Nigel Farage, la Coferinţa conservatorilor americani: „2016 a fost doar începutul“

Nigel Farage, la Coferinţa conservatorilor americani: „2016 a fost doar începutul“

Nigel Farage, fostul lider al partidului populist UKIP din Marea Britanie, a fost aclamat vineri la conferinţa anuală a conservatorilor americani, când a afirmat că victoria înregistrată de tabăra pro-Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE) şi cea a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA nu reprezintă decât premisele unei revoluţii împotriva „mondialiştilor“, relatează agenţia Belga, preluată de dhnet.be.

Epidemie de rujeolă în Belgia. Autorităţile sanitare spun că aceasta ar fi pornit de la o persoană care s-a întors din România

Epidemie de rujeolă în Belgia. Autorităţile sanitare spun că aceasta ar fi pornit de la o persoană care s-a întors din România

Autorităţile sanitare belgiene au făcut apel la populaţie să dea dovadă de prudenţă ca urmare a faptului că de la începutul acestui an în Valonia s-au înregistrat 70 de cazuri de rujeolă, în condiţiile în care media considerată normală era de 7-8 cazuri pentru această perioadă, relatează agenţia Belga, preluată de rtbf.be.

Ce avantaje are România din CETA: ar putea creşte exporturile de produse agricole, maşini şi piese auto în Canada | uniunea europeana

Ce avantaje are România din CETA: ar putea creşte
exporturile de produse agricole, maşini şi piese auto în Canada

România ar putea înregistra o creştere a exporturilor în Canada după intrarea în vigoare a tratatului de liber-schimb CETA, dintre Canada şi Uniunea Europeană, iar producătorii români ar putea fi competitivi pe segmente precum încălţămintea, produsele agricole, serviciile de construcţii nave, construcţia de automobile şi producţia de piese auto, produse ceramice şi textile, arată un comunicat al Ambasadei Canadei în România, transmis vineri.

Juncker vrea o Uniune Europeană cu grade diferite de integrare | uniunea europeana

Juncker
vrea o Uniune Europeană cu grade diferite de integrare

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi că Uniunea Europeană ar trebui să permită unor state membre să avanseze în anumite domenii, fără ca celelalte state membre să fie obligate să adopte acelaşi model de integrare. Acastă propunere s-ar putea regăsi în „Documentul Alb“, care v-a fi publicat săptămâna viitoare la Bruxelles, transmite Reuters.

Cade şi ultima redută: deputaţii olandezi au aprobat Acordul de asociere între UE şi Ucraina | uniunea europeana

Cade şi ultima redută: deputaţii olandezi au aprobat Acordul de asociere între UE şi Ucraina

Premierul olandez Mark Rutte a reuşit să obţină voturile necesare în Camera Reprezentanţilor (Camera Inferioară a Parlamentului olandez, n. red.) pentru ratificarea Acordui de asociere între Uniunea Europeană şi Ucraina, după luni bune de dezbateri şi polemici, însă va trebui să aştepte votul în Senat, care va avea loc după alegerile generale din 15 martie.

Acum, când ruşii relansează pe piaţă conceptul mai vechi al „civilizaţiei post-occidentale”, poate este util, educativ şi interesant de reamintit unul dintre episoadele cele mai semnificative de după cel de-al Doilea Război Mondial. Americanii au oferit atunci imensa sanşă de reconstrucţie în vederea unei relansări economice a ţărilor care avuseseră de suferit distrugeri uriaşe şi se aflau într-o situaţie de reală catastrofă umanitară.

acum 7 zile · comentarii (95)

Comisia Europeană a publicat azi Rapoartele de ţară odată cu analiza Semestrului European 2017. A fost analizată, în cazul României ca şi pentru fiecare dintre Statele Membre, situaţia „progreselor privind reformele structurale, prevenirea şi corectarea problemelor macroeconomice”.

acum 4 zile · comentarii (15)

Nigel Farage spunea deunăzi că România nu trebuia primită în UE, întrucât tranziţia la democraţie nu s-a încheiat nici până acum. Cu câteva zile mai devreme, un lider al socialiştilor belgieni, Paul Magnette, afirmase că ar fi bine ca, după Marea Britanie, şi ţări precum Bulgaria, Polonia, România sau Ungaria să iasă din UE.

acum 4 zile · comentarii (54)

„Franţa poate suporta adevărul” - e titlul provocator al unei cărţi publicate de François Fillon. Oare câte astfel de adevăruri - precum cele din scandalul angajării fictive a soţiei şi copiilor candidatului dreptei franceze la preşedinţie - mai poate suporta Franţa? Drept răspuns, între impostura sistemului şi impostura populistă, îşi face loc Macron - un produs al sistemului, care pozează în candidat anti-sistem.

acum 10 zile · comentarii (4)

În acest moment în care britanicii s-au angajat ferm pe drumul ieşirii din UE, cu consecinţe neprevăzute economice şi sociale, dar şi cu perspectiva fărâmiţării propriei lor ţări, apar proiecte interesante privind renaşteria „ideii europene”. Să vedem care poate fi soarta unui proiect european mai vechi: federalismul.

acum 16 zile · comentarii (48)

Este evident că marile plăci tectonice ale politicii lumii se deplasează, se ciocnesc şi tind spre un nou tip de echilibru. Este momentul în care reapar, pentru consultare, aducere aminte sau negociere, hărţile marilor proiecte din trecut, acelea care, reuşite sau nu, au constituit vectori esenţiali în conturarea construcţiilor de acum.

acum 17 zile · comentarii (47)

Răspunsul e improbabil şi contraintuitiv: când vrea Academia Franceză de Film. Uns preşedinte al ceremoniei premiilor César, Roman Polanski părea expiat de vină, reabilitat complet, separat total de biografia lui nu tocmai luminoasă. Opera, nu alcovul contează, ar spune unii.

acum 19 zile · comentarii (56)

Vine la Bruxelles domnul preşedinte al Moldovei şi va fi primit de toate personalităţile de la vârful instituţiilor europene: Donald Tusk, preşedintele UE, Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 21 zile · comentarii (19)

O dezbatere desfăşurată într-o sală dezolant de goală care a transmis un prim mesaj: în afară de cei direct interesaţi sau de cei obligaţi prin funcţiile deţinute să participe, situaţia din România nu trezeşte interes decât, eventual, pentru discuţiile (acele foarte aprinse) de pe holuri sau din locuri mai retrase unde se pot trage sforile în linişte.

acum 24 zile · comentarii (22)
Postari Recente