Stiri despre deutsche welle

  48 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Adevăratul rege
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevăratul rege

  Ştim ce a însemnat regele Mihai pentru istoria românilor? Dar pentru a lumii? Nu vom afla niciodată ce-am pierdut, cât timp nu ne uităm în jur, să comparăm. Şi în trecut, să-l măsurăm.

 • Prea ieftina viaţă a ziariştilor europeni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Prea ieftina viaţă a ziariştilor europeni

  Explozia bombei lipite de caroseria automobilului ei a pus capăt vieţii unei ziariste, populare la ea acasă pentru că se luase eficient în piept, de una singură aproape, cu atotputernicii penali şi mafioţi din preajma liderului ţării ei.

 • Turcia: Să se salveze cine poate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Turcia: Să se salveze cine poate

  Guvernul turc a emis pentru proprii cetăţeni o avertizare de călătorie în Germania. Este o diversiune menită să distragă atenţia de la nerespectarea drepturilor omului în propria ţară.

 • VIDEO Aurora boreală la noi acasă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Aurora boreală la noi acasă

  Pentru a observa fantasticul spectacol de lumini nu este neapărat nevoie să călătoriţi la mii de kilometri distanţă. Aurora boreală vi se dezvăluie, din când în când, chiar şi de acasă.

 • 150 de dolari pentru un pepene
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  150 de dolari pentru un pepene

  Este vară şi pepenii sunt la mare căutare. La noi un kilogram de pepene este un leu. La alţii poate fi mult mai scump. Aţi plăti circa 150 USD pentru un pepene? Japonezii plătesc. Hai să vedem în ce condiţii.

 • Ţara, baba şi călăuza
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ţara, baba şi călăuza

  În timp ce unii se arată fascinaţi de coafuri pompoase, „de papucii cu blăniţă sau de tocul cui pe rotile la 2000 de euro bucata“, semnalat de Stela Giurgeanu de la Dilema Veche, iar ţara arde, oare ce preocupă elitele?

 • Recorduri româneşti şi depresia cea de toate zilele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recorduri româneşti şi depresia cea de toate zilele

  Ce şi-ar spune D-zeu şi poporul, dacă şi-ar vorbi fără intermediar? Nu ştiu, că nu-s profet. Dar îmi pot imagina că şi-ar reproşa mutual aceeaşi lipsă: Una generatoare de crize şi depresii tot mai multe. Au oare leac?

 • Despre copii nevinovaţi şi ceea ce, de fapt, contează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Despre copii nevinovaţi şi ceea ce, de fapt, contează

  De ce sunt negru şi încercănat, mă întreabă un prieten. Nu dorm? Sunt oare în doliu? Mă întreb dacă să-i spun şi să-i amărăsc ziua şi lui. Dar dacă nu-i spun lui, cui? Nimănui? Sau poate totuşi vouă?

 • Automutilarea prin antisemitism
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Automutilarea prin antisemitism

  De la egipteni şi Luther până la moderni, puţini au rămas la adăpost de greşeli când e vorba de iudeofobie şi de evrei. Căci versatilitatea şi venalitatea antisemitismului sunt imense. La fel, tenacitatea lui.

 • Iurie Leancă, pentru Deutsche Welle: „Fără europeni nu
vom reuşi să reformăm justiţia“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iurie Leancă, pentru Deutsche Welle: „Fără europeni nu vom reuşi să reformăm justiţia“

  Iurie Leancă a oferit detalii despre discuţia de la Berlin, cu cancelara Angela Merkel, într-un interviu acordat pentru DW. Liderul PPEM a declarat că la întrevederea cu oficialul german i-a prezentat situaţia politică din Republica Moldova în preajma alegerilor prezidenţiale, care sunt priorităţile sale în calitate de candidat, precum şi soluţiile pentru principalele probleme cu care se confruntă Moldova.

 • Europa meşterului Manole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Europa meşterului Manole

  În timp ce în Marea Britanie numărătoarea inversă a început, mă întreb, la 75 de ani de la invazia nazistă de dincolo de Prut, quo vadis Europa? O vor salva iar britanicii de ea însăşi? Sau va continua să rătăcească?

 • Terorismul faţă cu noi, la ceas de cumpănă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Terorismul faţă cu noi, la ceas de cumpănă

  Există leac de terorismul islamist de felul celui care s-a manifestat mai nou la Paris ori în Orlando? Există, dar presupune şi instrumente adecvate şi lideri responsabili şi curajoşi care să le utilizeze bine.

 • Am întâlnit chiar şi albi nefericiţi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Am întâlnit chiar şi albi nefericiţi

  ...ca să parafrazez titlul unui film despre dragoste şi cuţitari. Mă refer la profilul potenţialilor alegători ai unui Trump. Dar şi la al celor care-l ridică pe scut pe Nicuşor Dan.

 • Vânătoarea de inamici
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Vânătoarea de inamici

  „Eu cu cine votez?” Lamentările cetăţeanului turmentat ne cotropesc înaintea oricărui scrutin. Alegerile locale nu fac excepţie. Nu ştiu un panaceu. Există însă un test relativ simplu prin care alegătorul s-ar putea edifica.

 • România mea, România noastră, România voastră
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România mea, România noastră, România voastră

  În România mea se trăieşte, nu se moare pentru că lipsesc spitalele. Se iubeşte, nu se lasă de izbelişte. Se cultivă memoria, nu se uită crimele trecutului. Se pedepsesc vinovaţii, nu oamenii cinstiţi. Am apucat s-o văd?