Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Relaţia fiecărei zodii cu banii şi ce le rezervă astrele pe plan financiar: care sunt strângătorii şi care sunt risipitorii

Relaţia fiecărei zodii cu banii şi ce le rezervă astrele pe plan financiar: care sunt strângătorii şi care sunt risipitorii

Astrele influenţează modul în care gândiţi, vă stabiliţi obiectivele, modul în care vă deplasaţi prin lume şi cum interacţionaţi cu alte persoane -  toate acestea dictează norocul la bani. Fiecare zodie este predispusă să piardă sau să câştige mai mult, în funcţie de caracteristicile astrologice.

Alexandra Cheroiu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

12 reguli de siguranţă pentru o vacanţă în sălbăticie: cum ţinem insectele la distanţă şi ce facem în caz de otrăvire, înţepătură de albină şi muşcătură de şarpe

12 reguli de siguranţă pentru o vacanţă în sălbăticie: cum ţinem insectele la distanţă şi ce facem în caz de otrăvire, înţepătură de albină şi muşcătură de şarpe

Atunci când vremea este prielnică, mulţi oameni evadează din oraşe şi se retrag în sălbăticie. Bright Side dezvăluie cum poţi avea parte de o vacanţă perfectă şi care sunt cele mai bune metode pentru a face faţă situaţiilor neplăcute care ar putea apărea într-o astfel de escapadă.

Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Învăţăturile unui şef de trib indian despre viaţă şi raportarea greşită a oamenilor la natură şi pământul sacru

Învăţăturile unui şef de trib indian despre viaţă şi raportarea
greşită a oamenilor la natură şi pământul sacru

Luther Standing Bear, şeful tribului indian Sioux, care s-a remarcat ca autor, profesor şi filosof a lăsat o serie de învăţături despre conexiunea dintre oameni şi natură, explicând atitudinea diferită a indienilor faţă de sacralitatea pământului.

Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

9 lucruri pe care nu ar trebui să i le interzici niciodată copilului pentru că îi pot afecta dezvoltarea: de ce este important să-i permiţi să plângă

9 lucruri pe care nu ar trebui să i le interzici niciodată copilului pentru că îi pot afecta dezvoltarea: de ce este important să-i permiţi să plângă

Mulţi părinţi au tendinţa să creadă că educaţia înseamnă doar o serie de reguli pe care le impun copiilor. Conform specialiştilor, lucrurile nu stau deloc aşa, interzicerea anumitor trăiri putându-le afecta acestora  dezvoltarea.

Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider

Cele mai rapide metode ca să obţii unt moale pentru prăjituri, când ai uitat să îl scoţi din frigider

Numeroase reţete de prăjituri şi deserturi au pe lista de ingrediente unt moale. Americanii şi englezii folosesc termenul „softened“, care este diferit de untul topit. Aşa că dacă te grăbeşti să prepari un delicios desert şi nu vrei să foloseşti cuptorul cu microunde, îţi prezentăm o serie de metode simple pe care le poţi încerca în bucătărie începând de astăzi.

De ce nu trebuie să arunci codiţele de la căpşuni

De ce nu trebuie să arunci codiţele de la căpşuni

Căpşunile sunt delicioase şi pot fi savurate în numeroase combinaţii. De la deserturi sofisticate, la simplul bol cu fructe, nu mulţi sunt cei care pot rezista tentaţiei. Dacă până acum însă ai aruncat deoparte codiţele, află că acestea sunt totuşi comestibile şi au mai multe beneficii pentru sănătate.

Trucuri din bucătărie: Cum faci carnea să fie mai fragedă

Trucuri din bucătărie: Cum faci carnea să fie mai fragedă

Nu trebuie să suferi din cauză că friptura ta este prea tare. O poţi frăgezi simplu, cu ajutorul acestor trucuri rapide.Se poate întâmpla chiar şi celor mai bune gospodine dintre noi – de pildă, ai ales o carne care s-a dovedit a fi prea tare după ce ai gătit-o. Din fericire, există multe metode prin care poţi frăgezi carnea, care să nu necesite marinarea peste noapte.

În atmosfera anti-stângistă a anilor 90 dar şi ca o consecinţă a dezindustrializării, 1 Mai trebuia să devină o dată puţin importantă sau poate chiar renegată în calendarul de sărbători post-socialiste. În schimb, românii întâmpină evenimentul cu o efervescenţă şi bucurie de care doar cele mai importante sărbători religioase, Revelionul şi Valentine’s+8Martie au parte.

acum 27 zile · comentarii (5)

Te simţi obosit. Dar te gândeşti la ea. Te străbate acest gând aproape în fiecare zi: s-o suni, să vezi ce mai face. Nu e bine ce faci: te gândeşti la ea, dar n-o suni. Te-ai născut când ea avea deja 40 de ani. Până la 40 de ani ai tăi, nici n-ai ştiut că există. Tot auzeai numele ei invocat în familie, dar nu avea nicio relevanţă pentru viaţa ta buimacă. Ea a intrat în viaţa ta o dată cu bolile alor tăi. Când boala s-a instalat în casă, a apărut şi ea.

acum 2 luni · comentarii (4)

Hai să vorbim puţin despre cum putem face câteva schimbări în decorul casei în funcţie de sezon. Aparent orice reamenajare pare complexă şi epuizantă. Sunt însă lucruri simple pe care le putem face când vrem să aducem în casă un pic din culorile şi aromele unui anotimp. Uite, spre exemplu, primăvara transformările pot fi unele dintre cele mai spectaculoase, pentru că se schimbă cromatic şi se îmbogăţeşte foarte mult faţă de iarna dominată de alb, gri şi verde de brad.

acum 2 luni · comentarii (0)

Începând cu acest articol, o să vă povestesc despre oameni de turism pe care îi cunosc de mult timp şi despre amintirile mele legate de ei. Pentru că, de-a lungul a 20 de ani, am întâlnit foarte mulţi oameni, iar cu unii m-am şi împrietenit între timp. M-am gândit mult timp cu cine să încep. Şi m-am hotărât: încep cu cel mai tânăr, în pofida faptului că ne cunoaştem deja de... peste 12 ani. Este născut în Israel, dar de origine română. De fapt este român. Şi este cetăţean român. Azi are o carieră de 14 ani, la doar... 33 de ani. Meidan Butnaru.

acum 2 luni · comentarii (2)

Cu frigul nu e de glumit. Printre cele mai frecvente efecte ale sale sunt răceala, hipotermia şi pneumonia. Niciunul nu este de dorit. Putem trece însă mai uşor de sezonul rece fiind atenţi în primul rând la ce purtăm când afară plouă sau ninge. Am citit mai multe studii şi site-uri de specialitate şi am scris pe blogul personal câteva articole despre cum îţi conservi temperatura corporală când e frig, cum te îmbraci în zilele ploioase pentru a te uda cât mai puţin şi cum recunoşti o persoană cu hipotermie.

acum 4 luni · comentarii (2)

Interviu cu Aurelian Marin - Director general „Paradis - Vacanţe de vis”. Sunteţi unul dintre puţinii tour operatori care au avut încredere de la început în potenţialul Litoralului românesc şi al turismului românesc. Aţi reuşit să ajungeţi unul dintre liderii necontestaţi ai pieţei. Care ar fi „reţeta” succesului Paradis – Vacanţe de Vis?

acum 4 luni · comentarii (1)

Orice circuit turistic în Balcani pune oraşul Belgrad în postura de oraş de tranzit. Puţini sunt însă cei care îşi rezervă timp pentru a explora străzile încărcate de istorie, a se lăsa cuprinşi de ritmurile vii ale muzicii care inundă kafanele seara şi a interacţiona cu localnicii. Un motiv ar fi că, deşi o ţară vecină, prea puţine se cunosc în România despre atracţiile Serbiei.

acum 4 luni · comentarii (2)

Tata, mama sau unchiul să-ţi găsească un serviciu la stat, tinere! Să-şi pună în mişcare toate pilele şi relaţiile, dacă e nevoie să dea şi-o şpagă unde trebuie, numai să te angajeze la stat. În lumea asta complicată şi confuză, un job la stat este foarte sigur. Cu patronii te-ai lămurit: azi eşti, mâine nu eşti, te dau afară când li se năzare, te cocoşează cu munca pe o leafă de mizerie, cu ore suplimentare şi concedii scurte, eşti un „sclav pe plantaţie”, bătaie de joc!

acum 4 luni · comentarii (5)

Deşi multă vreme a declarat că nu va pleca din penthouse-ul său din Trump Tower, din New York, iată că cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii respectă protocolul mutându-se la Casa Albă, nu doar cu biroul, ci şi cu locuinţa. Prima Doamnă îl va urma în câteva luni, însă fiica sa Ivanka şi soţul ei, ce va fi consilierul lui Donald Trump, stau deja în Washington, într-un cartier exclusivist.

acum 4 luni · comentarii (1)

Sunt oameni care nu pot scrie nimic dacă nu au toate creioanele ascuţite. Sunt alţii care funcţionează foarte bine când au teancuri de hârtii pe masă între care o găsesc oricând pe cea de care au nevoie. N-ai ce să le faci nici la unii, nici la alţii! Când eşti freelancer, de voie, de nevoie, trebuie să lucrezi de acasă mare parte din timp. Aşa că e esenţial să te simţi în acord cu spaţiul în care te desfăşori.

acum 4 luni · comentarii (1)

Donald Trump s-a mutat în mod oficial la Casa Albă. Soţia sa Melania şi fiul cel mic, Barron, mai rămân însă o vreme în penthouse-ul din Manthattan, New York, până la terminarea anului şcolar. Penthouse-ul pe care va continua să îl mai ocupe Prima Doamnă până în vară lui 2017 are trei etaje, vedere spre Central Park şi se află în Trump Tower, turn de birouri pe care soţul său l-a inaugurat în 1983.

acum 4 luni · comentarii (1)

Pe 20 ianuarie 2017, Barack Obama părăseşte Casa Alba, lăsându-i locul lui Donald Trump, noul preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii. Obama şi familia sa vor continua să trăiască la Washington, în cartierul Kalorama, într-o proprietate de peste 750 mp. Le vor fi vecini Ivanka Trump şi fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

acum 4 luni · comentarii (1)

Beau bere. Pe gerul ăsta curge cu noduri pe gât. Masa rezervată pentru 20 de persoane este pustie. În berărie e cald şi ceva lume. Beau bere şi îi aştept. Oare ce era în mintea ta, băi, tată, când te apucai în fiecare toamnă să-ţi faci vinul? Cumpărai câteva zeci de kilograme de struguri de la Aprozar, îi spălai în cadă, îi zdrobeai bob cu bob în saci de plastic, adunai în lighean zeama aia de culoare maronie şi o turnai în damigene pe care le băgai în magazia din lemn improvizată pe balcon.

acum 4 luni · comentarii (39)

Iarna nu dă semne să se lase dusă prea curând, aşa că de voie, de nevoie, trebuie să o înfruntăm. Sunt zile în care doar ochii ne rămân descoperiţi pentru a vedea drumul. Nu e în puterea noastră să schimbăm ceva! Ţine însă de noi cum ne conservăm energia şi temperatura corpului astfel încât să ieşim sănătoşi din sezonul geros.

acum 4 luni · comentarii (0)

Pentru că din ce în ce mai des în ultimul timp dau peste mine tot felul de cunoscuţi de acum o mie de ani, ori din vreo viaţă anterioară, cărora le-a căzut sub ochi, (pesemne n-au avut cu ce îşi înveli sandvişul cu parizer luat la serviciu), cîte un rînd jumate din articolul pe care l-oi fi scris, şi mă întreabă dacă nu mi-a fugit încă a cincea nevastă ori dacă n-am fost decăzut din alte drepturi:

acum 5 luni · comentarii (1)