Adelina Mărăcine Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Alpinistul Alex Găvan speră la o premieră românească: dublă expediţie în Himalaya fără oxigen suplimentar

Alpinistul Alex Găvan speră la o premieră românească: dublă expediţie în Himalaya fără oxigen suplimentar

Alex Găvan, în vârstă de 35 de ani, vizează escaladarea a două vârfuri de peste 8.000 de metri din munţii Himalaya, în aceeaşi expediţie. O astfel de dublă reuşită nu a fost posibilă până acum pentru niciun alpinist român, deşi au mai fost încercări de a realiza acest lucru.

Buddy Valastro: Orice tort este însoţit de o provocare şi din fiecare avem ceva de învăţat

Buddy Valastro: Orice tort este însoţit de o provocare şi din fiecare avem ceva de învăţat

Torturile nu mai au secrete pentru celebrul chef patiser Buddy Valastro. Fie că prepară torturi sub formă de maşini, de animale sau torturi pentru ocazii speciale, fiecare desert care iese din mâinile lui este operă de artă şi toate pot fi degustate la cofetăria Carlo’s Bakery din New Jersey. Deşi este ocupat cu filmarea emisiunii „Cake Boss“, Buddy a avut timp şi pentru câteva intrebări.

Semne că nu eşti pregătită pentru o relaţie serioasă

Semne că nu eşti pregătită pentru o relaţie serioasă

O relaţie implică încredere, respect şi responsabilitate. Fiecare om trebuie să ştie mai întâi care-i sunt necesităţile de bază ale vieţii, înainte de a decide ce fel de persoană vrea să aibă alături de el pentru tot restul vieţii. Aşadar, înainte de a spune ”da”, ar trebui să fii foarte sinceră cu tine şi să ştii ce îţi doreşti cu adevărat.

Factorul din spatele oboselii

Factorul din spatele oboselii

Oboseala poate avea multe cauze; munca excesivă, lipsa somnului, stresul. Dar dacă te simţi obosită constant, chiar şi după ce te odihneşti, poate fi altceva - ai putea avea o deficienţă de fier. Fierul permite sângelui să transporte oxigen la toate ţesuturile din corpul nostru, aşadar este vital pentru o sănătate bună.

Ford are 7 modele pregătite pentru Rabla 2018

Ford are 7 modele pregătite pentru Rabla 2018

Ford derulează în cadrul Rabla campania “Turăm motoarele, turăm ofertele, turăm totul la maxim!” şi oferă un avantaj maxim client de până la 10.500 euro. Acest avantaj este format prin cumularea discount-ului oferit de Ford România şi tichetul Rabla (estimat la 1.400 euro).

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 23 zile · comentarii (11)

Când am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai bună bucătărie românească din Bucureşti, nu am luat în calcul diferenţele dintre restaurantele tradiţionale româneşti, cele cu bucătărie ţărănească, cele cu bucătărie boierească şi celelalte (sub)categorii care ar mai putea intra în discuţie, însă am promis că revin asupra subiectului cu detalii.

acum 24 zile · comentarii (1)

Soarele radiază spre angelica făptură, care, la rândul ei, radiază şi ea, râzând spre soare. Poate să radieze ea spre soare, care e atât de mare? Energia pe care i-o trimite el ei în fiecare moment, cu o vibraţie inimaginabilă, e imensă. Bine, dar şi ea are energie care poate fi exteriorizată, chiar dacă vibraţiile ei se transmit pe unde mai molcome decât cele ale soarelui.

acum 25 zile · comentarii (2)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

luna trecuta · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

luna trecuta · comentarii (0)

Cea de a patra revoluţie industrială a făcut posibil şi conceptul de oraş inteligent. Se înmulţesc deci dezbaterile publice despre oraşul inteligent (smart city). Îmbucurător este că Bucureştiul a lansat la sfârşitul lui decembrie 2017 a licitaţie pentru a avea în fine o strategie. Contestată sau nu, este bine că a început, dar mai ales să fie şi pusă în practică!

luna trecuta · comentarii (1)

Creatorul a fericit Terra cu Apa şi cu Aerul, părinţii Florei şi ai Faunei. Luna nu a primit nici apă, nici aer. Marte, poate vom afla. Venus? Se pare că Venus a trecut deja prin ce ar putea trece în viitor şi Terra noastră: o atmosferă pare să aibă, dar la 400 de grade Celsius şi la o presiune cât într-un motor în timpul arderii, cauzate, probabil, de un efect de seră nenatural.

luna trecuta · comentarii (4)

Am mers cu multe aşteptări la Ivan Pescar & Scrumbia Bar, dar mâncarea nu a fost atât de bună pe cât am crezut. Am fost trei oameni acolo, toţi trei am strâmbat din nas, deci domnul Ivan & co. mai au încă de lucru la nou deschisul lor restaurant. La bucătărie, cu siguranţă, însă poate că nu ar strica să-şi arunce un ochi şi pe la servicii...

luna trecuta · comentarii (11)

Automobilele viitorului, în contracurent cu ideile despre un vehicul universal, vor fi combinaţii de mobilitate reală şi virtuală, vor avea în multe cazuri propulsie electrică, alimentată de baterii, pile de combustie sau maşini termice lucrând la punct fix. În alte cazuri, propulsia va fi combinată sau combinabila între motoare termice şi electrice cuplabile pe punţi sau pe roţi.

acum 2 luni · comentarii (1)

„Verişoara ta ştie spune bună ziua şi mulţumesc în zece limbi“. Acesta era exemplul de suprema inteligenţă cu care eram stimulată în copilărie. Nimic nou sub soarele educaţiei nici acum, după 40 de ani, căci şi azi, exemplul cel mai clar de inteligenţă este: „La patru ani ştie deja tabla înmulţirii şi citeşte literele de tipar“. Criteriul de bază e acelaşi: ce ştii. Sau mai corect spus ce şi cât ai reuşit să înmagazinezi în memorie.

acum 2 luni · comentarii (8)
Postari Recente