Stiri despre manual digital

  10 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Copiii şi tehnologia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Copiii şi tehnologia

  În Marea Britanie, toţi copiii de 5 - 6 ani învaţă programare la şcoală - cu alte cuvinte, ei nu învaţă doar să editeze un text în Word sau să facă o prezentare în PowerPoint, ci sunt capabili să scrie ei programe şi să le testeze.

 • VIDEO REPORTAJ Cum arată o oră predată după manualul digital
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO REPORTAJ Cum arată o oră predată după manualul digital

  Unii învăţători, de la şcolile dotate cu calculatoare şi videoproiectoare din Bucureşti, au început să le predea elevilor de la clasele I şi a II-a după noile manuale digitale. Copiii sunt mai activi şi, cum rar se întâmpla înainte, cu toţii ar vrea să iasă „la tablă“.

 • Fabula educaţiei româneşti
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fabula educaţiei româneşti

  În prag de alegeri, totul e posibil, aici la Porţile Orientului, dacă e să subscriem la opinia lui Raymond Poincaré, exprimată public în pledoaria sa din 1 martie 1900 („Nous sommes aux portes de l'Orient, où tout est pris à la légère” - suntem la porţile Orientului, unde totul este luat uşor).

 • FOTO VIDEO „Magic English“ -
manualul digital de limba engleză pentru clasa întâi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTO VIDEO „Magic English“ - manualul digital de limba engleză pentru clasa întâi

  Manualele din ziua de azi prind viaţă prin personajele lor. Din această toamnă elevii de clasa întâi vor învăţa după manuale digitale pline de aplicaţii interactive, una mai interesantă decât cealaltă. Învăţatul prin joacă şi prin asociere este modul de predare al viitorului, iar momentan profesorii trebuie să-şi schimbe stilul şi să se adapteze tendinţelor.

 • Manualele digitale, o intenţie bună pusă în practică pe genunchi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Manualele digitale, o intenţie bună pusă în practică pe genunchi

  Ministerul Educaţiei a lansat săptămâna trecută, cu o întârziere de peste trei luni, calendarul şi documentele pentru licitaţia de manuale noi, care ar trebui să ajungă până pe 15 septembrie pe băncile elevilor din clasa I şi a II-a. Este vorba despre deja celebrele cărţi care vor fi disponibile în paralel în format clasic şi digital pentru Religie, Matematică, Ştiinţele Naturii şi Comunicare.

 • Metodologia pentru noile manuale şcolare, finalizată până la 1 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Metodologia pentru noile manuale şcolare, finalizată până la 1 septembrie

  Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a explicat joi că introducerea noilor manuale pentru clasele I şi a II-a respectă ultimul calendar convenit cu editorii: metodologia va fi gata până la 1 septembrie 2013, urmând ca în termen de şase luni să fie gata şi primele manuale-pilot. Ceea ce înseamnă că noua generaţie de şcolari va învăţa după manualele de anul trecut.

 • Ecaterina Andronescu: „Nu putem să schimbăm dintr-o dată şcoala tradiţională într-o şcoală online“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ecaterina Andronescu: „Nu putem să schimbăm dintr-o dată şcoala tradiţională într-o şcoală online“

  Invitată la Adevărul Live, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei şi preşedintele comisiei de specialitate din Senat, a declarat că învăţământul online trebuie să fie complementar celui tradiţional şi susţine că ministerul poate folosi fonduri europene pentru a da fiecărui elev o tabletă, în paralel cu schimbarea programei şcolare şi a manualelor.

 • VIDEO Cum arată primul manual digital de istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum arată primul manual digital de istorie

  Compania de software SIVECO a realizat patru manuale digitale de istorie, fizică, geografie şi un abecedar pentru elevii din clasele I-XII, în baza curriculei naţionale pentru fiecare disciplină în parte. Manualele urmează să fie şi aprobate de către Ministerul Educaţiei, în curând, asigură reprezentanţii SIVECO.

 • VIDEO
Cum arată primul manual digital din România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Cum arată primul manual digital din România

  Primul manual digital din România a fost lansat miercuri de către Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie. Manualul "Lecţia Verde. Creează-ţi mediul" este un curs interactiv adresat elevilor de clasele III-IV şi a ajuns pentru prima dată pe băncile şcolilor, în varianta printată, în 2008, pentru un curs opţional despre protejarea mediului înconjurător.