Cum îi învăţăm pe copii să se ferească de agresori fără a le induce sentimentul de frică VIDEO 0

Oana Moşoiu – formator, consultant în domeniul educaţiei şi mama a patru copii – şi psihologul Ionuţ Ghiugan au vorbit la Adevărul Live despre cum îi pot învăţa părinţii pe copii să se ferească de agresori şi cât de important este ca aceştia să nu transmită o stare de anxietate când le explică ce trebuie să facă în situaţii care le pot pune sănătatea fizică şi psihică în pericol.

Cum îi
învăţăm pe copii să se ferească de agresori fără a le induce sentimentul de frică VIDEO Vezi comentarii 0
Alexandra Constanda Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Povestea băieţelului cu părul îngheţat care a topit inimile internauţilor: „Chiar dacă acum sunt o vedetă pe Internet, nu pot fi mândru“ VIDEO

Povestea băieţelului cu părul îngheţat care a topit inimile internauţilor: „Chiar dacă acum sunt o vedetă pe Internet, nu pot fi mândru“ VIDEO

Un băieţel în vârstă de opt ani din China a frânt inimile oamenilor din întreaga lume şi a devenit un simbol în mediul online după ce o fotografie în care apare cu părul îngheţat, după ce a mers kilometri întregi prin ger pentru a ajunge la şcoală, a fost făcută publică de învăţătorul său.

Alexandra Şerban Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

TRAVEL Vacanţă la Belgrad, unde între bine şi rău nu e decât plescaviţă

TRAVEL Vacanţă
la Belgrad, unde între bine şi rău nu e decât plescaviţă

Belgradul nu crede în corectitudinea politică. Nici vorbă, Belgradul nu umblă cu mănuşi. Este aspru şi nonconformist. Are propriile lui legi, după care construieşte o lume aproape barbară pentru obrazul fin al europenilor, dar care îi fascinează pe toţi şi le aminteşte că libertatea poate arăta, uneori, fix ca un tricou cu Radovan Karadžić. Profund greşit.

5 mituri despre înşelat

5 mituri despre înşelat

Dacă ai trecut printr-o decepţie pe plan amoros, cu siguranţă ai avut în minte anumite idei la care te-ai gândit constant. Poate te-ai întrebat de ce ai fost înşelată, ce nu a funcţionat sau unde ai greşit. Oricare ar fi răspunsurile, e bine să îţi dai seama din vreme că unele gânduri nu sunt decât mituri despre care toată lumea vorbeşte, dar în care nu ar trebui să crezi. Află care sunt acestea!

Obiceiuri care te îmbătrânesc peste noapte

Obiceiuri care te îmbătrânesc peste noapte

În timp ce procesul de îmbătrânire este inevitabil, cu siguranţă cele mai multe dintre noi ne dorim să îmbătrânim cu graţie. Somnul de calitate, produsele folosite, rutina de îngrijire a pielii şi alimentaţia sunt factorii care provoacă încetinirea sau accelerarea îmbătrânirii. Însă, există câteva obiceiuri zilnice care provoacă deteriorarea pielii, şi anume:

Tipologia turistului român se schimbă, încet-încet. Din ce în ce mai mulţi renunţă la spiritul conservator şi doresc să experimenteze, de la an la an, destinaţii noi, staţiuni noi, eventual hoteluri noi. Până în 1989, era un mare privilegiu dacă reuşeai să călătoreşti măcar în ţările comuniste precum Bulgaria, Ungaria, fosta RDG, Cehoslovacia, Polonia sau URSS.

luna trecuta · comentarii (0)

Gâscă pe varză, gâscă umplută sau gâscă la cuptor, mâncăruri mult prea bune ca să nu salivezi pavlovian numai când auzi. Şi dacă azi tot e mare sărbătoare, că e Moş Nicolae cel bun şi darnic, care aduce cadouri copiilor cuminţi, v-aduc şi eu o reţetă de sărbătoare.

luna trecuta · comentarii (1)

Lache, consultant DC, Mache, manager IT  (mai pe româneşte DC – Data Communication; IT – Information Technology), coboară din zgârie-norul în care îşi au office-urile cu vedere de foarte sus spre gârla strămoşilor, trecând pe lângă nişte zgârie brânză care se tot zgâriau pe ochi zgâindu-se la limuzinele respectabililor sus puşi, parcate pe Calea Victoriei, drept în faţa Palatului CEC.

acum 2 luni · comentarii (3)

Acum exact douăzeci de ani, atunci când a doua fază de evoluţie a automobilelor electrice atinsese punctul dintre exuberanţă şi disperare, se prezentară la biroul meu din Zwickau, în Germania, într-o dimineaţă frumoasă de primăvară, doi domni eleganţi, care se anunţaseră telefonic cu o zi înainte, din Paris.

acum 2 luni · comentarii (30)

La Roma? Nu, acolo duce automobilul însuşi, pe toate drumurile clasice, pe Via Aurelia, pe Cassia, Flaminia, Solaria sau Appia, sau pe cele moderne, ca Autostrada del Sole. La roata duc drumurile mai clasice sau mai moderne care transporta într-acolo cuplul – generat cu benzină, cu baterie, cu energia vântului sau a soarelui, într-o maşinărie care trebuie să învârtă pe această bază un ax sau un arbore.

acum 2 luni · comentarii (5)

Băieţii deştepţi pot rezolva orice problemă, nu-i aşa? Există chiar şi băieţi deştepţi cinstiţi, ba chiar şi altruişti! Bill Gates a donat din averea lui de 90 de miliarde de dolari, numai până acum, 28 de miliarde pentru proiecte caritabile şi onorabile şi îşi face gânduri nu numai despre evoluţia Microsoft-ului său, ci şi despre energia lumii: „o minune energetică va schimba lumea!“

acum 2 luni · comentarii (1)