sunt victimele colaterale ale unui război electoral care nu le aparţine, dar care îi poate afecta destul de puternic.

acum 18 zile · comentarii (1)

Mai sunt trei săptămâni până la alegerile parlamentare şi este firească tentaţia de a evalua ce ne aşteaptă dacă una sau alta dintre formaţiile aflate în competiţie câştigă alegerile. Dacă se confirmă actualele sondaje, PSD+ALDE ar avea prima şansă să câştige alegerile. Să încercăm să anticipăm la ce să ne aşteptăm după eventuala câştigare a alegerilor de către PSD.

acum 18 zile · comentarii (71)

La şedinţa săptămânală a Executivului de miercurea trecută, premierul Dacian Cioloş nu a dorit să treacă nemarcată împlinirea unui an de la preluarea guvernării. Dl. Cioloş le-a cerut fiecăruia dintre miniştri să facă un scurt bilanţ al propriei activităţi, pentru ca mai apoi să tragă chiar domnia-sa  o concluzie în vădit report polemic cu cei ce spun că România ar fi avut parte de un aşa- numit guvern zero. Cu zero realizări.

acum 18 zile · comentarii (32)

Am auzit de multe ori că educaţia este o prioritate, dar declaraţiile au fost demagogice sau au presupus ceva diferit, cum ar fi investiţiile materiale în dotări sau salariile personalului didactic. A făcut mare vâlvă declaraţia a unui director al filialei Samsung în România: „Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli întâi şi abia apoi să rezolvăm cu toaleta din curte” (Cristian Cojocaru, Samsung România).

acum 20 zile · comentarii (38)

Ce înseamnă a fi, ca politician, un populist? Pe scurt, a întreţine iluziile poporului, flatându-i aşteptările. Populismul e o politică josnică. Nu contează dacă populistul ştie că îşi poate sau nu respecta promisiunile, de regulă deşarte. Pentru el, orice promisiune e bună dacă vine la momentul potrivit. Şi ce moment poate fi mai potrivit decât nişte alegeri?

acum 20 zile · comentarii (63)

Imaginea cu ÎPS Teodosie înconjurat de 20 de preoţi în timp ce se duce la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţiei, pentru a răspunde obligaţiilor ce îi revin ca urmare a instituirii controlului judiciar asupra sa, pune încă o dată în discuţie comportamentul oamenilor bisericii atunci când vine vorba despre răspunderea în faţa legilor şi exemplul pe care îl dau românilor.

acum 20 zile · comentarii (124)

Aproape nimeni nu se aştepta ca Donald Trump să câştige, nici măcar Donald Trump. Forţe de dincolo de tărâmul raţiunii l-au purtat spre victorie. Oamenii au ascuns cu ruşine opţiunea lor politică şi au votat cu durere împotriva valorilor pe care le declarau public. Ideea pe care o susţin este că aceste procese care lucrează împotriva eului pot fi structuri inconştiente ale unui nucleu traumatic colectiv.

acum 20 zile · comentarii (62)

Prima săptămână a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare de pe 11 decembrie a trecut pe nesimţite. Practic, nimic notabil nu s-a întâmplat. Campania pare, până în momentul de faţă, o amplă operaţiune mediatică din care unele televiziuni mai încearcă să scoată nişte bani de la acele partide ce nu beneficiază de acces gratuit, garantat prin lege, la timpii de antenă. Atât şi nimic mai mult.

acum 20 zile · comentarii (22)

În a doua jumătate a acestui an, Slovacia a asigurat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Pentru şase luni, Bratislava a devenit un fel de capitală provizorie a UE, găzduind întâlniri pe măsura importanţei. Principiul rotativ nu este menit să ofere o satisfacţie oarecare, de formă, statelor membre ale UE, ca şi cum ar avea mai multă greutate decât în realitate, ci mai ales să încurajeze agenda specifică pe care acestea au ocazia să o promoveze cu maxim de vizibilitate.

acum 21 zile · comentarii (10)

Târgul Gaudeamus a început miercuri în Bucureşti şi mi-am făcut o listă cu şase evenimente pe care mi-ar plăcea să nu le ratez. Lista nu e completă, dar numele de pe ea sunt de neratat! În primul rând, e vorba de lansarea volumul „Dosarele Securităţii. Marian Munteanu şi Miron Cozma versus Piaţa Universităţii“, publicat la Editura Integral şi semnat de jurnalista Ramona Ursu.

acum 21 zile · comentarii (11)

Nu e din cale afară de greu de observat că, la nici o săptămână de la instalarea sa, guvernul condus de Dacian Cioloş a avut parte de critici intense, care de care mai diverse. Unele chiar foarte dure. Nici nu depuseseră toţi miniştrii jurământul, unele dintre actualele „excelenţe” nici măcar nu ştiau că vor deveni astfel ca urmare a unui telefon neaşteptat, a unei audieri sumare, a unui jurământ rapid urmat de o cupă de şampanie băută pe fugă şi a unei instalări cu sau fără pompă, cu sau fără preşedintele Iohannis, şi criticile începuseră demult să curgă.

acum 21 zile · comentarii (41)
Postari Recente