Pavel Filip: Executivul este concentrat pe promovarea proiectelor de modernizare a ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă la preluarea mandatului, eforturile executivului erau orientate spre stabilizarea situaţiei economice şi deblocarea finanţării externe, în prezent autorităţile sunt concentrate pe promovarea reformelor şi a proiectelor de modernizare a ţării, a anunţat premierul Pavel Filip în cadrul unei şedinţe comune a administraţiei publice centrale (APC) cu reprezentanţii administraţiei publice locale (APL) din raionul Făleşti.

În acest sens, premierul a evidenţiat reforma administraţiei publice centrale, lansată pentru sporirea eficienţei instituţiilor statului şi reformele iniţiate pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri, care au generat creşterea economică, oferind statului posibilitatea de face investiţii sociale. Pavel Filip a menţionat că noul format de întrevederi, care presupune intervenţia echipei guvernamentale în fiecare raion al ţării, va intensifica conlucrarea între APC şi APL şi receptivitatea la nevoile oamenilor.

În cadrul şedinţei, locuitorii raionului s-au plâns pe nivelul scăzut de salarizare în sectorul bugetar, care generează deficit de cadre în instituţiile publice, problema apeductului, taxele locale, finanţarea insuficientă a instituţiilor de învăţământ, necesitatea achiziţionării echipamentelor moderne pentru instituţiile medicale. În ceea ce priveşte problema apeductului din Făleşti, premierul a precizat că acest subiect este în atenţia executivului şi că în discuţii cu Ministerul Finanţelor s-a examinat posibilitatea alocării resurselor financiare necesare în acest sens.

În cadrul proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat anul acesta de Guvern, în raionul Făleşti vor fi reparate peste 35 km drumuri naţionale şi locale, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 41 de milioane de lei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite