„L-am întrebat cândva pe cancelar ce ar fi mai costisitor pentru Germania: ca Franţei să i se permită să aibă o jumătate de punct procentual mai mult la deficit (stabilit la maximum 3% din PIB pentru zona euro) sau ca Marine Le Pen să devină preşedinte? Angela Merkel încă îmi mai datorează un răspuns” - a declarat vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

acum 13 zile · comentarii (29)

În urmă cu două zile, vă spuneam, pe baza unor discuţii cu responsabili politici de la Bruxelles, că pachetul de măsuri pe care le calificam drept "spectaculoase” imaginate de ministrul german de Interne în lupta împotriva terorismului şi migraţiei ilegale avea să deschidă drumul spre alte măsuri similare, ce urmau să fie adoptate în Statele Membre.

acum 13 zile · comentarii (22)

Teodor Meleşcanu a afirmat în cadrul audierilor din Parlament că Unirea dintre România şi Republica Moldova este probabilă în viitorul apropiat şi a precizat şi calea prin care acest lucru se poate face: proiecte prin care cetăţenii să vadă că României îi pasă de ei.

acum 16 zile · comentarii (8)

Seria de atentate din noaptea Anului Nou (Turcia, China, Filipine) reprezintă un dublu avertisment. Se transmite, în clar, scris cu sânge, acelaşi mesaj trecut de la o generaţie de terorişti la alta: nicăieri, nimeni nu este în siguranţă, oricât de ample şi profesioniste ar fi măsurile de securitate, fie chiar şi extrem de dure cum sunt cele existente acum.

acum 19 zile · comentarii (61)

M. Thatcher, cunoscutul prim-ministru al Marii Britanii, s-a opus procesului de reUnificare al celor două Germanii, arată noi documente expuse opiniei publice. Oficialul a fost avertizat asupra politicii agresive duse de Germania în acest sens şi se temea de posibilitatea apariţiei "celui de al 4-lea Imperiu German".

acum 21 zile · comentarii (2)

Este extrem de posibil ca, în 2017, să vedem cum o ţară europeană, Franţa, conform promisiunii făcute de candidatul la preşedinţie Francois Fillon, să renunţe la acest principiu, acum înscris în Constituţie. Ar fi o schimbare enormă cu consecinţe realmente incalculabile, posibil cu efect de „bulgăre de zăpadă” antrenând alte State Membre, într-o afacere cu o miză pe termen lung de sute sau mii de miliarde de euro.

acum 24 zile · comentarii (17)
Postari Recente