Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian,  în Ucraina, în anul 2014, provenea din Rusia, susţin anchetatorii internaţionali 13

Echipa internaţională de anchetă, care a investigat accidentul aviatic din vara anului 2014, din Donbas (zborul MH17), a concluzionat că racheta care a doborât aeronava de pasageri a Malaysia Airlines a fost livrată separatiştilor din Rusia. Investigaţia arată că avionul a fost doborât de o racheta Buk de pe teritoriul ucrainean controlat de separatiştii pro-ruşi şi că racheta a fost transportată  înapoi în Rusia după accident.

Racheta utilizată pentru doborârea avionului de pasageri malaysian,  în Ucraina, în anul 2014, provenea din Rusia, susţin anchetatorii internaţionali Vezi comentarii 13

Autorităţile bulgare avertizează că taberele de migranţi sunt complet ocupate

Autorităţile bulgare avertizează că taberele de migranţi sunt complet ocupate

Autorităţile bulgare avertizează că presiunea reprezentată de criza migranţilor a ajuns la un punct critic, iar taberele de migranţi sunt deja ocupate. Bulgaria a solicitat ajutorul Bruxelles-ului pentru întărirea securităţii la frontiere, după ce un număr ridicat de migranţi au intrat în ultimele luni în ţara balcanică traversând graniţele cu Turcia şi Serbia, transmite Novinite.

Reacţii virulente la Sofia după ce un strănepot al lui Tolstoi, prieten cu Putin, a propus cumpărarea Bulgariei

Reacţii virulente la Sofia după ce un strănepot al lui Tolstoi, prieten cu Putin, a propus cumpărarea Bulgariei

O criză diplomatică riscă să izbucnească între Sofia şi Moscova din cauza unui strănepot al marelui scriitor Lev Tolstoi, care a fost ales recent deputat în Duma de Stat pe lista partidului lui Vladimir Putin, Rusia Unită. Programul lui Piotr Tolstoi prevede, între altele, cumpărarea Bulgariei de către Rusia, o „glumă“ - în opinia sa - care deranjează la Sofia.

Francois Hollande se angajează la desfiinţarea „Junglei din Calais“ şi le cere britanicilor să ia parte la gestionarea crizei migraţiei | francois hollande

Francois Hollande se angajează la desfiinţarea „Junglei din Calais“ şi le cere britanicilor să ia parte la gestionarea crizei migraţiei

Francois Hollande a ajuns luni dimineaţă în oraşul Calais, la doar câteva zile după ce a prezentat planul de închidere a taberei de migranţi supranumită „Jungla“. Programul preşedintelui Franţei prevede întrevederi cu poliţişti, factori de decizie şi politicieni locali, în contextul altercaţiilor violente dintre migranţi.

În principiu, raportul dat publicităţii de Parlamentul European - Direcţia generală pentru politici interne, departamentul de politici interne, probleme bugetare - ar trebui să stârnească o reacţie dură nu numai din partea europarlamentarilor, ci şi la nivelul şefilor de state şi guverne, acum că se adună la un Summit în octombrie pentru a mai discuta ce-i de făcut cu Europa asta care pârâie din toate încheieturile.

acum 2 zile · comentarii (11)

E de poveste. La Auvers-sur-Oise s-a pus în vânzare o biserică. Un promotor imobiliar a vrut să-i dărâme turla şi să construiască în loc un bloc de locuinţe. Parohia română din apropiere, de la Cergy, a făcut o ofertă. Povestea cu suspans o spune părintele Răzvan Ionescu, teolog şi om de ştiinţă, preot paroh la St. Sulpice, la Paris.

acum 5 zile · comentarii (94)

Aceasta este întrebarea fundamentală. Şi nu este nouă. Şi nu, pentru prima oară, ar fi acum gata să producă răspunsuri care să se termine prin activarea unor motoare care să anime „revolta maselor” pentru a folosi titlul unei cărţi pe nedrept uitate a lui Ortega y Gasset.

acum 7 zile · comentarii (7)

Cred că unul dintre cele mai interesante momente ale acestui final de an politic 2016 îl reprezintă prezentarea, la Summitul de la Bratislava, a documentului oficial care sintetizează viziunea Grupului Vişegrad asupra reformelor necesare Europei. Interesant din mai multe puncte de vedere.

acum 8 zile · comentarii (30)

Evoluţiile curente la nivel global şi european arată tot mai mult că se apropie un moment dificil, pe care nu ni l-am fi dorit niciodată ca români: alegerea strategică între SUA şi UE. În toate strategiile româneşti, programele electorale, declaraţiile de politică externă (multe dintre ele pe care le-am scris personal pentru diferiţi beneficiari) peste tot apare triada SUA, NATO, UE.

acum 8 zile · comentarii (105)

Summit-ul de la Bratislava a fost ca o întâlnire de familie la finalul căreia toată lumea răsuflă uşurată că niciunul n-a dat altuia în cap. Doar din acest punct de vedere, al absenţei conflictelor, reuniunea poate fi considerată o reuşită. Nu s-a decis nimic pe fond. Iar deschiderea procesului de reflecţie privind viitorul UE n-ar fi fost posibilă fără renunţarea de către Angela Merkel la teza cotelor de repartizare a refugiaţilor.

acum 10 zile · comentarii (32)

Cred că aceasta este definiţia corectă. Este un eveniment care marchează ajungerea Europei în momentul în care liderii săi sunt obligaţi de realitatea extrem de dură să facă ceea ce nu le-a plăcut niciodată: să ia decizii grave. Sau, măcar, să înceapă o negociere extrem de dură care va dura cel puţin câteva luni, dar ale cărei jaloane esenţiale se vor pune acum.

acum 12 zile · comentarii (15)

Reuniunea de la Bratislava, convocată pentru a da un nou impuls UE după şocul Brexit, are şanse minime să creioneze o viziune privind proiectul european. N-ar fi doar confirmarea crizei existenţiale a Uniunii, ci şi falimentul unei generaţii de lideri politici. Relansarea UE nu mai e posibilă fără implicarea politică a tinerei generaţii, profund ataşată valorilor europene. Tinerii sunt singura soluţie în faţa pericolului naţionalist-extremist.

acum 13 zile · comentarii (13)
Postari Recente