Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Topul alimentelor săţioase şi sărace în calorii: ce să mănânci pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus

Topul alimentelor săţioase şi sărace în calorii:
ce să mănânci pentru a scăpa rapid de kilogramele în plus

Sunt numeroase alimente sănătoase şi sărace în calorii pe care nutriţioniştii le recomandă în perioada dietelor. Înfometarea nu este o soluţie, includerea în meniu a produselor recomandate fiind o variantă ce nu afectează sănătate persoanelor care vor să scape rapid de kilogramele în plus.

Lizeta Oprea Autorul articolului
Citesc mai târziuAdaugă articolul în arhiva ta.

Cinci greşeli pe care le fac părinţii toxici: cum influenţează viaţa copiilor în mod negativ fără să îşi dea seama

Cinci greşeli pe care le fac părinţii toxici: cum
influenţează viaţa copiilor în mod negativ fără să îşi dea seama

Din dorinţa de a le oferi o formă de educaţie cât mai corectă, unii părinţi cad în extrema cealaltă, condamnându-şi copiii la dezechilibre emoţionale. Fie că dezvoltă o relaţie parazitară sau nu îşi ajută copiii să-şi exprime sentimentele, daunele psihologice rămân vizibile în viaţa de adult.

Quesadilla grecească, cu spanac şi sos tzatziki

Quesadilla grecească, cu spanac şi sos tzatziki

Ce poate fi mai delicios decât această quesadilla, preparată după o reţetă grecească? Minunatul preparat conţine legume care sunt la mare căutare primăvara, precum ceapa verde şi spanacul. Ca orice preparat grecesc care se respectă, feliile de quesadilla sunt servite alături de un sos tzatziki gustos.

Chec cu dovlecei şi cartofi dulci

Chec cu dovlecei şi cartofi dulci

Această reţetă simplă îţi demonstrează că un preparat gustos şi săţios nu înseamnă neapărat că te şi îngraşă. De asemenea, este bogată în elemente nutritive, aşa că atunci când eşti la dietă şi vrei să slăbeşti, poţi mânca o felie sau două de chec cu dovlecei şi cartof dulce.

Sarmale de ştevie, reţetă de sezon

Sarmale de ştevie, reţetă de sezon

Cunoscută la noi în ţară şi sub numele de Dragavei sau ştevie creaţă, această plantă (Rumex crispus) are frunze lungi şi comestibile, pe care le poţi folosi inclusiv în reţetele de sarmale. Aşa că primăvara aceasta profită de oferta de ştevie de pe tarabele din piaţă şi testează o reţetă delicioasă de sarmale.

Te simţi obosit. Dar te gândeşti la ea. Te străbate acest gând aproape în fiecare zi: s-o suni, să vezi ce mai face. Nu e bine ce faci: te gândeşti la ea, dar n-o suni. Te-ai născut când ea avea deja 40 de ani. Până la 40 de ani ai tăi, nici n-ai ştiut că există. Tot auzeai numele ei invocat în familie, dar nu avea nicio relevanţă pentru viaţa ta buimacă. Ea a intrat în viaţa ta o dată cu bolile alor tăi. Când boala s-a instalat în casă, a apărut şi ea.

acum 6 zile · comentarii (4)

Hai să vorbim puţin despre cum putem face câteva schimbări în decorul casei în funcţie de sezon. Aparent orice reamenajare pare complexă şi epuizantă. Sunt însă lucruri simple pe care le putem face când vrem să aducem în casă un pic din culorile şi aromele unui anotimp. Uite, spre exemplu, primăvara transformările pot fi unele dintre cele mai spectaculoase, pentru că se schimbă cromatic şi se îmbogăţeşte foarte mult faţă de iarna dominată de alb, gri şi verde de brad.

acum 11 zile · comentarii (0)

Începând cu acest articol, o să vă povestesc despre oameni de turism pe care îi cunosc de mult timp şi despre amintirile mele legate de ei. Pentru că, de-a lungul a 20 de ani, am întâlnit foarte mulţi oameni, iar cu unii m-am şi împrietenit între timp. M-am gândit mult timp cu cine să încep. Şi m-am hotărât: încep cu cel mai tânăr, în pofida faptului că ne cunoaştem deja de... peste 12 ani. Este născut în Israel, dar de origine română. De fapt este român. Şi este cetăţean român. Azi are o carieră de 14 ani, la doar... 33 de ani. Meidan Butnaru.

acum 11 zile · comentarii (2)

Cu frigul nu e de glumit. Printre cele mai frecvente efecte ale sale sunt răceala, hipotermia şi pneumonia. Niciunul nu este de dorit. Putem trece însă mai uşor de sezonul rece fiind atenţi în primul rând la ce purtăm când afară plouă sau ninge. Am citit mai multe studii şi site-uri de specialitate şi am scris pe blogul personal câteva articole despre cum îţi conservi temperatura corporală când e frig, cum te îmbraci în zilele ploioase pentru a te uda cât mai puţin şi cum recunoşti o persoană cu hipotermie.

acum 2 luni · comentarii (2)

Interviu cu Aurelian Marin - Director general „Paradis - Vacanţe de vis”. Sunteţi unul dintre puţinii tour operatori care au avut încredere de la început în potenţialul Litoralului românesc şi al turismului românesc. Aţi reuşit să ajungeţi unul dintre liderii necontestaţi ai pieţei. Care ar fi „reţeta” succesului Paradis – Vacanţe de Vis?

acum 2 luni · comentarii (1)

Orice circuit turistic în Balcani pune oraşul Belgrad în postura de oraş de tranzit. Puţini sunt însă cei care îşi rezervă timp pentru a explora străzile încărcate de istorie, a se lăsa cuprinşi de ritmurile vii ale muzicii care inundă kafanele seara şi a interacţiona cu localnicii. Un motiv ar fi că, deşi o ţară vecină, prea puţine se cunosc în România despre atracţiile Serbiei.

acum 2 luni · comentarii (1)

Tata, mama sau unchiul să-ţi găsească un serviciu la stat, tinere! Să-şi pună în mişcare toate pilele şi relaţiile, dacă e nevoie să dea şi-o şpagă unde trebuie, numai să te angajeze la stat. În lumea asta complicată şi confuză, un job la stat este foarte sigur. Cu patronii te-ai lămurit: azi eşti, mâine nu eşti, te dau afară când li se năzare, te cocoşează cu munca pe o leafă de mizerie, cu ore suplimentare şi concedii scurte, eşti un „sclav pe plantaţie”, bătaie de joc!

acum 2 luni · comentarii (5)

Deşi multă vreme a declarat că nu va pleca din penthouse-ul său din Trump Tower, din New York, iată că cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii respectă protocolul mutându-se la Casa Albă, nu doar cu biroul, ci şi cu locuinţa. Prima Doamnă îl va urma în câteva luni, însă fiica sa Ivanka şi soţul ei, ce va fi consilierul lui Donald Trump, stau deja în Washington, într-un cartier exclusivist.

acum 2 luni · comentarii (1)

Sunt oameni care nu pot scrie nimic dacă nu au toate creioanele ascuţite. Sunt alţii care funcţionează foarte bine când au teancuri de hârtii pe masă între care o găsesc oricând pe cea de care au nevoie. N-ai ce să le faci nici la unii, nici la alţii! Când eşti freelancer, de voie, de nevoie, trebuie să lucrezi de acasă mare parte din timp. Aşa că e esenţial să te simţi în acord cu spaţiul în care te desfăşori.

acum 2 luni · comentarii (1)

Donald Trump s-a mutat în mod oficial la Casa Albă. Soţia sa Melania şi fiul cel mic, Barron, mai rămân însă o vreme în penthouse-ul din Manthattan, New York, până la terminarea anului şcolar. Penthouse-ul pe care va continua să îl mai ocupe Prima Doamnă până în vară lui 2017 are trei etaje, vedere spre Central Park şi se află în Trump Tower, turn de birouri pe care soţul său l-a inaugurat în 1983.

acum 2 luni · comentarii (1)

Pe 20 ianuarie 2017, Barack Obama părăseşte Casa Alba, lăsându-i locul lui Donald Trump, noul preşedinte ales al Statelor Unite ale Americii. Obama şi familia sa vor continua să trăiască la Washington, în cartierul Kalorama, într-o proprietate de peste 750 mp. Le vor fi vecini Ivanka Trump şi fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

acum 2 luni · comentarii (1)

Beau bere. Pe gerul ăsta curge cu noduri pe gât. Masa rezervată pentru 20 de persoane este pustie. În berărie e cald şi ceva lume. Beau bere şi îi aştept. Oare ce era în mintea ta, băi, tată, când te apucai în fiecare toamnă să-ţi faci vinul? Cumpărai câteva zeci de kilograme de struguri de la Aprozar, îi spălai în cadă, îi zdrobeai bob cu bob în saci de plastic, adunai în lighean zeama aia de culoare maronie şi o turnai în damigene pe care le băgai în magazia din lemn improvizată pe balcon.

acum 2 luni · comentarii (39)

Iarna nu dă semne să se lase dusă prea curând, aşa că de voie, de nevoie, trebuie să o înfruntăm. Sunt zile în care doar ochii ne rămân descoperiţi pentru a vedea drumul. Nu e în puterea noastră să schimbăm ceva! Ţine însă de noi cum ne conservăm energia şi temperatura corpului astfel încât să ieşim sănătoşi din sezonul geros.

acum 2 luni · comentarii (0)

Pentru că din ce în ce mai des în ultimul timp dau peste mine tot felul de cunoscuţi de acum o mie de ani, ori din vreo viaţă anterioară, cărora le-a căzut sub ochi, (pesemne n-au avut cu ce îşi înveli sandvişul cu parizer luat la serviciu), cîte un rînd jumate din articolul pe care l-oi fi scris, şi mă întreabă dacă nu mi-a fugit încă a cincea nevastă ori dacă n-am fost decăzut din alte drepturi:

acum 3 luni · comentarii (1)

Niciun om raţional nu se aştepta ca aderarea la Uniunea Europeană să genereze minuni peste noapte. Aşa cum nici căderea comunismului nu a adus prosperitate peste noapte, dimpotrivă. Este firesc ca rezultatele să se vadă în timp, după o perioadă dificilă, de transformare şi de adaptare la alte reguli. Mă plimbam, în preajma Crăciunului, prin centrul Bucureştiului şi observam că mai mult de o treime din trecători vorbeau în alte limbi: engleză, germană, greacă, italiană, spaniolă, franceză... O mare parte erau turişti, se vedea cu ochiul liber.

acum 3 luni · comentarii (4)

În această perioadă, trebuie să spui şi tu ceva despre tine. Pe o reţea de socializare, unui vecin, în aşteptarea liftului, sau farmacistei de la care îţi iei Trifermentul. Ceva despre tine. E indicat să spui că eşti cuprins de emoţia sărbătorilor. (Aiurea, n-ai nicio emoţie. Eşti obosit după acest an turbat.) Te gândeşti la lucrurile frumoase. (Care lucruri?) La cei dragi. (Of, câtă rutină, la ei te gândeşti în fiecare zi!) Eşti bun şi în noul an vei fi şi mai bun. (Ce înseamnă oare să fii un om bun?)

acum 3 luni · comentarii (7)

O zi cam de sfîrşit de lună şi de an, colegi, părinţi şi copii mulţi nerăbdători, un brad destul de împodobit, o orchestră în aşteptare şi juma’ de oră pînă la sfîrşitul programului. Încă nu-şi începuseră oamenii recitalul instrumental, timpi morţi şi nişte priviri în jur după gagici, picioare şi alte contururi strict necesare unei personalităţi deviante. Undeva prin dreapta, cu două rînduri mai în faţă, reperez o cunoştinţă, parteneră veche la nişte sticle de coniac, vizite la ceas de seară şi dialoguri hot pe Fb.

acum 3 luni · comentarii (0)

Ai să vezi, o să-ţi sune mobilul. Un număr necunoscut. În tot anul, ai răspuns la toate apelurile. Cei care te-au sunat au dorit ceva de la tine. Şi e-mail-urile au fost la fel: cu informări, urgenţe, deadline-uri şi sarcini. La fel şi puhoiul de SMS-uri. Nu-i mai puţin adevărat că au fost şi persoane care te-au sunat ca să te întrebe: „Ce faci?“. Frumos gest! Şi tu le-ai spus că te doare stomacul, că ai nişte probleme sau că eşti obosit. Şi imediat persoana a zis că şi pe ea o doare capul şi stomacul, că şi ea are probleme şi este obosită.

acum 3 luni · comentarii (3)

Cîteodată, prea rar se mai întîmplă şi lucruri bune. Nu des ci doar din cînd în cînd şi durează cîteva secunde. Iar uneori îngraşă. Ce poate fi mai fain, la serv, colega de birou e deja în conced şi treaba-i mai puţină, vin sărbătorile, îţi deschizi pentru prima dată în ultimele patru luni teveul, e un documentar fain, nu te-ai mai uitat de vreun an juma’, nu pierdeai nici un episod, însă atunci altele erau condiţiile, decît să te invite un coleg la o mică pomană de animal sacrificat, oftezi din greu, ordinu-i ordin, te duci, ajungi acolo şi după fix două secunde să o iei la fugă spre biroul tău.

acum 3 luni · comentarii (0)
Postari Recente