Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Bunele maniere în timpul unei nunţi: de ce nu le este permis invitaţilor să facă fotografii şi alte lucruri „interzise“

Bunele maniere în timpul
unei nunţi: de ce nu le este permis invitaţilor să facă fotografii şi alte lucruri „interzise“

Când participi la o nuntă, indiferent de rolul pe care îl ai, trebuie să ţii cont de o serie de reguli privind bunele maniere. De la garderobă la dans sau schimbatul locului la masă, trebuie să te asiguri că nu vei lăsa o impresie proastă din cauza comportamentului.

Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Topul celor mai scumpe destinaţii de vacanţă de pe planetă

Topul celor
mai scumpe destinaţii de vacanţă de pe planetă

Agenţia de bilete online Hoppa a realizat clasamentul celor mai scumpe destinaţii de vacanţă din lume. După ce au luat în considerare costul pentru o nopate de cazare, masa pentru două persoane, o sticlă de vin şi o cursă de trei kilometri cu taxiul, costul mediu pentru o persoană a ajuns la 212,53 dolari în cea mai scupă destinaţie din lume.

Alexandra Constanda Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cum te trezeşti mai uşor dimineaţa şi care sunt beneficiile de care se bucură oamenii matinali

Cum te trezeşti mai uşor dimineaţa şi care sunt beneficiile de care se bucură oamenii matinali

„Mersul la culcare devreme şi trezitul dis de dimineaţă îl fac pe om sănătos, bogat şi înţelept“, obişnuia să spună Benjamin Franklin. Sigur că nu este deloc uşor să fii o persoană matinală, însă există o serie de trucuri care te pot ajuta, dar şi foarte multe beneficii care nu ar trebui trecute cu vederea.

Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Trăsăturile feţei dezvăluie emoţiile ascunse: cum ni se modifică fizionomia în funcţie de trăiri

Trăsăturile feţei
dezvăluie emoţiile ascunse: cum ni se modifică fizionomia
în funcţie de trăiri

Capul este partea corpului care ne diferenţiază cel mai mult de restul oamenilor şi are legătură cu ceea ce „ştiu că sunt”, „vreau să fiu”, „aleg să cred despre viaţă”. Deoarece este unitatea noastră centrală, care coordonează toate celelalte părţi ale corpului, orice dificultate fiziologică apărută la cap – fie ea o banală durere sau o boala gravă – este un semnal de alarmă privind faptul că ne simţim „atacată” individualitatea.

Victor Arvunescu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

12 sfaturi prin care să îţi transformi viaţa când suferi de sindromul burnout

12 sfaturi prin care să îţi transformi viaţa când suferi de sindromul burnout

Sindromul burnout reprezintă o stare de epuizare fizică, psihică şi emoţională produsă de stresul prelungit, în general la locul de muncă, fiind o consecinţă a dezechilibrului dintre cerinţe, resurse şi gradul de satisfacţie profesională, spune definiţia din manual. Mai jos, o serie de sfaturi prin care poţi să depăşeşti starea.

Alexandra Cheroiu Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Sfaturi inedite de la sexologi pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale: de ce sunt importante masturbarea, fanteziile şi contactul vizual

Sfaturi inedite de la sexologi pentru îmbunătăţirea vieţii sexuale: de ce sunt importante masturbarea, fanteziile şi contactul vizual

Satisfacerea sexuală şi reaprinderea pasiunii poate reprezenta o mare provocare în cazul relaţiilor de lungă durată sau căsătoriilor. Important este să nu rămâneţi pasivi în faţa acestor probleme care pot afecta viaţa de cuplu şi să căutaţi modalităţi prin care să ieşiţi din impas. Iată câteva sfaturi utile venite de la specialişti.

Travel
Articol publicitar

Parga, cel mai pitoresc orăşel grecesc

Parga, cel mai pitoresc orăşel grecesc

Inclus în topul celor mai colorate oraşe europene, Parga se află în partea de nord-vest a Greciei în regiunea Preaveză, aproape de insula Corfu, poziţionat spectaculos în Marea Ionică. Este una dintre cele mai elegante aşezări greceşti cu o arhitectură spectaculoasă dobândită în perioada în care Parga s-a aflat sub dominaţie veneţiană.

Tartă cu ficăţei de pui

Tartă cu ficăţei de pui

La mesele festive, când vrei să le prepari celor dragi un preparat pe bază de carne, încearcă o reţetă inedită, cu care nu ai cum să dai greş. Această tartă cu ficăţei de pui este săţioasă şi delicioasă.

Cu frigul nu e de glumit. Printre cele mai frecvente efecte ale sale sunt răceala, hipotermia şi pneumonia. Niciunul nu este de dorit. Putem trece însă mai uşor de sezonul rece fiind atenţi în primul rând la ce purtăm când afară plouă sau ninge. Am citit mai multe studii şi site-uri de specialitate şi am scris pe blogul personal câteva articole despre cum îţi conservi temperatura corporală când e frig, cum te îmbraci în zilele ploioase pentru a te uda cât mai puţin şi cum recunoşti o persoană cu hipotermie.

acum 16 zile · comentarii (2)

Interviu cu Aurelian Marin - Director general „Paradis - Vacanţe de vis”. Sunteţi unul dintre puţinii tour operatori care au avut încredere de la început în potenţialul Litoralului românesc şi al turismului românesc. Aţi reuşit să ajungeţi unul dintre liderii necontestaţi ai pieţei. Care ar fi „reţeta” succesului Paradis – Vacanţe de Vis?

acum 18 zile · comentarii (1)

Orice circuit turistic în Balcani pune oraşul Belgrad în postura de oraş de tranzit. Puţini sunt însă cei care îşi rezervă timp pentru a explora străzile încărcate de istorie, a se lăsa cuprinşi de ritmurile vii ale muzicii care inundă kafanele seara şi a interacţiona cu localnicii. Un motiv ar fi că, deşi o ţară vecină, prea puţine se cunosc în România despre atracţiile Serbiei.

acum 22 zile · comentarii (1)

Tata, mama sau unchiul să-ţi găsească un serviciu la stat, tinere! Să-şi pună în mişcare toate pilele şi relaţiile, dacă e nevoie să dea şi-o şpagă unde trebuie, numai să te angajeze la stat. În lumea asta complicată şi confuză, un job la stat este foarte sigur. Cu patronii te-ai lămurit: azi eşti, mâine nu eşti, te dau afară când li se năzare, te cocoşează cu munca pe o leafă de mizerie, cu ore suplimentare şi concedii scurte, eşti un „sclav pe plantaţie”, bătaie de joc!

acum 29 zile · comentarii (5)

Deşi multă vreme a declarat că nu va pleca din penthouse-ul său din Trump Tower, din New York, iată că cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii respectă protocolul mutându-se la Casa Albă, nu doar cu biroul, ci şi cu locuinţa. Prima Doamnă îl va urma în câteva luni, însă fiica sa Ivanka şi soţul ei, ce va fi consilierul lui Donald Trump, stau deja în Washington, într-un cartier exclusivist.

luna trecuta · comentarii (1)

Sunt oameni care nu pot scrie nimic dacă nu au toate creioanele ascuţite. Sunt alţii care funcţionează foarte bine când au teancuri de hârtii pe masă între care o găsesc oricând pe cea de care au nevoie. N-ai ce să le faci nici la unii, nici la alţii! Când eşti freelancer, de voie, de nevoie, trebuie să lucrezi de acasă mare parte din timp. Aşa că e esenţial să te simţi în acord cu spaţiul în care te desfăşori.

luna trecuta · comentarii (1)

Donald Trump s-a mutat în mod oficial la Casa Albă. Soţia sa Melania şi fiul cel mic, Barron, mai rămân însă o vreme în penthouse-ul din Manthattan, New York, până la terminarea anului şcolar. Penthouse-ul pe care va continua să îl mai ocupe Prima Doamnă până în vară lui 2017 are trei etaje, vedere spre Central Park şi se află în Trump Tower, turn de birouri pe care soţul său l-a inaugurat în 1983.

luna trecuta · comentarii (1)

Pe 20 ianuarie 2017, Barack Obama părăseşte Casa Alba, lăsându-i locul lui Donald Trump, noul preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii. Obama şi familia sa vor continua să trăiască la Washington, în cartierul Kalorama, într-o proprietate de peste 750 mp. Le vor fi vecini Ivanka Trump şi fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

luna trecuta · comentarii (1)

Beau bere. Pe gerul ăsta curge cu noduri pe gât. Masa rezervată pentru 20 de persoane este pustie. În berărie e cald şi ceva lume. Beau bere şi îi aştept. Oare ce era în mintea ta, băi, tată, când te apucai în fiecare toamnă să-ţi faci vinul? Cumpărai câteva zeci de kilograme de struguri de la Aprozar, îi spălai în cadă, îi zdrobeai bob cu bob în saci de plastic, adunai în lighean zeama aia de culoare maronie şi o turnai în damigene pe care le băgai în magazia din lemn improvizată pe balcon.

luna trecuta · comentarii (39)

Iarna nu dă semne să se lase dusă prea curând, aşa că de voie, de nevoie, trebuie să o înfruntăm. Sunt zile în care doar ochii ne rămân descoperiţi pentru a vedea drumul. Nu e în puterea noastră să schimbăm ceva! Ţine însă de noi cum ne conservăm energia şi temperatura corpului astfel încât să ieşim sănătoşi din sezonul geros.

luna trecuta · comentarii (0)

Pentru că din ce în ce mai des în ultimul timp dau peste mine tot felul de cunoscuţi de acum o mie de ani, ori din vreo viaţă anterioară, cărora le-a căzut sub ochi, (pesemne n-au avut cu ce îşi înveli sandvişul cu parizer luat la serviciu), cîte un rînd jumate din articolul pe care l-oi fi scris, şi mă întreabă dacă nu mi-a fugit încă a cincea nevastă ori dacă n-am fost decăzut din alte drepturi:

acum 2 luni · comentarii (1)

Niciun om raţional nu se aştepta ca aderarea la Uniunea Europeană să genereze minuni peste noapte. Aşa cum nici căderea comunismului nu a adus prosperitate peste noapte, dimpotrivă. Este firesc ca rezultatele să se vadă în timp, după o perioadă dificilă, de transformare şi de adaptare la alte reguli. Mă plimbam, în preajma Crăciunului, prin centrul Bucureştiului şi observam că mai mult de o treime din trecători vorbeau în alte limbi: engleză, germană, greacă, italiană, spaniolă, franceză... O mare parte erau turişti, se vedea cu ochiul liber.

acum 2 luni · comentarii (4)

În această perioadă, trebuie să spui şi tu ceva despre tine. Pe o reţea de socializare, unui vecin, în aşteptarea liftului, sau farmacistei de la care îţi iei Trifermentul. Ceva despre tine. E indicat să spui că eşti cuprins de emoţia sărbătorilor. (Aiurea, n-ai nicio emoţie. Eşti obosit după acest an turbat.) Te gândeşti la lucrurile frumoase. (Care lucruri?) La cei dragi. (Of, câtă rutină, la ei te gândeşti în fiecare zi!) Eşti bun şi în noul an vei fi şi mai bun. (Ce înseamnă oare să fii un om bun?)

acum 2 luni · comentarii (7)

O zi cam de sfîrşit de lună şi de an, colegi, părinţi şi copii mulţi nerăbdători, un brad destul de împodobit, o orchestră în aşteptare şi juma’ de oră pînă la sfîrşitul programului. Încă nu-şi începuseră oamenii recitalul instrumental, timpi morţi şi nişte priviri în jur după gagici, picioare şi alte contururi strict necesare unei personalităţi deviante. Undeva prin dreapta, cu două rînduri mai în faţă, reperez o cunoştinţă, parteneră veche la nişte sticle de coniac, vizite la ceas de seară şi dialoguri hot pe Fb.

acum 2 luni · comentarii (0)

Ai să vezi, o să-ţi sune mobilul. Un număr necunoscut. În tot anul, ai răspuns la toate apelurile. Cei care te-au sunat au dorit ceva de la tine. Şi e-mail-urile au fost la fel: cu informări, urgenţe, deadline-uri şi sarcini. La fel şi puhoiul de SMS-uri. Nu-i mai puţin adevărat că au fost şi persoane care te-au sunat ca să te întrebe: „Ce faci?“. Frumos gest! Şi tu le-ai spus că te doare stomacul, că ai nişte probleme sau că eşti obosit. Şi imediat persoana a zis că şi pe ea o doare capul şi stomacul, că şi ea are probleme şi este obosită.

acum 2 luni · comentarii (3)

Cîteodată, prea rar se mai întîmplă şi lucruri bune. Nu des ci doar din cînd în cînd şi durează cîteva secunde. Iar uneori îngraşă. Ce poate fi mai fain, la serv, colega de birou e deja în conced şi treaba-i mai puţină, vin sărbătorile, îţi deschizi pentru prima dată în ultimele patru luni teveul, e un documentar fain, nu te-ai mai uitat de vreun an juma’, nu pierdeai nici un episod, însă atunci altele erau condiţiile, decît să te invite un coleg la o mică pomană de animal sacrificat, oftezi din greu, ordinu-i ordin, te duci, ajungi acolo şi după fix două secunde să o iei la fugă spre biroul tău.

acum 2 luni · comentarii (0)

Un drum în cel mai mare oraş din sudul Italiei te transformă, fără să vrei, într-un detectiv interesat să dezlege misterul bizareriei contemporane pe care o reprezintă mizeria în care zace civilizaţia napolitană. Centrul oraşului Napoli este un enorm tablou vivant, inchinat suprarealismului: bărbaţi si femei elegante, făcând risipă de cochetărie, merg la treburile lor, la serviciu, acasă, la magazine, la universitate, păşind printre gunoaie.

acum 2 luni · comentarii (11)

Cînd m-am mutat de la vechea slujbă a contat pînă şi faptul că programul începea mai devreme cu juma’ de oră şi că mergeam trei staţii mai puţin cu 368-ul. Economiseam timp, tată! Unşpe minute bune! ...Mare lucru, o oră! Vax albina! Patruj’ de pagini de carte, două ziare bune, trei beri la halbă sau o baterie de vin; cinci kilometri de mers pe jos lejer, cam zece în alergare, plantat şase copaci sau înrămat douăşpe tablouri, Ikea să trăiască!

acum 2 luni · comentarii (6)

Cînd într-o zi în care, la fel ca-n ultimele săptămîni, ninge sau plouă, nu prea-i clar, pe la un prînz, cobori în pasaj, alergi puţin pe scări şi prinzi metroul în ultima secundă înainte de a se închide uşile cu zgomot şi clipit de bec roşu, intri, nu-i aglomerat şi din primul moment din spatele unor impetuoase picioare în roşu, Laura Baldini 50 den, vezi pe cineva citind din cartea ta...

acum 3 luni · comentarii (10)