FOTO 10.000 de sarmale au fost preparate în Piaţa Prefecturii
0Un vas cu 10.000 de sarmale a fost pus la fiert chiar în Piaţa Prefecturii cu ocazia Festivalului Toamnei, care se va încheia astăzi. Autorităţile au vrut să stabilească un record, dar nu au chemat pe nimeni de la Guinness Book din cauza taxei ridicate.
Vasul pentru prepararea sarmalelor a fost pregătit special pentru acest eveniment. Acesta are o lungime de 3,20 metri, un metru lăţime şi şi 25 de centimetri înălţime. „Am folosit la prepararea celor 10.000 de sarmale 290 kilograme de carne şi 700 kilograme de varză“, a spus Teodora Ciobanu, director al Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.
Un record neomologat
Autorităţile susţin că s-a stabilit un record, dar că nu i-au chemat pe reprezentanţii Guinness Book din cauza costurilor ridicate. „Noi spunem că s-a stabilit un record în privinţa pregătirii unui număr aşa de mare de sarmale. Din câte ştim, nu s-a mai fiert o oală cu aşa de multe sarmale. A fost puţin mai dificil să-i chemăm pe cei de la Guinness Book, pentru că taxa a fost destul de mare, de 4000 de lire sterline, şi ne-am gândit că putem face altceva cu banii respectivi pentru că taxa a fost destul de mare, de 4000 de lire sterline, şi ne-am gândit că putem face altceva cu banii respectivi“.
Oala a fost de fapt un vas
Oala cu sarmale despre care autorităţile au menţionat în programul festivalului a fost de fapt un vas. „Nu prea arată a oală, dar oricum este ceva interesant. Eu am mâncat de la restaurantul unde au fost făcute“, a spus un bătrân venit la Festivalul Toamnei.
Vizitatorii au spus că este neapărat necesar să mănânci sarmale de Ziua Recolte: „De Ziua Recoltei trebuie să mănânci sarmale“
Sarmalele vor ajunge la persoanele defavorizate
Sarmalele vor ajunge la copiii orfani, la persoanele fără adăpost şi la tinerii proveniţi de la centrele de plasament care au depăşit vârsta de 18 ani şi care se află încă în atenţia autorităţilor.
Autorităţile au jucat în horă
Ziua Recoltei s-a desfăşurat astăzi şi în Piaţa Centrală din municipiul Târgu Jiu. Autorităţile locale au stabilit care sunt cele mai frumoase standuri cu produse agro-alimentare şi i-au premiat pe producători. Locul III a fost ocupat pe Alin Toma, pe locul II s-a clasat Victoria Romanescu din Turcineşti şi primul loc a fost ocupa de Georgiana Petrescu din comuna Runcu. Doina Gorjului a susţinut un spectacol, iar autorităţile s-au prins în horă alături de cumpărărtori.