Protestul antisummit al comuniştilor este ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Chişinău informează că instanţa de judecată a decis astăzi interzicerea desfăşurării acţiunilor de protest, organizate de Partidul Comuniştilor, pe partea carosabilă a străzii M. Kogălniceanu, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

De asemenea, instanţa a dispus evacuarea corturilor, a instalaţiilor şi eliberarea părţii carosabile. Hotărârea instanţei urmează a fi executată imediat.

Începând cu ziua de ieri, Partidul Comuniştilor organizează o acţiune de protest pe strada Mihail Kogălniceanu, în faţa sediului Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, blocând strada.

Primăria municipiului Chişinău a calificat protestul organizat de comunişti ilegal. Potrivit legii, organizatorii urmau să informeze autorităţile publice locale cu cel puţin cinci zile înainte de data desfăşurării întrunirii. Legea interzice, la fel, şi blocarea intenţionată a arterelor de circulaţie. În acelaşi timp, se interzice organizarea oricăror acţiuni, inclusiv întruniri, pe drumurile publice, fără acordul prealabil al poliţiei.

image
Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite