Raport CEPA: Ce ar trebui să facă NATO pentru întărirea securităţii în zona Mării Negre 70

Politica agresivă dusă de Rusia cu privire la regiunea Mării Nevre a generat nesiguranţă în rândul statelor din zonă, iar acţiunile Moscovei vor avea repercusiuni serioase şi în privinţa viitorului NATO, testând, printre altele, unitatea politică a alianţei, viziunea sa strategică şi capacităţile sale militare, se arată într-un raport al Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA).

Raport CEPA: Ce ar trebui să facă NATO pentru întărirea securităţii în zona Mării Negre Vezi comentarii 70

Aliatul bavarez al Angelei Merkel critică din nou politica promovată de cancelarul german în privinţa refugiaţilor | angela merkel

Aliatul bavarez al Angelei Merkel critică din nou politica promovată de cancelarul german în privinţa refugiaţilor

Şeful Uniunii Creştin-Sociale, Horst Seehofer, aliatul bavarez al Angelei Merkel, a criticat din nou, sâmbătă, politica dusă de cancelarul federal faţă de refugiaţi, în contextul în care aceasta este supusă unei presiuni tot mai mari în Germania după două atentate comise recent de refugiaţi, relatează AFP, preluată de dhnet.be.

Serviciile secrete americane se tem că atacurile de mică amploare ale jihadiştilor ascund un atentat de anvergură în Europa

Serviciile secrete americane se tem că atacurile de mică amploare ale jihadiştilor ascund un atentat de anvergură în Europa

Serviciile secrete americane americane cred că gruparea teroristă Stat Islamic se foloseşte de atacurile de mică amploare din ultimele săptămâni, pentru a pune la punct un atentat de amploare în Europa. şeful FBI a avertizat că ISIS va intensifica atacurile din afara Siriei, pe măsură ce pierde teren în fieful său din Orientul Mijlociu. Jihadiştii fabrică bombe greu detectabile.

Încep să am îndoieli în legătură cu eficacitatea referendumului. Sigur, e democratic: poporul se pronunţă direct asupra unei teme, nu prin „intermediari” (adică prin parlamentari). E cinstit, e nobil, e frumos, e bine. Dar îi poţi cere poporului să se pronunţe asupra unor teme complicate, greu de înţeles pentru cei mai mulţi dintre cetăţeni? Poţi face referendum pe orice temă?

acum 4 zile · comentarii (59)

Trebuia să ajung la Bogota acum trei luni, dar avionul cu care ar fi urmat să plec din Buenos Aires n-a putut să decoleze, aşa că vizita a fost amânată. Am ajuns în Columbia abia săptămâna trecută, la invitaţia autorităţilor, ca membru al comisiei de afaceri externe a Parlamentului European. Într-un fel, a fost mai bine că n-am mers în aprilie. De atunci încoace, singura ţară sud-americană care n-a cunoscut dictatura a trăit un moment istoric.

acum 4 zile · comentarii (15)

Marţi, 26 iulie, anul de graţie 2016, părintele Jacques Hamel, preot la Biserica Saint-Étienne-du-Rouvray, a fost decapitat în timp ce oficia Sfânta Liturghie. Monstruosul asasinat a fost revendicat de Statul Islamic, acest cancer care ne otrăveşte zilnic vieţile şi liniştea vechiului continent. Unul dintre atacatori purta brăţară electronică, fiind din anul 2015 în vizorul serviciilor antiteroriste.

acum 4 zile · comentarii (100)

Câţi anume, cum anume propuşi a fi cheltuiţi, domenii prioritare, creşteri sau reduceri şi în ce sectoare. Pentru prima oară în România, ziarul nostru vă oferă să consultaţi cu mult în avans, înainte de intrarea în luna septembrie în procedura finală de vot la Parlamentul European, propunerea de buget comunitar pentru 2017.

acum 5 zile · comentarii (11)

Seria de atacuri sinucigaşe din Germania vine să confirme analizele, oficiale sau confidenţiale, produse în ultimele săptămâni de unităţile de analiză şi evaluare din cadrul unor mari servicii de informaţii sau de către Europol, text pe care, acum câteva zile, v-am oferit posibilitatea de a-l consulta în integralitate.

acum 6 zile · comentarii (45)

Să observăm, cît mai avem ce: naţiunile occidentale au pornit revolta împotriva lumii de deasupra. Ştirea a căzut prizonieră imediat după naştere şi e tîrîtă de mediile de informare sub un titlu care arată că există loc de cazare pentru nuci în perete: gloata extremistă atacă democraţia! În spatele acestei lozinci care distinge între plebe şi iluminaţi, spumegă un amestec de aroganţă şi iritare boierească.

acum 6 zile · comentarii (43)

„Provocările actuale arată că Uniunea instituţională aşa cum a fost ea constituită până acum nu răspunde aşteptărilor cetăţenilor europeni... Comisia Europeană nu a asumat toate consecinţele ce se impun după referendumul britanic... Europa trebuie să revină la rădăcinile sale şi să se concentreze mai mult pe drepturile cetăţenilor şi mai puţin asupra instituţiilor”.

acum 7 zile · comentarii (97)

În primele zile ale lunii septembrie din anul 1972, se afla în plină desfăşurare la München a XX a ediţie din istoria modernă a Jocurilor Olimpice de Vară. Erau prezenţi în capitala Bavariei 7173 de sportivi din 121 de ţări, iar Olimpiadă părea perfect organizată, confirmând încă o dată că germanii sunt imbatabili la capitolele perfecţiune, planificare şi seriozitate

acum 8 zile · comentarii (29)

„Doriţi ca Uniunea Europeană să decidă o relocare a cetăţenilor non-maghiari în Ungaria fără aprobarea prealabilă a Parlamentului ungar?“ – aceasta este întrebarea la care vor trebui să răspundă cetăţenii din ţara vecină, pe 2 octombrie, într-un referendum convocat de guvern pe tema cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de Bruxelles.

acum 8 zile · comentarii (173)

După 1783, americanii au pătruns greu ȋn Mediterana. Jucătorii pentru care Mittelmeer reprezenta o proprietate firească (britanici, spanioli, otomani) nu ȋnţelegeau ce ar putea căuta aici, ȋn Mare Nostrum, tânăra naţiune din Atlantic. Motiv pentru care britanicii au ȋncercat să şicaneze corăbiile americane care intrau ȋn Gibraltar, confiscându-le marfa sau lăsându-le fără echipaje.

acum 8 zile · comentarii (52)

Raportul TE-SAT 2016 este realizat de experţii EUROPOL şi prezintă o sinteză profesionistă asupra cauzelor, surselor, tendinţelor şi nivelului de diversificare a terorismului în Europa, studiind, de asemenea, şi structurile de sprijin logistic şi financiar de care dispun organizaţiile sau celulele teroriste cunoscute şi active pe continentul nostru.

acum 9 zile · comentarii (21)

Pokemonii încă nu au ajuns la Paris. Franţa nu are, din păcate. Dar are, şi în prea mare cantitate, terorişti; acolo unde, oficial, toată lumea îi caută prin Siria sau Irak, de fapt toată lumea greşeste: sunt cam pe aici, prin Hexagon. La Paris, la Nisa, spre Bruxelles, de ce nu, plecaţi tot din Franţa. Avem din plin şi nu ne plictisim. Deşi am vrea.

acum 9 zile · comentarii (150)

După Revoluţie, mulţi, foarte mulţi români au plecat în Occident în căutarea unei vieţi mai bune. Pentru ei şi, mai ales, pentru copiii lor. Un fenomen de masă, care are şi victime. Chiar aceşti copii, mulţi dintre ei rămaşi în ţară, în grija rudelor. Părintele de departe, o fantomă electronică care trimite cadouri, devine o sursă de mare suferinţă.

acum 9 zile · comentarii (9)

Se confirmă orizontul 2017 pentru trei evenimente care pot avea consecinţe majore pentru o ţară încă europeană, dar, în acelaşi timp, pot declanşa atât de mult temutul „bulgăre de zăpadă” care, în rostogolire, poate antrena o avalanşă cu efecte nebănuite încă la nivelul Uniunii Europene.

acum 10 zile · comentarii (64)