VIDEO Cel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, între care şi doi români, în Londra, după ce un individ a intrat cu maşina într-un grup de pietoni

VIDEO Cel puţin cinci morţi şi mai mulţi răniţi, între care şi doi români, în Londra, după ce un individ a intrat cu maşina într-un grup de pietoni

Cel puţin patru persoane au murit şi 20 au fost rănite rănite, miercuri, în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce un bărbat a lovit un grup de pietoni cu o maşină de teren. Acesta  ar fi încercat ulterior să intre în legislativul britanic, înarmat cu un cuţit, şi ar fi rănit un ofiţer de poliţie înainte să fie împuşcat de forţele de ordine, relatează Reuters. Printre răniţi se află şi doi români.

Noi acuzaţii la adresa lui François Fillon privind angajările fictive şi legăturile cu Rusia | vladimir putin

Noi acuzaţii la adresa lui François Fillon privind angajările fictive şi legăturile cu Rusia

Ancheta asupra posibilelor angajări fictive, care a condus la inculparea lui François  Fillon, candidatul dreptei în alegerile prezidenţiale din Franţa, a fost extinsă la suspiciuni de "escrocherie agravată, fals şi uz de fals". „Le Canard enchaîné“ scrie că Fillon, ar fi primit 50.000 de dolari în 2015 pentru a organiza o întâlnire între Vladimir Putin, miliardarul libanez Fuad Makzoumi şi preşedintele companiei petroliere Patrick Pouyanné.

Nu se stinsese bine urletul combinat al maşinilor şi motocicletelor care escortau liderii europeni ce plecau vineri după-amiază de la Consiliul European, elicopterul de supraveghere al serviciilor de securitate părăsise şi el poziţia de punct fix de deasupra clădirii Justus Lipsius şi, deja, se reluau cu intensitate negocierile asupra a ceea ce ar trebui să fie textul Declaraţiei de la Roma.

acum 10 zile · comentarii (35)

Europa este ameninţată de un scandal imens ale cărui efecte posibile ar putea să zguduie în profunzime credibilitatea sistemului instituţional. Asta deoarece în joc se află cel puţin reputaţia Preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, cel care deţine nu numai cea mai înaltă funcţie la nivelul UE, ci este şi cel mai înalt reprezentant al său la nivel extern.

acum 16 ore · comentarii (57)

Bătrânul continent nu este la prima încercare de unificare, de la sfârşitul Evului Mediu încoace. Indiferent de liderii europeni şi de proiectele lor, mai mult sau mai puţin eficiente, mai mult sau mai puţin inspirate, mai mult sau mai puţin actuale, certitudinea că Europa se va uni într-o zi a existat.

În aşteptarea documentului pe care, săptămâna viitoare, Donald Tusk, Preşedintele Consiliului European, îl va trimite celor 27 de şefi de state şi guverne pentru a expune liniile directoare ale mandatului de negociere pe care-l va primi Comisia Europeană în vederea ajungerii la un acord cu Marea Britanie în privinţa BREXIT, să vedem care sunt acestea din perspectiva deja anunţată oficial de Theresa May, Primul Ministru al Marii Britanii.

acum 2 zile · comentarii (15)

O zi care va marca istoria Europei. Anunţul oficial că Marea Britanie va activa, pe 29 martie, articolul 50 din Tratat, marcând ieşirea sa din sistemul comunitar, este semnul unui eşec enorm. Este aşa pentru că, în mod real, ambele părţi nu pot încă măsura consecinţele reale pe care le va provoca această ruptură pe plan economic, social, de securitate.

acum 2 zile · comentarii (48)

La începutul săptămânii trecute, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis că angajatorii au libertatea de a interzice angajaţilor să expună simboluri religioase, politice sau filosofice, atâta vreme cât o asemenea interdicţie este universală şi se aplică tuturor.

acum 3 zile · comentarii (14)

Este o combinaţie de elemente, fără precedent de la momentul căderii Cortinei de Fier. Este o combinaţie formată din elemente care deja sunt la orizont, dar care nu s-au asamblat într-o formă finală. Este o ameninţare de tip multiplex în raport cu care ar trebui să ne pregătim poziţiile naţionale de reacţie timpurie.

acum 8 zile · comentarii (24)

La ora la care citiţi acest material, a fost dată publicităţii cea mai recentă ediţie a „Statisticilor penale anuale realizate de Consiliul Europei” (2015 Annual Penal Statistics, which include a survey on prison populations in Europe (SPACE I) and a survey on alternatives to pre-trial detention and community sanctions and measures (SPACE II).

acum 9 zile · comentarii (9)

Premierul olandez, Mark Rutte, a anunţat, vineri, la Bruxelles, că a adresat invitaţia, acceptată de şefii de state şi guverne din Grupul Vişegrad, extinsă şi către reprezentanţii la nivel înalt din cele trei ţări baltice, să vină la un mini-summit pentru a discuta problemele legate de proiectele privind remodelarea proiectului european.

acum 12 zile · comentarii (76)

La finele Consiliului European de ieri şi azi, avem o iluzie spulberată şi câteva speranţe declarative. Iluzia spulberată este sosirea la un compromis amiabil în vederea votului prin consens, dată fiind atitudinea dur-refractară a Poloniei care a refuzat ceea ce până acum era regula de joc europeană.

acum 12 zile · comentarii (12)