Blocul ACUM, reacţie la invitaţia la dialog a PSRM: Sunt posibile discuţii dacă există un angajament public în vederea demontării regimului mafiot

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Blocul politic ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, anunţă că este deschis pentru discuţii cu Socialiştii, însă doar dacă sunt respectate anumite condiţii, precum existenţa unui „angajament public ferm din partea PSRM în vederea demontării actualului regim mafiot”.

„Blocul ACUM rămâne consecvent angajamentului de eliberare a statului din captivitatea regimului oligarhic. Precizăm că Blocul ACUM rămâne deschis în continuare pentru discuţii pe marginea pachetului de iniţiative legislative de dezoligarhizare a statului, inclusiv anularea sistemului electoral mixt, fapt ce nu necesită crearea unei coaliţii de guvernare cu PSRM”. se arată într-un comunicat de presă emis de Blocul ACUM.

Pentru realizarea celor menţionate mai sus, Blocul ACUM cere în mod repetat reluarea de urgenţă a şedinţei Parlamentului şi revenirea în cadrul legal şi constituţional. 

În acest sens, Blocul ACUM a înregistrat cererea adresată deputatului fracţiunii PSRM, domnul Eduard Smirnov, împuternicit să prezideze şedinţa de constituire a Parlamentului, întreruptă deliberat, pe o perioadă nedeterminată.

Deputatul socialist Ion Ceban a anunţat miercuri, 10 aprilie, în cadrul unei conferinţe de presă, că PSRM invită Blocul politic ACUM, condus de Maia Sandu şi Andrei Năstase, la discuţii oficiale joi, 11 aprilie, pentru a discuta despre formarea unei alianţe de guvernare şi învestirea unui Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite