Procedură simplificată în cazul extrădării persoanelor

Procedură simplificată în cazul extrădării persoanelor

FOTO Arhivă

Guvernul a aprobat ratificarea celui de-al treilea Protocol adiţional la Convenţia europeană de extrădare, semnat de Republica Moldova la 12 aprilie 2013. Ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, a menţionat că Protocolul instituie un mecanism simplificat de aplicare a procedurii de extrădare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procedura simplificată se va aplica doar în cazul persoanelor care îşi vor exprima acordul pentru extrădare statului solicitant, transmite IPN.
 
Declaraţia privind consimţământul persoanei de a fi extrădată şi predată autorităţilor competente ale statului solicitant va fi înregistrată într-un proces verbal în conformitate cu legislaţia părţii solicitate. Persoana în cauză va beneficia de toate garanţiile procedurale prevăzute de legislaţia fiecărei părţi, în special de accesul la un avocat şi interpret.
 
Cel de-al treilea Protocol adiţional la Convenţia europeană de extrădare a fost elaborat de experţi ai Consiliului Europei, întocmit la Strasbourg pe 10 noiembrie 2010. Acesta urmează a fi prezentat spre examinare Preşedintelui Republicii Moldova şi va intra în vigoare după trei luni de la ratificare.
 
citeste totul despre: