Povestea celui mai mare complex turistic ridicat de Hitler, abandonat timp de 75 de ani, care nu a fost niciodată locuit FOTO

Povestea celui mai mare complex turistic ridicat de Hitler, abandonat timp de 75 de ani, care nu a fost niciodată locuit FOTO

Complexul turistic Prora a fost abandonat vreme de 75 de ani, iar în prezent este transformat în resort de lux FOTO descoperă.ro

Complexul turistic Prora, ridicat între 1936-1939 la comanda lui Adolf Hitler, se întinde pe aproape 5 kilometri în insula germană Rügen. Construcţia a fost abandonată vreme de 75 de ani, fără ca vreun turist să-i calce pragul vreodată, iar acum este transformată într-un resort de lux impresionant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cu trei ani înainte ca Germania să invadeze Polonia, Adolf Hitler a ordonat construirea unui complex turistic imens, cu o întindere de aproape 5 kilometri pe plaja Prora de pe insula Rügen, care ar fi urmat să aibă o capacitate de cazare de 20.000 de persoane şi spaţii de relaxare dedicate familiilor care puseseră umărul la clădirea celui de-al Treilea Reich.
 
Complexul turistic Prora din Germania, situat în Marea Baltică, are 10.000 de camere care nu au găzduit niciodată vreun turist. Iniţial planul lui Hitler era să facă un hotel cu 300 de camere, restul complexului urmând să fie format din clădiri cu apartamente de locuit. 
 
hotel prora
Complexul turistic Prora a fost abandonat timp de 75 de ani şi nu a avut niciodată parte de oaspeţi FOTO Bussines Insider

hotel prora
 
Resortul se născuse din ideea lui Hitler de a oferi poporului un spaţiu de relaxare şi distracţie pentru întreaga familie, aceasta fiind încă o modalitate prin care partidul nazist ar fi continuat procesul de îndoctrinare a populaţiei.
 
Construcţia a fost oprită însă în 1939, odată cu izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial, moment în care conducătorul a decis că toate eforturile trebuie concentrate în direcţia războiului, iar proiectul a fost abandonat pentru 75 de ani.
 
adolf hitler
 
După 1945, construcţia a fost preluată de Armata Roşie şi a fost transformată într-una din bazele secrete ale armatei sovietice. 
 
În anul 2013, însă, compania imobiliară germană Metropole Marketing a cumpărat drepturile de a recondiţiona complexul Prora şi de a-l transforma în case de vară de lux şi un complex de apartamente de locuit.
 
prora resort
Cum va arăta resortul Prora după restaurare şi modernizare FOTO Metropole Marketing

prora hotel
 
Noile locuinţele vor ocupa cea mai mare parte din structura de opt blocuri, care este împărţită în Prora Solitaire Home şi Prora Solitaire Hotel Apartments and Spa. Compania Metropole se aşteaptă să finalizeze întreaga restaurare până în 2022, deşi apartamentele şi casele de vacanţă sunt deja puse în vânzare. Blocul de apartamente de locuit a fost deschis vara aceasta, iar preţul unei astfel de locuinţe de lux este cuprins între 400.000 şi 725.000 de dolari, în funcţie de mărimea apartamentului. 
 
prora hotel
FOTO Metropole Marketing
 
prora resort

prora resort
 
Indiferent de mărime sau de cost, toate clădirile sunt prevăzute cu lifturi din sticlă, podele încălzite şi facilităţi de spălătorie. Toate apartamentele cu vedere spre mare oferă priveliştea uimitoare a Mării Baltice. Turiştii şi proprietarii au puse la dispoziţie şi servicii de spa, piscine şi grădinile exterioare.
 
FOTO Metropole Marketing
citeste totul despre: